Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.6 Elegance Eco Smart (Düz Vites) alamaya karar verdim

'Sohbet-2' forumunda TurkSpace tarafından 28 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    merhaba değerli arkadaşlar,

1.6 Elegance Eco Smart (Düz Vites) alamaya karar verdim bu arabayı kullanan yada araba hakkında pozitif negatif bilgi ve tecrübeleri olan arkadaşlarımdan beni aydınlatmalarını rica ediyorum...bir kere alayım tam alayım istiyorum donanımı full olsun istiyorum iki gün sonra keşke şuda olsaydı buda olsaydı demek istemiyorum aldımmı en az 8-10 sene bineceğim..

şimdiki aracımıda 2010 hyundai getz dizel sıfır almıştım ama donanım yok aldıktan sonra keşke yükseğini alsaydım dedim pişman oldum aynı durumu tekrar yaşamak istemiyorum..

kafamda 3 araç var;

1-Honda sedan(1.6 Elegance Eco Smart (Düz Vites)
    2-Astra sedan (Sport) yada (Cosmo)
    3-Accent blue(bundada hız sabitleyici ve sunroof yok)benim için önemli şeyler.alana kadar gelirmi acaba..

birde son olarak bu 3 araç hakkındada ayrıca karşılaştırma yaparsanız sevinirim...

şimdiden tşk eder kazasız ve cezasız keyifli sürüşler dilerim..

Serdar

2. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Blue yu elemenizi öneririm bu araçların yanına rakip olamaz.. dizel alacaksanız astra 1.6 dizeller çıktı o motoru kullanmadım ama araç olarak yol tutuş vs süspansiyon süper. Honda da bence çok kalite bir araç ama altı çok alçak bana pek gelmiyor bir de benzinlileri biraz fazla yakıyor diyorlar ama kullanmadım..

3. tkcabin

tkcabin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    HASAN ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam birşey sorcam honda için fiyat aldınızmı bizim şirket daha doğrusu vakıf bir mail gönderdi honda ile anlaştık ve bir fiyat listesi gönderdiler hani siz honda için fiyat aldı iseniz bir karşılaştıralım dedim

Sent from my iPhone using Tapatalk

4. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Astra ve Blue'yu direk eleyin , Civic iyi bir seçim ..

5. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Aynen Honda diyorum..

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Astra hepsini döver bence. ses yalıtımı yol tutuşu vb. blue'a karşılaştırmaya koymuyorum.tıkırtı sıkırtı bol blue'da.civic'in çok yaktığını söylüyorlardı. çok yaktığı için satmıştı bi tanıdığın tanıdığı

8. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    astra dizel ve civic benznili karşılaştırması adil değil gibi.... yıllık ne kadar km yapıyorsunuz. bu önemli bir kriter. eğer dizeli kısa sürede amorti edecek bir km yapamıyorsanız, astra dizel anlamsız pahalı olur yaklaşık 80 bin TL lere yaklaşan fiyatı ile. Bu durumda ECO Civic makul.

Yok astra benzinli mi civic mi derseniz, benim oyum Civicden yana. aklıma ilk gelen avantaj ise LPG uyumu. Astra, turbo motoru ile LPG de sıkıntı yaratabilir. Ama tabi LPG ye yaklaşımınızı bilemiyorum, başlıkta ECO Civic alternatif olduğu için LPG olayına sıcaksınız diye düşündüm.

TurkSpace bunu beğendi.
  9. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Elantra alin rahat edin :)

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

10. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    hyundai forumunda boyle cevap normal tabiii. :) :)

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    65.000 kampanya fiyatı, ben şahsen gider ix35 alırdım. Yakıtıda hemen hemen aynı, şu an kullandıkları motor iyi yakıyor, gücü de bence zayıf. Hele eski civic'in yanında çok kötü performans olarak. Dolu olması cezbediyor, iyide bir araç ama unutmamak lazım 6 yıl garanti Türkiye'de hikaye, honda servisleri her soruna kafadan kullanıcı hatası der geçer. Bunu bi yere not edin :)

MehmetHan ve TurkSpace bunu beğendi.
  12. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ix35 in fiyatı hala 65 bin TL civarı mı.... liste fiyatları baz alındığında öyle görünmüyor, ama bayiilerde özel indirim...vs olabilir mi acaba...(arkadaş elegance civic dediği için elite donanımı düşünmüşütm, o da 78 bin TL gibi görünüyor-style ise 72 civarı.civic elegance ise 66 civarında...) (tüketim değerleri de fabrika verilerinde yakın gibi)

Yanılıyor olabilirim, aklımda kaldığı kadarıyla civic'in test sürüşlerinde bir önceki kasanın motoru ve şanzımanının kullanıldığı ifade edilmişti. Hatta güncellenmediği için eleştirilmişti. Bu sebeple ben herhangi bir performans kaybı olmayacığını düşünüyordum. Acaba gücü eskisine göre kötü derken, emisyon vs gibi sebepler ile Honda tarafından yeni civic de bilerek mi güç azalışına gidildi. Bilginiz var mı MSC.

Garanti konusunda (kendi kullandığım araç bile garantisinin son yılına girmek üzere) fazla birşey diyemem, ancak teori üzerinden gidersek, Honda'nın üstelik LPG uygulaması yapılmış aracına 6 yıl garanti vermesi, bence tercih edilesi bir özellik. Ha garantiyi çalıştırır/çaılştırmaz... bunu bilemeyiz Honda kullanıcılarının yorumları önemli. Baktığınızda Hyundai de 5 yıl garanti veriyor. Uygulamada aksaklıklıar illaki oluyordur. Ben bu konuda iyi niyetli düşünmek taraftarıyım. Açıkçası eski aracım Renault'da garanti bitmesine rağmen MAİS tarafından garantiye sokulan çok işlemim olmuştu, bu yüzden bu konuda iyimserim biraz. Yani firma garanti veriyorsa, ve siz de olabilidiğince garanti şartlarına uyuyorsanız 6 yıl veya 5 yıl (hyundai gibi) süreler iyi birşey.

İx 35 i 0 km alıp da LPG takılırsa garanti işi ne olur, bilemiyorum. Bir dönem hyundai garantiyi bozmadan lpg işine girmişti sanırım era larda. şimdilerde i10 ile de devam ediyor. ama ix35 bu kapsamda mı bilmiyorum. bildiğim kadarıyla gdi motorda LPG uyumu sıkıntılı.

Yukarıdaki çerçeveden bakınca astra-civic arasında kalmış birine ix35 önermek esprili bir yaklaşım oluyor. :)

Açıkça ben farklı alternatifler düşündüğümde elantra için olabilir diyorum, ya da belki corolla bir alternatif olabilir. ama yine konudan gidersek astra ve civic in + ve - lerini ortaya koymak soru sahibi için daha efektif bir yaklaşım olmaz mı?

yoksa 65 bin TL civarında bir sürü marka model buluruz burda. Hele ikinci ele girersek hiç çıkamayız.

13. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yıllık 11.000 ile 13.000 km arasında değişiyor..şuank getz im 2010 model 57.000 km'de..iki aracında benzinlisini baz alıyorum dizelde fiyat hem uçuyor hemde az km yaptığım için gerek görmüyorum..

14. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Neden bu araçların sıfırı yerine 1-2 yıllıklarını düşünmüyorsun? Herkes sıfır arabaya binmek ister evet ama kısıtlı bütçelerle araba alıyoruz sonuçta.Birde aradığın araçlara benzeyen ve hoşuma giden yeni corolla var.

15. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2. ellerinde full olanlarını bulmak zor olanlarda kazalı boyalı falan sıfırı ile 2.el arasındaki 3-4 bin lira için 2. el almaya değmez diye düşünüyorum

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu konudaki önerim c segmenti binek bir araç yerine yine c segmenti ebatlarında bir SUV olarak öne çıkarmaktı, tabii tezahür meselesi, espri değil yani. 85.000TL verip a180 almak gibi düşünün ama tam tersi. Sınıf olayı.

Garanti konusuna gelince; Honda 6 yıl garanti verebilmek için gücü kesti, emisyon bu işin palavrası. Her iki motorunda gücü verdiği devir aralığında emisyonla bir alakası yok. Normalde garantileri 3 yıl, +3 verdikleri garanti zaten sadece motor ve yürüyen aksamı karşılıyor. Motoru hyundai o kadar kıssa sanırım 10 yıl garanti verirdi :) Garanti konusunda iyimser olacağınıza bence biraz nette arama yapın, bakın millet garanti peryodunda nasıl pişman olmuş.

ix35 LPG ile uyumsuz değil, enjeksiyon sistemi farklı. Lovato v.s. bir çok markanın uyumlu kiti var. KCTR'de Spo'larını LPG ile sorunsuz kullanan bir çok arkadaş mevcut.

17. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Merakla cevabını beklediğim sorulardan biri. Babamla konuşuyoruz. Eradan sonra touran biraz fazla geldi. Birde ikinci el alinca arabanın ufak tefek sorunları çıkması canını sıkmış olacak ki sıfır araba fiyatlarına bakmaya başladık bile. Opele aşık oldum diyebilirim. Gayet dolu donanımla tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı 75.000tl. Tabiki 136 hp 1.6 cdti olanı. Elantraya baktık. Vites tercihimiz manuel olduğundan elantranin manuel dizelinin hem daha gucsuz hemde donanimsiz olduğunu üstelik aynı fiyat olduğunu görünce eledik. Toyotaya da baktık ancak toyota kesinlikle opelle hondayla yarisamayacak kadar eski kalmaya başladı. Hem donanım hemde motor olarak. Ayrıca ederinden pahalı da. Vw ye baktık. Söylemek bile istemiyorum ama jetta 65.000 tl civari bir rakamla şu anki highline touranimizin yanına yaklasamaz bile. Donanım olarak. Son olarak hondaya da baktık. Ki 2010 dan beri eniştemin arabası. Sıfır aldık onada. Suan üretilen benzinlinin yakıt tüketimi , hızının 205 km de sınırlı kalması (hızı tasvip etmiyorum ama o kadar para veriyorsam bastigim zaman gitsin isterim ) hantalligi ve 2006 dan beri değişmeyen (ufak makyajlar dışında ) tasarımı nedeniyle honda bizi pek cezbetmedi. Yanılmıyorsam guvenlikte IIHS testlerinden 5 yıldız alan tek markaydi honda civic modeliyle. Ayrıca ; tanidiklarimdan fikir almak için sorduğumda "o paraya gider ikinci el mercedes c serisi alirim audi a4 alirim " gibi cevaplarda alıyorum. Bir nevi vergiler yüzünden paramizi direk çöpe yolluyoruz malesef. Sonuç olarak ; c serisi sıfır km araba alıp 8-10 sene binmek gibi düşünceniz varsa (ki biz de bunu düşünüyoruz ) ekonomik olarak zorlasa da astra 1.6 cdti 136 hp hem yakıt hemde donanım olarak kesinlikle rakipsiz. O fiyata ikinci el d sınıfı sağlam markalardan alabileceginizide unutmayın tabiki :)

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

18. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Eklemeden geçemeyeceğim ; ford focus ta güzel. Yeni makyajlanmis kasasi gelirse tercih listesine alınabilir. Arastirmanizi tavsiye ederim. Emniyet müdürünün makam şoförü bizim lomanlarda. Makam aracı olarak focus tercih edilmiş. Yakıtı ve gidişi nedeniyle. Çok güzel sessiz bi araba. 2014. İçine bakma fırsatı bulamadım ama birşey diyemem o konuda

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

19. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    özellikle bu yıl başında artan vergiler sebebi ile araç fiyatları öyle bir attı ki, 0 araba almak isteyenler aynı dediğiniz şekilde o paraya daha üst segment alabilirim, ya da ikinci el alırım psikolojisine giriyor. Bugün dizel otomatik ve full aksesuar bir C segmentin 80+ bin TL lerde olması gerçekten tuhaf geliyor bana.

Güç meselesine gelince, uzman olan sizsiniz, açıkçası ben civic'de motor verisini bir önceki kasa ile aynı biliyordum (ki öyle) ama siz motor zayıf da deyince, kendi bildiğim ile sizin dediğinizi birleştirip emisyon sebebi ile fabrikanın bilerek güç kestiğini düşündüm. her iki kasayı kullanmadım, tecrübem yok. sadece bildiklerimden hareket ile emisyon olabilir mi diye düşündüm. Garanti sebebiyle güç azaltımı hususu araştırmaya değecek bir şey.

Gelelim garantiye. İnternette gerek forum gerekse malum şikayet sitelerinde sebil boyutta şikayetler var. Ama siz de iyi bilirsiniz ki internette (forum, şikayet...vs siteleri) bir aracın hakkında yazılan tüm iyi /kötü şeylere çok da itibar etmemek lazım. Yani intertte bir araç 100 şikayet varsa, sanırım bunun 30-40'ı ya fake, ya da kullanıcı bilinçsizliği sebebiyledir. Bu forumda bile o kadar çok yanlış / eksik bilgilendirme yok mu. (konu kapatmaktan sıkılmadınız mı) :)

VW nin bu konuda önde olduğu gerçek. Ancak kendi adıma yaşadığım kötü bir tecrübemin olmaması (yaklaşık 20 yıldır kendi araçlarımı kullanırım Renault ve Opel için kendi kullandığım araçlarda garanti ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Hatta olumlu bir sürü yaşadığım olay var. Hyundai için tecrübem yok) sebebiyle ben garanti olayında iyimserim. Umarım kötü bir tecrübe olmaz, ama şimdilik durum bu. Hal böyle olunca garanti süresi ve /veya kapsamı diğerlerinden daha uzun olan bir alternatif varsa benim için bir "tık" önde olur.

Şimdi sayın MSC kızacaksınız belki ama :), astra mı civic mi derseniz, benim oyum LPG uyumu ve LPG takılsa bile garantiyi devam ettirmesi ile, dış görünüşü ile, ikinci el likiditesi ile, herşeye rağmen hala TR piyasasında olan imajı ile Civic diyorum. Ama manuel yerine otomatik olsa daha gibi sanki....

NOT: İx35 i sıfır km alıp uyumlu bir LPG kit takarsak Hyundai'nin verdiği fabrika garantisi ne oluyor? biliyor musunuz? komple iptal mi?, motor garantisi iptal mi?; aynen devam mı?; yoksa lovato...vs gibi LPG firması garantisi mi?

20. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Değerli arkadaşlar ayrı ayrı hepinize tşk. ederim vermiş olduğunuz bilgiler ve tavsiyeler için...

Fakat hanım ile oturduk akşam uzun uzun konuştuk ileriye dönük bir takım kararlar aldık...

1-Arabayı değiştirmekten vaz geçtik.
    2-2.bir ev daha almaya karar verdik.

Çünki eşimi daha fazla çalıştırmak istemiyorum oda buna sıcak bakıyor..evin borcu bitene kadar tabi :) o evi kiraya verip benimde maaşım ile geçinip gideriz diye düşünüyorum ..eşimde evinde çocukları ile evi ile meşkul olsun istiyorum...sigorta pirimi şuanda 3100 gün civarında eksik kalan kısım olursada sigortasını arkadaşımın işyerinde çalışıyor gösterip ödemeyi de düşündük.ilerde emekli olur rahat ederiz belki ALLAH o günleri gösterirse tabi.

Gelelim asıl konuya arabayı değiştirmeyecek olduğumuzdan arabaya bazı eklemeler yapacağım

Öncelikli olarak;

1-Navigasyon MSC(serdar)ın yengenin arabaya taktığı gibi
    2-Eğer tavsiye ederseniz sunroof taktırmak.

Daha sonra;
    3-Amerikan park
    4-cam düğmelerinin hepsinin ışıklandırılması,
    5-sunroof takılırsa tavan siyah folyo kaplama
    6-4'lü cam kaldırma modülü
    7-v.s v.s ufak tefek şeyler çok pahalı olmayan şeyler..

Not:Sis farı,Arka park sensörü,sustalı anahtar,merkezi kilit alarm,cam rüzgarlığı,Ayna içlerinde twiter,nikelajlı padel seti,balık sırtı anten,nikelajlı oval eksoz ucu,ön ve arka logo içi kırmızı fosfor,çelik jant,spor helezon yay gibi uygulamalar aracımda mevcut..

Bu konularda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan bu ürünler hakkında tavsiye bilgi yardım ve marka model fiyat v.b bilgileri paylaşmalarını rica ediyorum...

saygılar

Serdar

Bu Sayfayı Paylaş