Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.6 Tgdi Cold Start Devir Dalgalanması Ve Ani Hızlanmada Anlık Kesilme

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda yunus78 tarafından 8 Ocak 2026 tarihinde açılan konu

1. yunus78

yunus78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Yunus inci
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba 2018 model hyundai kona 1.6 tgdi dct kullanıcısıyım şöyle bir problemim mevcut
    Sabahları soğuk çalıştırmada yada durduktan 2-3 saat sonraki çalıştırmada araçta rölanti dalgalanması ve motor vuv vuv şeklinde al ver yapması oluyor. Devir 1000 civarına inince dalgalanmayı ve al veri kesiyor , yola çıkıyorum gaza yarım ve üzerinde basınca tekleme kesilme yapıyor anlık ve birden gaz açıyor ivmesini alıyor araç , aracımda baskı balata yeni değişti orj , 4 buji orjinal , 4 enjektör orj , 1 bobin orj , akü orjinal değişim yapıldı ancak çözülmedi durumumla alakalı bilgi sahibi olup yönlendirebilecek dostlar varmıdır araç 75000 de

diğer videoyu ekleyemedim link bırakıyorum

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 9 Ocak 2026
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,494
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, yetkili servise gittiniz mi? video'dan yorum yapmak doğru değil, map / avans süreleri / vuruntu sensörü / rölanti valfi konumu vb bir çok parametreye bilgisayardan bakmak gerekiyor.

3. yunus78

yunus78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Yunus inci
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ordu hyundaide 3 gün kaldı araç sorun sübaplardan OLABİLİR dendi detaylı açıklama ve ekarte edilen potansiyel arızalı parçaların kontrolü yapılıp yapılmadığı belirtmedi sübap kompresyon testinde çıkarmı dediğimde kompresyon testinde anlayamayacaklarını ilettiler sadece

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,494
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, map sensörünün fişini çekip çalıştırın, sonraki denemede havaakışmetrenin fişini çekip çalıştırın. tek tek sensörleri deneyin. eğer bir düzelme gözlemleyemezseniz muhtemelen mekanik sorununuz var demektir, yani sübap. LPG takıldı mı hiç araca?

5. yunus78

yunus78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Yunus inci
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sensör yerlerini bulabilirsem deneyeceğim , lpg takılmadı hiç , ancak araç üstünde 5/30 yağ vardı bakımda 0/30 yağ ile değişti usta yağ değişiminin sübap bozmayacağını söyledi aklımı o kurcalıyor birde bazı yerlerde benzin pompası yazılmış ama bilemiyorum nerden çıkacak sorun , araç sıcakken arabadan indiğimde kapıyı tutarken kapının sarsıntı yaptıgını hissediyorum lastiğe hava basarken lastiklerin de sarsıntı yaptığını gözlemliyorum ama araç içerisinde oturduğumda iç kabinde direksiyonda vs sarsıntı hissetmiyorum elimle kontrol ettiğimde de hissetmiyorum ilginç bi şekilde

Bu Sayfayı Paylaş