merhaba ben normalde bu pzt 2010 1,6 select araç alacağım fakat dün gece internet sitesinden baktım ve 1,6 expo platinyum plus diye bir modelin satıldığını gördüm aralarında 500 tl fark var (expo daha pahalı) expolar sanırım yurtdışına giden araçlar ve araç sıkıntısı olduğunda burada satılıyor diye biliyorum bu aracı daha önce alanlar varsa ve bana yazarsa sevinirim yada tam olarak bilgisi olanlar donanımla ilgili bilgiye az çok ulaştım fakat kesin bilgi değildi tam donanım listesini ve select ile aralarındaki farkı yazarsanız ve hangisini almalıyım diye yardımcı olursanız sorunum çözülür )) çok teşekkürler şimdiden....
+ bu expolarda 2010 kasa diye bir şey var mı acaba yani içi mavi vs gibi özellikler 2010 select ile 2010 expo platinyum plusta fark edermi expolar eski kasa gelmez sanırım ????
farkı sadece şunlar olması gerek, -deri direksiyon ve vites topuzu, -metal görünümlü ön konsol ve vites kolu etrafında metal görünümlü çerçeve, -bagaj kapağı altında izolasyon -kilitlerin metal yerleri siyah kaplama -bagaj havuzu -gösterge rakamları azcık makyajlı (ben bi fark çakmadım ahım şahım bişe değil) -akü muhafazası -güneşlik içinde kapağını açınca otomatik lambası yanan makyaj aynası -yine güneşliklerde dikiz aynasına dogru uzatılabilen uzatma parçaları eksisi: usb girişi olmayan ve mp3 çalamayan sadece normal cd çalabilen teybi aklıma gelenler bunlar, 4. maddeden emin olamadım, bagaj kilidinin böyle oldugundan eminimde diger klitleri hatırlayamadım, bence ilk 2 maddeden baska gerisi önemli değil gibi geldi şimdi düşününce ve teybin mp3 çalmaması çok kötü bence Düzenleyen : gargi_amca
arkadaşlar selamlar benim aracım accent era select 1.5 crdi select bilmeden yorum yapmayın lütfen select de yok expoda var dediğiniz özellikler benim aracta var bunlar: akü muhafazası -güneşlik içinde kapağını açınca otomatik lambası yanan makyaj aynası -yine güneşliklerde dikiz aynasına dogru uzatılabilen uzatma parçaları
arkadaşlar şimdi servisi aradım ben benim aldığım bilgiye göre forumda daha önce donanım ile ilgili bir başlık açılmış araçta çelik jant+renkli cam + farklı bir alarm sistemi kullanılmış diye bilgi aldım fakat konu tam oturmamış net bilgi yazılmamış gibiydi o yüzden bu konuyu açtım şimdi servisi aradım araçta expo da usb li teybin olmadığını + çelik jantın olmadığını öğrendim renkli cam varmış direksiyondan kumandalı değilmiş cd çalar direksiyon ve vites deri kaplama+ orta konsol metal görünümü bunlar var selectten fazla olarak...
select yerine platinyum plus aldığınızdasizden 500 tl fark alıyorlar ve deri kaplama+ orta konsol metal görünümü veriyorlar sadece ve direksiyondan kumandalı ses sistemini ve mp3 usb çalarınızı kesiyorlar bana pek mantıklı gelmedi sonuç olarak deri kaplama ve orta konsol sonradan 5 dk lık işlemle edilebilecek şeyler ve maliyeti düşük ürünler kaplama 50 tl konsolda 50 tl civarına yapılabilir fakat direksiyondan kumanda sistemi sonradan yapılamaz + mp3 çalarlı teypde ne kadardır ?? sonuç olarak bu platinyum plus bana hiç mantıklı gelmedi bide 500 tl farkla hiç gelmedi yani yanıldığımız bir nokta olduğunu düşünüyorum bu yüzden lütfen yanılgım varsa düzeltin çünkü paazartesi parayı vermeye gideceğim saolun...
16 platinyum plus aracım var. Daha önce donanımla ilgili bir başlık açmıştım. Arma yapsaydınız ulaşabilirdiniz Çelik jant yok usb'li mp3 player var fakat direksiyondan kymanda yok USB olmayan araç Platinyum Plus değil Platinyum'dur. Zaten tek fark da usb girişi Camlar renkli deseler bile bence renkli felan değil Gold 1.4 Otm Donanım Listesidir Yükseklik Ayarlı Direksiyon Motor Destekli Elektrikli Direksiyon İçeriden açılan bagaj kapağı içeriden açılan depo kapağı keyless entry function b alarm renkli ön ve arka camlar ısıtmalı ve renkli arka camrı siyah renkli kapı tutamaçları gövde rengi tamponlar ön ve arka çamurluk paçalıkları 3.cü stop lambası gövde rengi kapı çıtaları koltuk kafalıkları ön koltuklarda yükseklik ayarı sürücü hava yastığı yolcu hava yastığı yolcu hava yastığı on/off düğmesi ön sis farı 4 hoparlör fasılalı ön silecekler gecikmeli sönen kabin ışığı uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm elektrikli ön ve arka camlar sürücü otomatik cam açma butonu gövde rengi elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar ön koltuk arkalarında cep arka bardak koyma yeri kol dayama harita okuma lambası ve gözlük saklama bölmesi manuel klima 14" çelik jant (Listede var ama aleminyün alaşım jant) 185/65 r14 lastikler bagaj içi filesi sürücü kol dayama.... Platinyum Plus İlave Donanım USB, MP3 ve CD Çalarlı Müzik Sistemi Tam otomatik Digital Klima Gövde Rengi Kapı Tutamacı Digital Bilgi Ekranı (Yol Bilgisayarı) ABS Metal görünüm ön Konsol Deri Direksiyon Simidi ve Vites Topuzu Aydınlatmalı Güneşlik. Düzenleyen : Ergin
ergin bey cvp için teşekkürler sizin konunuzu okumuştum bende zaten. fakat aynen burayada yazdığınız gibi14" çelik jant görülüyor o konuda da, bana çelik jant + renkli cam olunca çok makul görüldü ,zaten istediğim özelliklerdi bunlar fakat listede görüldüğü halde araçta yok sanırım bu jantlar, kapak yani bunların jantıda, dediğiniz gibi servisteki elemanda renkli cam mevcut fakat anlamazsınız renkli olduğunu dedi bana, sonuç olarak platinyum plusların artısı deri kaplama + metal konsol eksisi direksiyondan kumanda + 500 tl dir başkada bir fark yok anladığım kadarıyla çok saolun tekrar. Düzenleyen : emre01
en iyisi aracı görerek tüm donanımlarını tek tek karşılaştırıp almak.. hele bu era ise vidalarına kadar kontrol edin.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
en doğrusu tabiki fakat bayide araç bulunmuyor )) sipariş ile getirecekler o yüzden yanyana bakma şansım olmuyor bende zaten era vardı 2008 team abs fakat ayın 3 ünde kaza yaptım pert oldu alacak daha makul bir araç bulamadım yine era almaya karar verdim hemde aynı renkhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
Ben select alacağıma platinyum plus'ı alırım dedim. Aldım. Tavsiye ederim Sorun olmaz. Zaten fabrikasyon çelik jantlar bir naneye yaramıyor eliniz müsaitse gidip zevkinize göre bir jant alırsınız. Bir de açık film kapladınız mı sorun olmaz.
direksiyondan kumanda olayı platinyumda olsa bende terdütsüz onu tercih ederim fakat o direksiyon tuşlarını çok fazla kullanıyorum ben ve iyice alıştım hatta 207 den vazgeçme sebeplerimin başında gelmiştir diğer dediklerinize sonuna kadar katılıyorum fabrika jantı hoş değil dışarıdaki jantlar ile kıyaslanamaz bile fakat hem orjinal olması sebebi ile hemde hesaplayınca ziebartta cam filmi 600 tl civarı ortalama jant takımı 800 hepsi 500 farkla halledilse güzel olurdu tabiki fakat dediğim gibi kumanda olayından dolayı ben tercihimi selectten yana kullanacağım ama diğer dediklerinize katılıyorum kumandayı sorun etmeyen biri için platinyum daha ideal saolun
selectler de hararet göstergesi digital sanirim expolarda admirelerde ki gibi. selectlerde elektronik destek var mi direksiyonda bilmiyorum ama benim aracimda platinyum plusta var. metal konsol da oldukça şık duruyor ayrıca.