merhabalar 3 aydır dizel otm. vites kullanıyorum aracım 12.000 de 100-120 km hızda şehirler arası ortalama 6 lt nin altına düşmedi başka kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum teşekkürler
Ben de dizel manuel kullanıyorum şehirlerarası klima açık 3.6 ya kadar düştü Ankarada ş.içi klima açık 4.7 ve 5 arasında kışın ise 4 seviyelerinde.
benim aracım da 1.6 disel otomatik 195*50*16 lastik ebadı yakıtta önemli, bu ölçüler biraz fazla yakar zaten (çelik jant ise havalarını sık kontrol et 15 günde 2-3 hava azalıyor ozamanda yakıt artıyor.) balıkesir eskişehir arası 5.8 yaktı hız 140-198 arası; dönüşte bursada eşime verdim arabayı 4.2 yaktı hız 80-90 arası balıkesir altınoluk arası 6.2 yakıyor hız 60-110 arası. Şehir içi 7.9-8.4 arası değişiyor. gittiğiniz yol ve trafik önemli yorum size kalmış Birde normal disel yakıt öneriyorum (EN590 shell ve bp normal diseli) euro disel denen katkılı yakıtlar daha fazla yakıyor.
Hasan bey merhaba Aracı alırken bize Euro dizel harici yakıt kullanmamamı; kullanırsam enjeksiyon sisteminde ve turbo sisteminde sorun yaşama riskimin olacağından b ahsetmişlerdi. Şimdi siz böyle yorum yapınca şaşırdım..
Turan bey servisteki arkadaşların dediği doğru olsa kullanım klavuzunda belirtir. Oysa kullanım klavuzunda EN590 standardına uygun disel yakıt kullanın yazıyor. ayrıca Hyundaı nin onaylamadığı katkıları kullanmayın yazıyor. Şimdi piyasadaki Shell ve BP normal disel diye sattıkları yakıtlar EN590 standardına uygun Euro disel diye sattılkları katkılı (performans arttırıcı , deterjan katkı vb.) bence katkılı yakıt sakıncalı Shell fulsave disel ürününü Shel İnternet sitesinden incele ve kullanım klavuzunu okursan bana hak veririrsin ben aldığımdan beri normal dizel kullanıyorum ve bu 2. o km aracım ikisindede sorun yaşamadım.