Paylaşın , Bende dizel 1.5 CRDI Admire var .Ekonomik yollu dizeli kullanmanın yolu ( euro dizel ) ile daha az nasıl yakıt tüketilir. Ben anlatayım size devirli kullanın dediler vites değişimlerinde 3.000 deviri geçtim fazla yaktı 1 depoda 550 km ye düştü . En iyisi bilindiği gibi kullanmak , Az yakmasını sağlamak için ne yapmak lazım bilgisi ve tecrübesi olan varsa bilgi vermesini rica ederim Düzenleyen : cihan53
uzun yolda 100 km yı geçmezsenız,vites aralıklarınızı uygun devirlerde(ne çok düşük ne çok yuksek yol durumuna göre) ayarlarsanız,kalkşlarda aşırı zorlamazsanız rampalarda boşa atmayıp viteste ınersenız aşaği yukarı maxımum ekonomıyi bi şekıldeyakalamış olursunuz...
Bayramda 630km gidiş 630km geliş toplam 1260km yol yapıcam kısmetse. 1.4 otomatik vitesle 100-120 arası hızla gidersek bir depo benzinile 630km yapabilir miyim deneyeceğim. Düzenleyen : thehunturk
dediklerini uyguluyorum , rampada viteste inmek gerçekten ekonomi sağlar mı ? boşta devir ibreside de düşmekte ve asıl o zaman daha az yakma durumu olmamaktamıdır ?
eskıden aynı sizin gibi bende boşta daha az yaktiğini düşünüyordum ama araçlarımızda kı gaz kesıcıler sayesınde rampa aşaği gaza basılmadiği muddetviteste giderken boşta yaktiği yakıtın yarısndan daha az bi yakıt tuketmekte.bunu nasıl tespıt ettiğime gelince.bmw lerde gaza basınca yaktiği yakıtı gösteren anlık inip çıkan bi ibre var,bi arkadaşımın aracında özellıkle denedık rampa asaği boşta 1 i gösterıyorsa viteste inişte bu ibre 1 ın çokaltına iniyordu,sizde deneyıp görebılırsınız bu dediğimi... Düzenleyen : karizmaxenon
Bu konu defalarca konuşuldu, yeni sistemlerde ayağınızı gazdan çektiğinizde yakıt akışı otomatik olarak kesilmektedir, devir saati ise motorun o anda kompresörde çevirdiği devri gösterir..
devirli kullanmaktan kasıt yüksek devirlerde vites değiştirin olmasa gerek..max tork aralığını aşmadan vites değiştirmek bence en uygun olanı ki bu da yaklaşık 2800 devirde değiştirilen vites demek..tabi ki yokuş/rampa yukarı çıkarken biraz daha devirlendirilebilir... deponuz kaçlık bilmiyorum amaben 550 km yi 36-37 lt yakıtla yapıyorum... rampa/yokuş aşağı inerken boşa atmanıza gerek olduğunu sanmıyorum... daha az yakması için hava filtrenizi düzenli aralıklarla değiştirin (7000-8000 km aralıklarla)
Geçtiğimiz hafta üniversite için İstanbul'dan Kastamonu'ya gittik. Ben 100-120km/h hızla yaklaşık 400 km yol yaptım benzin seviyesi sanki hiç kıpırdamadı. Sonrasında babamla değiştik. O da 140'ın altına inmedi. Kastamonu'ya vardığımızda çeyrek depo benzin kalmıştı. Sonuç olarak Uygun devirde ve viteste kullanılırsa en az yakıtı yakabilirsiniz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
Araçla yolculuk veya turlamak isterseniz arkadaşlarınızı zayıf kişilerden seçmek de işe yarayabilir https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Düzenleyen : 10ur
uzun yolda tavsiyem cam yerine klimayı açmaktır. çünkü açık camların yaptığı paraşüt etkisi belki benzinli araçlarda karlı gibi görünebilir tam bilemiyorum ama dizel de denedim resmen aynı harcıyor araç. 7 saat hiç kapatmadan geldim valla yazın sıcağında, sessiz sakin...