Usta kaputu açtığında maşallah aracın çok orjinal ilk defa ben söküyorum demesiyle şok oldum aracımın üzerindeki BRC lpg sistemi şuan satılmıyormuş baya eski olduğunu söyledi ve ilk defa ben bakıma sokmuşum lpg sistemini arabanın bu güne kadar yürüdüğüne şükür ettim fotograftaki gri demir tozu gibi şey küçücük filtreden çıktı Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu küçük filtre sadece regülatör kanallarının tıkanmaması için . Motora giden gazı temizleyen büyük filtre daha önemli.
O da değişti onun halide berbat simsiyah bi şekildeydi Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kendi mesajıma tekzip yazayım . Regülatör kanallarının tıkanması imkansız . Bu filtre ancak gaz içindeki partiküllerin diyaframı aşındırmasını önlüyordur büyük ihtimal .
Senden önceki sahibi biraz kasapmış galiba. Gaz ayarı da yapıldı mı.? Değişimden sonra, Performansta ki artışı, yüksek derecede hissetmişsindir. Bence, diğer bütün aksamları kontrol ettir. Örneğin, 3 kuruşluk filtreyi değiştirmeyen, gidip de triger değiştirir mi? Samsung S5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Triger yağ değişti gaz ayarı yapıldı filtrelerle beraber Map sensörüde değişti aracım gaza geçmiyordu bakım öncesi Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
eskiden lpgde filtre değişmi diye birşey yoktu, son 7-8 senedir konuşuluyor. ben 120 bin km, 5 yıl kullandım, hiç değişmedi. zaten böyle bir filtrenin varlığını bile bilmiyorduk.
Maalesef bu gibi durumlar epeyce fazla ülkemizde. Vatandaşımız hep bakımları erteleyip aksattığı için araçlar zamanla sorun çıkarmaya başlıyor işte. Sonra da araca ya da ustaya buluyoruz kabahati. Tabi burada genelleme yaparken yanlış anlaşılmasın aracına bakmayan insanımızdan dem vuruyorum. Üzülüyorum böyle durumları görünce. Milli servet sonuçta. Daha büyük masraflar yüzünden paramız çar çur oluyor.
Çok haklısınız 2 tane filtre tanesi 30 liradan 60 lira değişmediği için 150 liralık sensörü bozmuş Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Maalesef benim de anlatmak istediğim bu işte. Hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun. Kazasız belasız bakımlı bakımlı binersiniz inşallah...
@civanserdar aracınız daha öncesinden bakımsız gibi göründüğü için; eğer daha öncesinde antifrizsiz ya da düşük seviyede antifriz ile kullanıldıysa motor bloğu üzerindeki tapaların çürüyüp su kaçırması olağandır. Bu durum aklınızda bulunsun.