arakdaslar 100 km ile giderken frene bastığımda çok fena bir uğultu gelitor ve fren pedalı vuruyor.daha önce diskler yamuk olduğundan düzltilme yapıldı ama tekrar aorun başladı araç garanti kapsamında servise götürsem değiştitriler mi diskleri.???
poryadanda olabılır eskı aracımd aynı sorunla karsılastım cok rahatsız edıcı bır durum sıfır balata dısk taktıgım halde duzelmeyınce porya egıktır dedıler
ama arkadasım poryadan olsa bi sallantı falan olur ayrıca geçen disk düzeltme yapıldığında bu sorun ortandan kalkmıstı :. Düzenleyen : MURON70
Fren diski nasıl eğiliyor öyle hemen. Orjinal değil mi? Fren baskı sisteminde mi dengesizlik var acaba. Düzenleyen : bsdera
bende anlamadım orjinal disk ben arabamı sıfır aldım daha 22 bin kmde güya su birikintisine sıcakken girince eğiliyomus hiçde hatırlamıyorum suya girdimi ama anlamadım yani..
O çok zor bir olay. O zaman yağmurda frene basmayalım. Bence ya orjinalinde bir sıkıntı var, ya da firen sistemi dengesiz basıyor. Garantiden değiştirme yollarını deneyin. Yılmadan servise gidin, sorun çözülene kadar tüm etken parçaları değiştirsinler sırayla.
atık ve daha önce düzeltilmiş diski garantiden değiştireceklerını sanmıyorum. disklerin atılması büyük bir olasılıkla dış etken yada kullanım kaynaklıdır. genellıkle sıcak diske su geldiği zaman atılabılır.arac sehır halınde suya gırmesıyle dısk pek fazla zarar gormez çünkü aracın altından sureklı bır hava akımı vardır ve dıskın ısınmasına pek ızın vermez. aracın dısk ve balatalarını değiştirmeniz gerekıyor.