Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1 promilin üzerinde alkollü araç kullananlara

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda cemkaan tarafından 13 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. cemkaan

cemkaan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    325
    Ad Soyad:
    Kaan Akkurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    1 promilin üzerinde alkollü araç kullananlara hem idari para cezası hem 2 yıla kadar hapis cezası kesinleşti. Düzenlemeyi uygun bulan Anayasa Mahkesi, Antalya 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nin düzenlemenin iptali için açtığı davayı reddetti.

Antalya 8. Sulh Ceza Mahkemesi, 1.00 promil üzeri alkolle araç kullananlara, 2 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngeren düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Başvuruda 1.00 promile 2 yıl hapis cezasının Anayasadaki temel hak ve hürriyetlere aykırı olduğu savunuldu.. Cezanın verilebilmesi için, sürücünün aracını trafik düzenine aykırı olarak kullanıp kullanamdığnın, hayati bir tehlike yaratıp yaratmadığının tespit edilmesi istendi.

Başvuruyu değerlendiren Anayasa Mahkemesi, iptal talebini bire karşı 13 oyla reddetti. Anayasa Mahkemesi, "düzenleme anayasaya uygundur" dedi. 1.00 promil alkölle trafiğe çıkan sürücülerin tehlkiye yarattığını belirten Anayasa Mahkemesi,

Mahkeme cezaların; ülkenin sosyal, kültürel yapısı, ahlaki değerleri ve ekonomik hayatın gereksinimleri göz önüne alınarak belirleneceğine dikkat çekti.

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/araba-kullananlar-dikkat-h63549.html

mursel_balci ve Yusuf bunu beğendi.
  2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    burada 1 promil derken yani alkolmetrede 100 olarak denilen iki bira ile oluşan durumdan bahsediliyor olması gerek. Şimdi ben alkol kullanmıyorum alkollü araç kullanan arkadaşların yada yakınlarımın arabasına binmeyide reddedip sadece bir bira içse bile trafiğe çıkmasını hoşgörmüyorum elimde olsa tamamen bile engel olurum dolayısı ile trafikte alkol ile ilgili kanundan kendim bir bakıma muaf olmak benim için güzel, fakat amcamın anlattığı bir hikaye var ben onu anlatayım, hacı bir amcamız köye ailesi ile beraber arabasıyla gidiyor, hacı amcamız köye vardığında bahçeden çok sevdiği roka bitkisini topluyor ve yemekle beraber bir güzel 8-10 kök roka yiyor sonra köyden dönüşte polis çeviriyor ve 0,3 promil alkol gösteriyor alkolmetre, hacı amcamız polise bak ben hacı adamım benimle kafa mı buluyorsun memur bey şaka mı yapıyorsun ne alkolü diyor yukarıda Allah var yapma etme diyor:) polis arabada tek başına olsan sorun değil diyor bu kadar insanla bir miktar alkollü halde sürüyorsun diyor problem çıkıyor. Roka dan olduğu sonradan anlaşılıyor olay bir şekilde tatlıya bağlanıyor.

Trafiğe çıkmadan önce alınan bazı ilaçlar da alkolmetrede bir miktar alkol değeri gözükmesine sebep olabilir ama hiçbir zaman 1.00 promile çıkmaz, 1.00 promil in üzeri benim anladığım 2-3 tane biranın yaptığı etki ve bu şekilde araba kullanan birisi yakalandığında elbette çok ağır yaptırımı olması gerekir. Az miktarda alınan alkol cesaret verme risk alma hevesini arttırma gibi etkiler gösterdiği için göründüğü gibi az alkol az tehlike demek değil bunun azı da trafikte ölümcül bir tehlike, yüksek miktarda alkol alındığında ise herkes sonucu tahmin edecektir, büyük oranda refleks azalması duyu organlarında yanıltmalara ve direksiyon başında uykuya dalma sızıp gitme gibi çok feci riskleri barındırıyor.

Anayasa mahkemesi sıkı bir karar değil epey esnek bir karar vermiş. Bu değerler daha alt sınırlara çekilebilir 0,50 promil gibi

Murat ve D@rk34 bunu beğendi.
  3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW

katılıyorum abi, hem sınır yüksek,
    0.50 üzeri ceza yazılıyor, ehliyet alınıyor(ticari araç sürücülerinde sınır 0) bence bu sınıra çekilmeli, ayrıca iki yıla kadar deniliyor eğer geçmiş cezası yoksa zaten iki yıl altı ceza erteleniyor yada paraya çevriliyor bu da mantıksız.
    portakal yemek bile alkol metrenin değer göstermesine sebep olabilir, bu durum için üflemeden önce ağzınızı suyla çalkalamak faydalı olabilir, eğer yine çıkıyorsa hastaneye götürülüp kan testi yapılmasını isteyebilirsiniz.

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    tabi kesinlikle çünki itiraz durumunda suçlu sayılıyoruz ve daha başka yaptırımları var.

5. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Ben kola içince de bir miktar çıktığını duymuştum bir gün yolda kola içerken 2. Litreliğimdeydim (yolda genellikle içerim) çevirme oldu üflettiler ama birşey çıkmadı demekki yalanmış :) çıksaydı kolayı göstericektim zaten :)
    Bu arada bende alkollü trafiğe çıkana karşı bir insan olarak keşke daha düşük değerlere de büyük cezalar verseler belki bir nebze azalma olur akşam yolculuğunda tedirgin oluyorum resmen

Sent from my iPad using Tapatalk

6. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    1 promil ne kadar alkole denk geliyo bilmiyorum ama alkol kullanan biri olarak soyluyorum alkollu direksiyona geceni hapise atacaksin yada kamuda pis isler yaptiracaksin

7. ottoman35

ottoman35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Mustafa E.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Alkol alıyorum, izmirde yaşıyorum, otopark parası 10 TL, alkol aldıktan sonra izmirin bi ucundan diğer ucu taksiyle en fazla 100 TL yani alkolden sonraki masraf = 110 TL ancak cezayı yediğin zaman oy anam oy :)) taksi candır, gerisi için visa card :)

8. kaptandoktor

kaptandoktor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Günay GÖK
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Kia
    hergün alkol alıyorsan 110*30=3300tl içtiklerin hariç ulaşım parası :)

ottoman35 bunu beğendi.
  9. ottoman35

ottoman35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Mustafa E.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Hergün değil canım naptın sende :D iki üç haftada bir 2 çift olarak çıkıyoruz dışarı ki hesap 300 - 400 geliyo bu da adam başı 150 - 200 tl :D

10. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Zamanında içtiklerime yanıyorum. Ne safmışım diyorum. İçkiyi ve sigarayı bırakmış biri olarak Kendimizi sevdiklerimizi ve trafikteki diğer kişileri düşünerek alkollü geçmeyelim direksiyona. Direksiyonda sigara bile içmek kazaya sebep olabiliyor, külü düştü izmarit kaçtı derken dikkat dağılıyor

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ottoman35 bunu beğendi.
  11. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Alkol kullanıyorum arada arkadaşlarımlayken falan ama asla direksiyon başına geçmiyorum özellikle akşam ışıklar falan birbirine giriyo önümdeki görüntüyü ilk bakışta netleyemiyorum .Fakat kötü bir huyum vardı arabada seyir halindeyken sigara içiyodum taki geçen hafta seyirhalindeyken sigarayı camdan silkip içeri geri alırken cama çarpıp ucundaki Ateş'in tamamen ayak döşemesine düşmesine kadar hemen dörtlüleri yakıp durdum ve trafik vardı baya panik oldum artık içeceksem bile kenara çekip içiyorum bana ders oldu :)

12. kaptandoktor

kaptandoktor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Günay GÖK
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Kia
    kendimde alkolmetre aldım, sürekli deniyorum. hiç alkol almasam bile 0,2 promil çıkabiliyor bazı zamanlar. bu polis alkolmetresindede karşıma geldi. hiç içmediğim halde 0,2 promil alkol çıkmıştı. cezası yok zaten 0.2 nin ama demekki iki birada 0,5 olmuyor diye güvenmemek lazım. doğrusu tabiki alkolsüz araba kullanmak.

Bu Sayfayı Paylaş