Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1,6 ERA İçin LPG Verileriniz...

'LPG Sistemleri' forumunda kralgogo tarafından 10 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. kralgogo

kralgogo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar 1.6 era kullanıyorum aracım 6 ayda 7500 km yol yaptı.
    LPG düşünmeye başladım ama emin değilim. Tavsiye edermisiniz? Taktırmış olsam ne yakarım.

Şuan için yakıt verilerim
    Şehir içi 8,5-9,5 lt
    Ş.Arası 6,8-7,2

2. kralgogo

kralgogo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bugün servisten bilgi aldım. Sadece motor aksamım garanti dışı kalacakmış ki benim için hiç önemli değil.
    Fiyat olarak da 1650 TL / 10 ay BRC Sıralı Sistem.
    Ruhsata işleme masrafları ne kadar tutuyor bilen var mı?

3. mchasret

mchasret Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım aracın 1.6 sayla lpg atma arabayı öldürme ben kesinlikle karşıyım lpgye taktırma abi ya walla araba eşşekleşiyo

4. kralgogo

kralgogo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Herkes birşey söylüyor. Normalde ben hiç düşünmüyordum. Performans kaybındansa benzine para veririm diyordum. Taki Forumdan bir arkadaşımın 1.6 ERA'sını tüpte kullanana dek. Aracın gaz pedalına verdiği tepkiyi benzinden ayırt etmek imkansız. (Ben sadece düz yolda test edebildim. Rampalarda nasıldır bilemiyorum) Zaten o günden sonra LPG düşünmeye karar verdim. Ama km başına ne kadar avantajım olur bu da önemli tabii.. 1650 sisteme ver 200 ruhsat masrafı. Ivırı zıvırı 2000 lira. O da az bir para değil tabii :)

5. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ortalama 8 kuruş km başına kar desek 2000 tl yi 25.000 km yaparak amorti edersiniz....25.000 km den sonra kar yapmaya başlarsınız.eğer bu 25.000 kmyi kısa süre içinde yapamayacaksanız taktırmanız mantıksız olacaktır.

6. eroglu1977

eroglu1977 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Herkes birşey söylüyor. Normalde ben hiç düşünmüyordum. Performans kaybındansa benzine para veririm diyordum. Taki Forumdan bir arkadaşımın 1.6 ERA'sını tüpte kullanana dek. Aracın gaz pedalına verdiği tepkiyi benzinden ayırt etmek imkansız. (Ben sadece düz yolda test edebildim. Rampalarda nasıldır bilemiyorum) Zaten o günden sonra LPG düşünmeye karar verdim. Ama km başına ne kadar avantajım olur bu da önemli tabii.. 1650 sisteme ver 200 ruhsat masrafı. Ivırı zıvırı 2000 lira. O da az bir para değil tabii :)

[/QUOTE]Eskidenmiş o performans kayıpları iyi bir montajla benzin kadar iyi performans sağlarsınız ve daha az ödersiniz, en azından benim 2004 elantramda öyle, birde garanti olayı olmasaydı daha ucuz bir sistem taktırabilirdin mesala ben vogas+(1000tl) taktırdım arkadaşlardan atiker(900tl) taktıranlar var şimdiye kadar şikayet edeni duymadım

7. axledaye

axledaye Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence yılda 15 bin km yol yapan biri için gereksiz.

ben 1.4 aracıma 0 km alırken taktırdım ama pek akıllıca bir tercih yapmadığımı düşünüyorum. 3-4 yıl lpg yi anca amorti ettikten sonra , arabayı delmeye gerek yok bence

8. omer49

omer49 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence taktirin hatta dusunmeyin bile diyorum s70 t5 suzuki grand vitara evdeki bu 2 arabada da lpg var benzinle perf farki asiri dinlerseniz belli belirsiz yani olcumde bile tam cıkmayacak bir fark olusuo 1 KW kadar zaten bariz dusukluk hisseden varsa ayarinda yada montajda sorun var demektir

9. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    arabayı satarken bu araç lpg li diye alıcısı eksilmez artar....satana kadar kar ederisn gerisi hikaye...en fazla benzin pompan bozulur araban sabah zor çalışır..gaz yemez....ledlerin bozulur...bunların olma ihtimali çok düşük olsada tamiri 1 saat...

10. schumi50

schumi50 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende senin gibi çok düşündüm ve sonunda taktırdım şimdi kenime çok kızıyorum neden daha önce taktırmadım diye. Hiç performans kaybı olmuyor demek doğru olmaz ama arkadaşların dediği gibi farkedilir bir kayıpta yok gerçekten. şu an itibariyle ş.içi 0,15 kr civarında yakıyor benim araba. arabaya binerken ne kadar yakacak diye düşünmemek bile büyük bi nimet. önceden durmadan benzin göstergesini kontrol ederdim, gaza fazla basmamaya dikkat ederdim şimdi hiç düşünmüyorum bile kesinlikle tavsiye ederim.

Düzenleyen : schumi50

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    işte buna özgürlük derler,benzin parasından çekinip dekapının önünde arabasını yatıran arkadaşların dikkatine

12. kralgogo

kralgogo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Açıkcası benzin olmuş, diesel olmuş farketmiyor. Ben yakıtı pek
    düşünmüyorum aslında ayda 2 depo ancak kullanıyorum zaten ki o da pek
    umrumda olmuyor. Ama tasarruf her zaman tasarruftur. Allah bu
    günlerimizi aratmasın.

13. freein

freein Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkese selam. bir müddettir bir deneme içindeydim. sizlerle paylaşmak istedim.aşağıdaki veriler ş.içi-ş.dışı karışık. tasarruf için uğraşmadım yerine göre yüksek devirlide kullandım.araç 2200km de BRC sistem var. herdefasında depo tam bitip fullendi.

yarım depo ipragaz+yarım depo aygaz 30litre =309km
    aygaz 30litre= 306km
    totalgaz 30litre =290km
    shellgaz 30 litre =283km

14. ankerh

ankerh Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım bende yeni aldığım 1.4 eraya 1 hafta önce servis dışında lovato takdırdım benzin gaz geçişlerini hiç hissetmiyorum yakıt tüketimi olarak fabrika verisi benzin tüketiminin1 lt fazlasını yaktığını bu aracımda gördüm (eski aracım 2005 yeni kasa 1.2 16v albea fabrika yakıt tüketiminden 1 lt az lpg yakıyordu) ilk depo lpg kullandığımda km'de157 kr şehir içi, 2.de şehirler arası 110-130 km hız 147 kr, 3 depo şehir içi 133 ykr.yaktı şu an aracım 1200 km'de çekişinde her hangibir düşmeye rastlamadım serviste lpg taktırırsan en az 15 gün sonraya gün verdikleri ve tüm masraflar dahil 1.750 tl istediklerinden dışarda taktırdım ve toplam masrafım lpg sistemi+sızdırmazlık+muayene+ruhsat toplam 1.450 ytl ve tüm bu işlemleri 3 günde hallettim

15. serkoch

serkoch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,

Kralgogo,bende 1.4 era var.Ben Hyundai servisinde taktırdım ve garanti dahilinde.Sana neden motor garanti dışı kalıyor denmiş anlamadım.

İkincisi,sakın tereddüt etme.Aracını kısa zamanda elinden çıkarmayacaksan taktır derim ben.Satarken LPG li olduğu için daha avantajlı satıyorsun.En azından ben hep öyle sattım bu zamana dek.İnan bana aracınla daha çok gezmek isteyeceksin az yaktığı için. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    Lpg yi ruhsata işletme prosedürü;MMO'dan Sızdırmazlık raporu 25 TL,Muayene:123,90 TL,Ruhsat değişimi:Tam emin değilim ama 100-120 TL civarı,10-20 de takipçi ücreti gibi düşünebilirsin.

Düzenleyen : serkoch

16. salihpetek

salihpetek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    ben istanbul ta bir servise sordum artık hyundai de lpg takıo neden motor garanti dışı kalmaz dedi

17. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    düşünmeden taktırın. atiker uygun fiyat

siz şehiriçinde ortalama 9 litre benzin yakıyorsunuz
    ben şehiriçindeortalama 10 litre gaz yakıyorum.
    Düzenleyen : kaan_sel

Bu Sayfayı Paylaş