Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.6 lpg'de performans,yalıtım,otomatik cam kapama

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda mixic123456 tarafından 16 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. mixic123456

mixic123456 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar10 gun kadar once 2009makyajlı select 1.6 erasahibi oldum ve lpg si servis tarafından takıldı,bazı soru ve sorunlarım ıcın yardımınıza ihtiyacım var

1.dızelın performansı cok ovuluyor kıyaslama yaparsak cok fark varmıdır1.6 tupluye goreılk 2000 km de yuklenmemek ıcın fazla basmadım su an 300 km de arac
    2.tuplu olması performansı ne derece etkıler
    3.arac kalkarken ve yuksek devırlerde ıcerıye cok ses alıyor sankı bu sorun herkeste varmıbilmiyorum kalkıslarda sankı motorun donme sesı gelıyor,yuksek vıteslerde ıse yol ve ruzgar sesi gelıyor,bunun cozumu nedır yada ben mi abartıyorum?
    4.araç stop halındeyken kumandadanotomatık cam kapama ozellıgı sonradan yazılımla eklenebılıyormu,ki neziroğlu bole bırsey olmadıgını soyledı ancak bu ozellıgı 98 vectrasınabile ekleten yakınlarım oldu
    5.bir de cam acma kapama butonlarında led ısık yok bunun bır cozumu varmıdır

cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkurler

2. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1-dizelin avantajı düşük devirlerde de sürücüyü tatmin etmesidir.Benzinli motor 3.000 den sonra tatmin ediyor.İlk 1500-2000 km aracı fazla sıkıştırma yavaş yavaş kalk gaza fazla yüklenme.
    2-son hızda problem yaratmıyorda hızlanmada biraz problem yaratır.Örn:Benzinli 0-100 Km hıza 10 Sn.de çıkıosa Lpg ise 12-12.5 sn.de çıkar.Ortalama 6-7 Hp kaybın oluyor.Ama 1.6 Accent Era zaten performans bakımından mühtiş Lpg %10-15 bi kayıp yapar.
    3-Benim aracım Getz 2007 o problem bendede var.Lastikleri değiştirirsen bi nebze bu olayı çözersin.Orjinal lastikler içeriye çok ses veriyor.
    4-Bilgim Yok.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    5-Hyundai nın akıllılığıdır Tasarruf yapcaz diye yakında arabaya tek far koymaya başlıyacaklar.

3. mixic123456

mixic123456 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bana lastıkten çok motor sesi rahatsız edici geldi ama onada alışırız herhalde,acaba ses yalıtımı yaptırsak ne kadar olur servisler böyle bir uygulama yapıyorlarmı?...otomatik cam kapanması ıcın bılgısı olanlar bunu dısarıda bı yerde yaptırsak garantı bozulurmu?

4. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    getz kullanıyorum motor sesi yönünden sıkıntım yok yanı 130 dan sonra sesi bende alıyorum ancak bu normal sınıfına göre erada kullandım 1.6 140 a kadar çıktım hissedilir derecede motor sesi almadım.

5. mixic123456

mixic123456 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.6 benzinli olunca daha sessizbir araç beklıyor insan,hızlanırken dizele biniyormus gibi hissediyorum

6. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    belki araç yeni olduğu için ses fazla geliyor olabilir,
    çalıştıkça ses bir miktar azalabilir belki,

7. ferhan

ferhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sana cam hakkında yardımcı olabilirim cam kaldırma modüllü var 4 cam otomatik olarak araç kilitlendigi zaman kapanıyor benim aracımda var cemax marka 75 tl civarı + sunroof kapanıyor
    Düzenleyen : ferhan

8. mixic123456

mixic123456 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben bu cam kaldırmanın cogu yenı modelde yazılımla oldugunu duydum bora ve vectra marka araclarda sonradan eklendıgını gordum servıs tarafından ucretsız olarak,sızın dedıgınız sıstemın garantıye bır etkısı olmuyormu

9. hakan1977

hakan1977 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mixic123456 Yazdığın sorunlar kronik bende de var 20 gün önce aldım 1,6 platinyum plus

10. mixic123456

mixic123456 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    olabılır hocam sızdekıdemı makyajlı olan kasalardan

11. ferhan

ferhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bora ve vectrada orjinaldir bende 2001 polo vardı orjinal üstünde vardı ama getzde yoktu sonradan taktırdım su anda hiçbir problem çıkmadı garantiye bir zararı varmı bilmiyorum

12. hakan1977

hakan1977 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayır expo olanlardan select ile style arası bişey performansı iyi memnunum çok seri lpg olmasına rağmen ama yazdığınız sorunlar bende de var kafaya takıp dert etme herkesde var herhalde : ):):)

13. mixic123456

mixic123456 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla yarın eskişehire gidicem olmazsa ordaki servise bi sorucam araç yeni olunca dert ediliyo,

14. kerem0642

kerem0642 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugune kadar kaç tane dizel araca bindiysem hiçbiri alt devirde benzinli kadar tatmin etmedi beni. dizel araç 2000 devirden sonra turboyu açınca tatmin eder. oda cok kısa bi devir aralığında. zaten 2000 devir sonra redline a girer araba. dizelin düşük devirlerde tarmin ettiğini ilk kez sizden duydum.
    cam acıp kapamayla ılgılı yazılıma falan gerek yok camları indirip kaldıran kabloya baglanacak bi switc (parçanın adı nedir emin değilm) olayı cozer. elektrıkcı kolayca yapar o işi.

15. Misafir

Misafir Guest

bugune kadar kaç tane dizel araca bindiysem hiçbiri alt devirde benzinli kadar tatmin etmedi beni. dizel araç 2000 devirden sonra turboyu açınca tatmin eder. oda cok kısa bi devir aralığında. zaten 2000 devir sonra redline a girer araba. dizelin düşük devirlerde tarmin ettiğini ilk kez sizden duydum.
    cam acıp kapamayla ılgılı yazılıma falan gerek yok camları indirip kaldıran kabloya baglanacak bi switc (parçanın adı nedir emin değilm) olayı cozer. elektrıkcı kolayca yapar o işi.
    [/QUOTE]

Arkadaşım öncelikle turbo hep devrededir 2000 devirden sonra açılması gibi bir durum yoktur. Turbo sayesinde 2000 devirin biraz altında motor 240 nm tork üretmektedir. Bu nedenle alt devirlerde benzinli motordan çok daha seridir. Bende alt devirlerde benzinli motorun daha verimli olduğunu ilk sizden duydum. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

16. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benzinlide motor sesinin rahatsız etmesi "acaba assan izoasyonuda mı
    eksiltmeye başladı" sorusunu aklıma getiriyor.Lastik sesi daha öncede
    bir kaç defa açılmıştır başlık olarak ama ilk defa motor sesinden
    şikayet edildiğine şahit oluyorum.

17. mixic123456

mixic123456 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar bugun ankaradan eskişehire geldim 3000 deviri hiç geçmedim 90-100 km arası gittim hep,hesapladım km de 120 kuruş yakmışım şuan araç 550 kmde yakıt değerleri dahada düşermi ilerleyen zamanlarda....1.6 lpg de aracını cok fazla zorlayanınız varmı son hız ve devir değerleri nedir?...bide araç direksiyonu bırakınca sağa çekiyor 3-5 farklı yerde denedim bu ne kadar normal yeni bir araç için

18. kerem0642

kerem0642 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım öncelikle turbo hep devrededir 2000 devirden sonra açılması gibi bir durum yoktur. Turbo sayesinde 2000 devirin biraz altında motor 240 nm tork üretmektedir. Bu nedenle alt devirlerde benzinli motordan çok daha seridir. Bende alt devirlerde benzinli motorun daha verimli olduğunu ilk sizden duydum. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif[/QUOTE]
    kesinlikle yanlışınız var turbo her devirde devrede değildir belli bir devir aralığından sonra devreye girer. turbo basıncının görülebildiği araçlarda dikkat ederseniz alt devirlerde bu değer sıfırı gösterir. yanı turbo pervanesi dönmüyodur (araçta blof off,als tarzı uygulamalar yoksa).
    dizel bi araçta alt devirdeyken turboyu hissettiğiniz ana kadar gaza yüklenin. bide aynısını benzinli bir araçta yapın. dizelin alt devirlerde benzinli bir araçtan sizin iddia ettiğiniz gibi seri olmadıgını anlayabilirsiniz. yada her gün çıktıgınız bi yokuşu bi büyük vitesle cıkmayı deneyin sonuç hüsran olacaktır. ancak benzinli araçta bunu hissetmezsiniz. aynı durumdaki benzinli araç turboyu açmamış dizele gore cok daha seri hızlanacaktır o yokuşta.
    1.9 turbosuz peugeot partneri herhangi bir 1.4 araçla cok rahat geçebilirsiniz. ( alt devir üst devir hiç farketmez). buda sizin dizel alt devirde benzinliden seridir cümlenizi boşa cıkarıyo bence.

19. kerem0642

kerem0642 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    100km de kac lt yaktıgınızı hesaplayabildinizmi? çünkü fiyatlar ciddi şekilde değişkenlik gösteriyo illere göre. ayrıca hangi marka aldıgınıza göre menzil çok değişiyo lpg de. ben aygaz yada moil tavsiye ederim.
    1.6 lpg de aracı zorlayamadım çunku henüz lpg yok. yarından sonra işallah. ancak benzinde gps te 200 ibrede ise yaklaşık 215 i gördüm. düz yolda. 6000 deviri geçmişti araba.

20. Göztepe1925

Göztepe1925 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    devirler yüksek tutulmuş. örneğin 140la giderken tam 4000 devire ulaşmış oluyor.160ta 4500, 180de 5000 gibi.ama 200-210a çok rahat ulaşıyor. ve bu hızda, söylenenlerin aksine gayet iyi yolu tutan birotomobil. lüleburgaza deplasmana gidiyorduk, otoban boştu ama şartlar uygun olsun olmasın bu hızları denemeye gerek yok. maliyet olarak da hoş değil.lüleburgazda fullediğim depodan, istanbula vardığımda yaklaşık 120 kmlik benzin kalmıştı. 14.3 yakıt değeriydi:)diğer yandan, aracın sağa çekmesi hiç normal bir durum değil. lastiklerin balansında sorun olabilir. başka bi sıkıntı olacağını sanmıyorum. yüksek devirlerde içeri ses aldığı bir gerçek. ama rahatsız edici bir durum değil benim için. durduğunuz zamansa, aracın çalıştığını anlamanız mümkün değil. son derece sessiz.
    süspansiyon dakesinlikle sert. ama çözülebilir bir sorun. genel itibariyle era 1.6, gayet başarılı.

Bu Sayfayı Paylaş