Merhaba arkadaşlar bir yıl içinde kaç kez araç satışı yapılabilir konusunda biraz araştırma yaptım,internette çok fazla bilgi kirliliği var net bir bilgiye ulaşamadım.Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. 2017 yılı içinde 3 araç satıp 3 araç aldım bu yaptığım satış ve alışlar ticari maksatlı değildi tamamen hususi kullanım amacıyla alınıp beğenilmeme,ihtiyacı karşılamama gibi durumlar nedeniyle kar etmeden satıldı. Herhngi bir vergi borcuyla karşı karşıya kalabilir miyim?
2, 3 sene öncesine kadar amcam al sat yapıyordu. Yılda, 3 kere alıp 3 kere satma hakkınız var. Daha fazla alıp satarsanız vergi mükellefi oluyorsunuz. Siz sınırı aşmamışsınız ceza gelmez. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim bildiğim araç almada bir kısıtlama yok sınırsız araç alınabilir Sadece 1 yıl içinde 3 tane satış yapılabiliyor...
abiler yazmış dedikleri gibi almada sınır yok satmada sınır var yıl içinde 3 adet satma sınırı ama şöylede bi bilgi vereyim tanıdığım bi abimin satış hakkı dolmuş sanırım maliyeye gitmiş yanlış duymadıysam sormuş satış hakkım doldu 4 aracımı satsam diye onlarda yıl sonu olduğu için satabilirsiniz sıkıntı olmaz demiş oda sattı tabi aracını artık bu her yerdemi böyle yoksa yıl sonu ve 12 ay son ay olduğu için istisnamı yapılıyor bilemem
1 ocak 2018 den itibaren yıl içinde belirlenecek sayıyı geçenlere araç satış yetki belgesi zorunluluğu getirildi diye biliyorum belge alınmadan araç alım satımı yapılamayacakmış sayı konusunda bilgim yok ama tahminim 2 ya da 3 olur
Uzun zamandır konuşulan bir konu ama daha yasal bir düzenleme yapıldığını ya da çevremde bu konuda vergi çıkanı görmedim. 3 araç sınırı var diye düşünün yinede.