mrb arkadaşlar. i20 1.2 aracımda 1. viteste gaza yüklenince devir dengesiz sallana sallana artıyor ve 5bin devirlere kadar çıkarıyorum sonra gazdan ayağımı çekince devir az daha artıp yine düzensiz azalıyor. yani 1. viteste araç çok garip ilerliyor, bir dengesizlik var. benzin ve lpgde aynı şekilde. araç 18 bin kmde. sizce sorun ne olabilir?
Hayir esp yok. Arac gazi yiyor ancak duzensiz devirleniyor ve devir yine düzensiz düşüyor. 1. Viteste gitmek gerekince sallana sallana gidiyoruz.
Akü kutup başını 1-2 saat sökülü bırakın, sonra benzinde çalıştırıp duruma bakın. Eğer düzeliyorsa LPG ayarınız kötüdür.
Serdar hocam zaten lpg ayarında sıkıntı var gazdan ayağımı çekince araç vuruntu yapıyor. ancak bu dediğim 1. vites olayı benzinde de oluyor benzine alıp da denedim. 1. viteste gazı köklüyorum 6000 devire kadar falan devir düzenli artmıyor sanki gazı basılı tutmuyorumda pompalıyorum gibi gazdan ayağımı çekince devir az daha artıp sonra sallana sallana düşüyor. baskı balatadan olabilir mi sizce? birde akü kutup başını söksem teyp ayarı falan gerekir mi?
Dediğimi denemelisiniz. Kötü lpg ayarı benzin parametrelerinide bozuyor, akü söküp beyin resetlenmeli. Forumda bununla ilgili yüzlerce yazım ve sorunu çözülen arkadaş var.
Dediğinizi yaptim ama sorun düzelmedi. Benzinde ve gazdayken 1. Viteste giderken 3bin devire çıkınca gazdan ayağımı çekince devir biraz daha artıyor sonra azalmaya başlıyor ve bu da arabanın sallanmasına yol açıyor. İyice devirlenip sonra gazdan ayağı çekince de devir atlaya atlaya düşüyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Boğaz kelebeği neden önemli bu kadar: bizim araçlarda rolanti ayarlamasında (otomatik jikle dediğimiz iş) işlevi boğaz kelebeği yapmaktadır. yani sıcaklık müşürü ecuya derki motor sıcaklığı şu kadar. ona göre ecu boğaz kelebeğini açar ve hava-benzin oranını ayarlayarak arabaya ısınması için devir verir. ne zamanki araç normal çalışma sıcaklığına ulaşır. o zaman ecu boğaz kelebeğinin açısını düşürür ve normal çalışma devrine geçer. serdar hocam benim aracın motoru çok geç ısınıyor 1 km yi geçince anca 37 dereceye ulaşabiliyor. bu üstteki yazıda da boğaz sensörünün motorun ısınması için devir verdiği yazılı. dediğiniz gibi boğaz sensöründe sıkıntı olabilir o yüzden motor çok geç ısınıyor olabilir mi_?
aynı problem bende de mevcut bazen 1.viteste gaza yüklenirken tekleye tekleye gidiyor.Araçta lpg yok.2. vitese attığım anda sıkıntı kalmıyor.