2008 Model 1.6 select era sahibiyim. Uzun yolda 5.5 lt Şehiriçi ( şehiriçi verisi çok değişken doğruyu bulmak zor ) 9.5 lt benzin yaktığını yol bilgisayarımdan görmekteyim. (12500 km) 1,6 benzin tüketim verilerini diğer arkadaşlarda paylaşırsa sevinirim. Lt bazında tüketim değerleri daha doğru olacağı kanısındayım. Yol bilgisayarı verileri güvenirlir verilermedir? 1.4 ile 1.6 araç uygulamada (Broşürler aynı tüketimi gösteriyor) aynı mı yakıt tüketmekteler. ayrıca 1.4 era 1.5 era 1.6 era yakıt tüketimleri konularını sabit başlık yaparak aynı konuların tekrar tekrar açılmaması gibi bir önerim olacak Teşekkürler Düzenleyen : canbaba
Bu konuyla ilgili açılmış bir konu var ama nedense pek kimse bu tür şeylerin üzerine düşmüyor, konu açmak daha kolay geliyor... https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=9522&KW=yak%FDt+t%FCketimi
ş.içi kullanım, şehirden şehire(kısa mesafeli lambalar, inişli-çıkışlı yollar), kalkıştan kaç km sonra durduğunuza ve arabayı ne kadar agresif kullandığınıza göre değişişecektir. denizli gibi düz bir yer için yakıt bence fazla. ben yazları 7...kışları 8 litreye kadar yakıyorum. hafta içi 5 er km lik kısa sürüşler..haftasonu ise 10-15 er km lik uzun sürüşler yapıyorum.(her kalkmada gittiğim mesafe).motor 1.4...en son benzin 3.15..tüketim 215 000...uzun yol genelde hep 6 iltre...5 yolcu+full bagaj..hız ortalama 100 Düzenleyen : mdx78