Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.6 Otomatik Era Için Bakım Tavsiyelerine Ihtiyacım Var

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda eminkaya tarafından 16 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. eminkaya

eminkaya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Emin Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Merhaba;

2006 model 1.6 style paket LPG'li otomatik vites era aldım. Öncelikle Allah hepimize kazasız belasız kullanmayı ve tez zamanda borcunu ödemeyi nasip etsin :)

Aracı aldığımda 62.000 km idi şuan 72.000 km oldu ve ben daha hiç bakım yaptırmadım. Nasip olursa bayram öncesinde kapsamlı bir bakım yaptırmayı düşünüyorum. Bu konuda tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Motor yağı iyice karardı ve araba çekişten düşmeye başladı. Frene basınca balatalardan sürtünme sesi geliyor. Kasislerde amortisörler gıcır gıcır ötüyor. Triger de daha hiç değişmemiş.

Planladığım bakımla ilgili detaylar şöyle:

- Yağ bakımları (motor yağı değişimi, şanzuman yağı , fren ve direksiyon hidroliği kontrolü)
    - Filtre bakımları (Yağ, Hava, Polen Filtresi değişimi)
    - Kayış Bakımları (Trigger Seti Değişimi)
    - Amortisör Bakımları (Ön ve arka amortisör değişimi)
    - Fren Bakımları (Ön ve arka balata değişimi)
    - Diğer Motor Bakımları (Bujilerin değişimi, antifriz kontrolü, silecek suyu, balans ayarı)
    - Kozmetik Bakımlar (Cam filmi, paspas takımı, bagaj havuzu, detaylı iç temizlik, motor ve boya koruma)
    - LPG Bakımı

Yukarıda bahsettiğim bakımla ilgili sormak istediklerim ise şöyle:

1) Hangi motor yağını tercih etmeliyim?
    2) http://www.akparca.com/Triger-Seti-Benzinli,PR-284590.html
    Yukarıda ki triger setini nasıldır, bunu aldığım zaman ayrıca V kayışı da almam gerekiyor mu yoksa bu set olduğu için içinde tüm kayışlar bulunur mu?
    3) Monroe marka amortisör taktırmayı düşünüyorum, arka koltukta ki zıplama sorununu bu şekilde çözebilir miyim?
    4) İnternette orijinal ön balataları buluyorum fakat arka balataları bulamadım, orijinal alabileceğim bir yer var mı yoksa Bosch marka balata önerir misiniz?
    5) Bujileri de NGK ile değiştireceğim, sorun olur mu?
    6) Era'nın orijinal paspas takımını bulamadım ne önerirsiniz, bagaj havuzu yaptıran oldu mu önerir misiniz?
    7) LPG ile ilgili neleri kontrol ettirmem gerekiyor?

Değerli tecrübeleriniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.

2. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracınız hayırlı olsun. Kazsız iyi günlerde kullanın.

Motor yağı 5W 30 dur. Kullanım klavuzunda yazar.Yetkili servisler de 5W30 koyuyor. çok soğuk bölgelerde 10W20 ve daha üstü konulabilir.
    Triger seti; Kayış, gergi, ve rulmandan oluşur. V kayışı ayrı set halinde satılır. Trigeri değiştiren usta zaten önce V kayışını sökecek. Durumuna bakar kötüyse o da değişir.
    Hyundai nin orjinal bujilieri Champiyon ve NGK 30.000 km lik bujilerdir.
    LPG de gaz kesici iç filtresi, büyük gaz filtresi. değişmeli. sızdırmazlık kontrolü yapılmalı, ve tabi gaz ayarı.
    Monreo ve maysan Mando iyi markalardır kullanabilirsiniz.
    Fren hidrolik yağının ne zaman değiştiğini bilmiyosanız değiştirmenizi de tavsiye ederim. (4 yıl ve ya 60.000 km de bir)
    Baya masraflı bir bakım olacak kolay gelsin.

Son düzenleme: 16 Haziran 2016
  3. eminkaya

eminkaya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Emin Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Evet biraz masraf edeceğim ama daha araca tornavida değmemiş, iyi bir bakımı hak etmiş durumda :)
    Isparta'da yaşıyorum kışın geceleri hava sıcaklığı -15 dereceye kadar düştüğü oluyor. 5W 30'da sorun olur mu genelde 10W 40 öneriyorlar ama emin olamadım.

4. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    eralarda şanzıman filtresi değişmiyor mu?

5. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ankaradaki servisler 5w 30 koyuyo. -20 lere kadar çıkar Ankarada soğuk. hiç sıkıntı yaşamadım. Yine de aklınızda soru işareti kalmaması için bulunduğunuz bölgedeki bir hyundai servisini arayıp bilgi alabilirsiniz. 5W30 ince yağ olduğu için soğuk hava da araç daha kolay ve rahat çalışıyor.

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    - arka balatalar kolay kolay bitmez, değişmesine gerek yoksa değiştirmeyin.
    - verdiğiniz linkteki set sadece triger seti, V kayışı ayrı satılıyor. bence değiştirin, çünkü hem kayış yedek parça olarak ucuz, hem de trigeri değiştirirken aynı işçilikle V kayışı da değişir.
    - kullanma kılavuzuna göre sizin için en iyi yağ 5-30.
    - bujileri kullanma kılavuzundaki önerilenler arasında seçebilirsiniz. NGK BKR5ES-11
    - amortisörlerde sıkıntı olabileceği gibi, viraj demirlerini ve burçları da kontrol ettrin. iyi bir rot balansçı size yürüyen aksamdaki bütün sıkıntıları söyler.
    - bütün yedek parçalar için bir liste çıkartın, önce yetkili servisten fiyat teklifi alın. daha sonra dışarıdaki parçacılarla ve internetle karşılaştırın. ben akparca.com'dan alışveriş yaptım. sattıkları ürünün arkasında duruyorlar. sıkıntı olmuyor. hatta almadan önce o sitedeki canlı bağlantı kısmına yazarsanız sizin için en uygun parçaları söylüyorlar. hatta sitede olmayan parçaları da buluyorlar. mesela orjinal paspasları sorabilirsiniz.

Bu Sayfayı Paylaş