19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.6 CVVT+LPG'mi yoksa 1.5 CRDi 'mi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda adem7452 tarafından 14 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. adem7452

adem7452 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar elimde 1.3 2004 Admire Accent var aracımı değiştirmek istiyorum ancak 1.6 CVVT Benzinli araç alıp tüp taktırmak mı yoksa 1.5 CRDi Dizel almak mı? Bu ikisi arasında kararsız kaldım, Dizel araçlar için genel eleştiri yüksek bakım maliyetleri diye çekiniyorum, temiz bir 2006-2009 arası dizel alsam çok problem çıkarır mı?

Fikirlerinizi bekliyorum, saygılarımla,

2. lpg siz 1,6 derim her türlü 1,5 dizelden iyidir ama lpg li olursa işler değişebilir....

3. Misafir

Misafir Guest

Sıfır'mı ikinci el'mi.......

4. ebola32

ebola32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.6 cvvt+lpg.

5. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Lpg takacaksanız kesinlikle Dizel almanızı öneririm.. ;)

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    tabiki 1,5 crdi...

tüple falan niye uğraşacanki al dizel era rahatına bak.benimki 160 binde şimdiye kadar sorun çıkartmadı zaten çıkartmazda korkma.bakımıda parçasıda pahalı değil.dışardakilerin sözüne bakma,onlar kafasına göre sallıyorlar,dizel problemli diye boşver takma.benzinli arabaya binmekten iyidir gene.
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

7. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    .
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

8. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Eğer yıllık çok fazla yol yapmıyorsanız... 1.6 şiddetle tavsiye ederim.. Ama tüpsüz şeklini.. Hee diyorsanki ben çok yol yaparım bana ekonomi lazım ozmn direk 1.5 Crdi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

9. hiç bir zaman benzinli ile dizel bir olmaz benzinli bir adım öndedir ama lpgli olursa iş değişir...

10. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    bende arkadaş gibi düşünürüm

11. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    ya bırak bu ayakları kaç kere dizel araba kullandın???

12. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    katılıyorum

13. kullanmadım tır tır eden araca ne bineyim siz kaç defa benzinli ile yold akapıştınız acaba bura gercekleri konusalım lütfen 1,6 era ecer gecer 1,5 dizeli desek bile siz kendi arabanız diye 1,5 erayı savunuyorsunuzzzz.........

14. Misafir

Misafir Guest

Adamım iki araba arasında 0 -100 olarak çokfazla bifark yok, benzinli 1.3 sn gibi daha iyi ama ilk kalkışlarda benzinlinin torku düşük olduğu için dizel'e geçilir ama 100'den sonra benzinli yakalayıp geçmeye başlar ama tır tır konusuna katılmıyorum...
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

15. coskun abi tır tır lafın gelişi ama bir benzinli gibide sessiz olmuyor burda var era dizel soğukta calıştımı insan anlıyor...yoksa milenyum dizelden admira dizelden daha iyi arac era dizel...

16. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Canım bak,belki kalıplaşmış bir laf olcak ama sen piyasada yokken bizler yollardaydık.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifonun için hiç tartışmanın anlamı yok.

17. demekki babam yasında adamsınız ortalama 4045 civarlarında can alıcı yerimden vurdun be abi ozaman SAYGILAR.....

18. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    1.6 select+LPG masrafı = 1.5 dizel parası demek
    eğer dizellerin bakımları yüksek değilse gerçekten, tabiki 1.5 dizel. ama ben hiç dizele binmediğim için bilemem masraflarını. Ben de bu konuda kararsız kalan biriyim.servise gidip 1.6 ile 1.5 in enaz 150.000 km ye kadar olan bakım ücretlerinin tablosunu alıp karşılaştırmak en iyisi. bi de yedek parça fiyat tablolarını karşılaştırmak tabi. ondan sonra rahatça karar verebilirsiniz. çevreci biriyseniz, 1.6 lpg.

19. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Coşkun Bey dizele biniyor ve 7000 deydi arabası sanırım. şu ana kadar masrafı ne olmuş açıklarsa fikir olabilir ya da 160 km de olan arkadaş

20. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben dizelden yanayım. daha önce lpg li de araç ta kullandım lpg deposunu bagaja koysan hacmi daraltıyor stepnenin yerine koysan stepneyi nereye koyacaksın. ayrıca direk lpg ile çalışmıyorki araçlar yine ilk ısınmada benzin yakıyor. dizel ilk çalıştırmada benzinliye göre daha sesli tabiki ama bence dert edecek kadar değil. dizelin özellikle ara hızlanmaları benim için çok keyifli aynı şekilde benzinli kullanmaya kalksak yakıt sarfiyatı alır başını gider.

Bu Sayfayı Paylaş