Aradaşalr 1.6 admiremle 30 liraya 100 km gidebiliyorum.. bu değerler normal mi? (lpg litre fiyatı:2.16 yaklaşık 13 litre) bide asıl öğrenmek istediğim ben hiç benzine vermediğim halde yaklaşık 600 km de çeyrek depo benzin bitiyor.. arabam 500 metrede en fazla lpg ye geçiyor.. varmı bunun bir çözümü....
13 litre çok yakmış. şehiriçinde 10-11 yakması gerek en fazla. benzinide çok yakıyor bence. eğer kısa mesafe yolcluklar yapıyorsanız benzini böyke çok yakması normaldir ama
Benim araç 1.5 16v milenyum. Daha 2-3 gün önce gaz ölçümü yaptım şehir içinde. Bazen devirlendirerek kullandım. Ve 250-260 kuruş Bu arada lpg'yi litresini 2.12'yeshellden aldım. Nedense şehiriçinde tüketimi düşüremiyorum. Sürekli dur kalk. adam gibi sabit hızda gidemiyoruz şehir içinde kasisler yüzünden https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif Düzenleyen : VgT91
1.cisi 13lt lpg için çok bir yakıt hangi devirde vites atıyosun hangi hızlarda gidiyosun ş.dışında..2000-3000 dvir aralığında vites at ş.dışı 90 geçme .şiçindede agresif kullanma bide öle dene.... 2.cisi elentralar yanlış bilmiyosam injeksiyonlu araç ve çalışırken benzinle çalışıyor ama demek yarım depo gibi bir benzini araç yiyosa muhakkak inkjeksiyon ayarında sorun vardır onu bi göstermen lazım okadar benzin yememesi lazım aracın...
Aracı genelde devrinde kullanıyorum... benim verdiğim değerler şehir içi... lpg sisteminin esk olması etklermi yakıtı...
ş içi bile olsa çok tabikide göstermende fayda avr bu lpg sistemlerinde hava filtresimi br filtre varmış oda etkliyomuş ksıaca baktırmanda fyada var..
İzmir-Nazilli arası 330 km şehir dışı ortalama hız 80 maksimum hız 177 kmgenellikle 90-100 arası gittim(Aydın nazilli arası biraz şehiriçi sayılır,baya bi ışık var)20,6 kuruş /km (lpg 2250)yaktı.şehir içi de 130 km de 16,5 litre lpg yakıyor o da 28,5 kuruş oluyor.(lpg 2250) vites geçişleri 2000-2500 arası argasif kullanım yok.Nasıl?Ben fazla diye tekrar ayar yaptırdım biraz aşağıya çektiler programla.Ama çekişte hiç değişme yok.Onu ölçtükten sonra sonuçları tekrar yazarım.