model 2007 accent era 1.4 benzinli aracım ilk çalıştıgında sabah akşam fark etmiyor 1.vitese alıp kalkış yaptıgımda arac hızlanmıyor gaz yemiyor agır agır gidiyor sonra sanki bir tıkanıklık var 2 - 3 saniye sonra tıkanıklık gidiyor arac sorunsuz yola devam ediyor daha sonra duruyorum stop edip çalıştırıyorum sorun yok yada aracı ilk çalıştırdıgımda 1 2 dk rölantide ısıtıp çalıştırdıgımda yine tıkanıklık yok bu genelde 6 saatten uzun süre park yapıldıgında oluyor sizce problem nedir
ersin kardeşim araç lpg li doğrudur benzinli yazmamdaki maksadım şu lpg li olmadan öncede aynı hatayı veriyordu lpg li yazıp cevaplarda lpg gelmesin diye benzinli yazdım ama yine olmadı iyi bir takipçisiniz tebrikler
serdar bey teşekkürler cevap için oksijen sensörü dediğiniz benim yapabileceğim birşey mi yoksa gidip sanayiiye mi yaptrmamız gerekiyor oksijen sensörü olmadan çalışırsa araca bir risk teşkil edermi ve problemim çözülürmü
Merhaba, oksijen sensöründe arıza olup olmadığını görmeniz için fişini çekip denemeniz gerekiyor. Kendiniz fişi çekebilirsiniz, forumda bununla ilgili bilgiler mevcut. Eğer sorunun düzeldiğini gözlemlerseniz oksijen sensörünü değiştirebilirsiniz.
öncelikle merhaba forumdaki verilen bilgiler için çok teşekkürler. benim gibi şoförlüğü sadece koltuğa oturup direksiyon sallamaktan ibaret olanlar için çok faydalı. benim 2005 accentimde de aynı problem var. sabah ilk çalışmada marşı yemiyor. vitese alıp gideceğim zaman stop edecek oluyor, debriyajla çalışır durumda tutmaya çalışıyorum.1dk sonra normal çalışmaya, gitmeye başlıyor.ustaya gösterdim. enjektörlerin ilk çalıştırmada çok benzin atıyor dedi. ya lpgde yada enjektörlerde sıkıntı var, bir gün gazı iptal ettirip deneyelim sabah deneyelim aynı sıkıntı olursa enjektörlere bakarız dedi. dün lpg iptal edildi. bu sabah yine aynı sorunu yaşadım. usta borpower yakıt katığı kullanalım enjektörleri temizlemeye çalışalım çözülmezse enjektörler değişecek diyor.
Aramıza hoşgeldiniz. Enjektörlerinizde sorun yok, forumda arama yaparsanız ne yapmanız gerektiği hakkında bir çok mesajımı bulabilirsiniz.
dün aracımın benzin deposunu yarıya kadar doldurup borpower yakıt katığından koyduk. bu sabah heyecanla aracımı çalıştırdım. ilk çevirmede marşı aldı. vitese attığımda da hiç tereddüt etmeden gaz yedi ve yürüdü. şu an için problemim çözülmüş gibi ama bu geçici bir rahatlama mıdır, kalıcı mıdır? zaman gösterecek.
Merhaba, öncelikle aracın akü kutup başını bir gece sökülü bırakın, sorun düzelirse lpg ayarınızda sıkıntı var. Eğer düzelmez ise sensörüğn fişini çekebilirsiniz, kısa sürelihiç bir zararı yok. Eğer çektiğinizde düzeliyorsa %50 kireç çözücü ile solüsyon hazırlayıp pislikler dibe oturana kadar bekleyebilirsiniz.
üstat akü kutup başlarının ikisinide mi sökeceğiz bu 02 sensörünü söküp bir ikigün araca binebilirmyiiz yoksa arac oldugu yerde kalsınmı