Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.6 Crdi Sıcak Motorda Rölanti Problemi

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Ridersonthestorm tarafından 11 Ekim 2020 tarihinde açılan konu

  1. Ridersonthestorm

    Ridersonthestorm Kayıtlı Üye

    Yaş:
    35
    Katılım:
    18 Ocak 2020
    Mesaj:
    32
    Alınan Beğeniler:
    13
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Samet fıçıcı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhaba dostlar,

    Aracım 2015 1.6 CRDi dct Accent blue.
    77binde aldım aracı şu an 90binde.

    Sorunum: motor ısındıktan sonra rolantide devir 15 saniyede bir milimetrik yükseliyor ve grr diye bir ses geliyor motordan sanki gaza basmisim gibi. Devir dalgalanması çok milimetrik. İlk çalıştırmada-klima açıkken-motor soğukken asla bu problem olmuyor. 10 15 km bir yere gittikten sonra aracı stop etmeden boşa alıp rolantisini dinliyorum ve bahsettiğim dalgalanma yaşanıyor.

    Çözüm süreci:
    Denemek için far radyo klima vs herşeyi kapattım ve motor sıcaksa dediğim dalgalanma yaşanıyor.
    Sorun 2 aydır var. Yakitimin opetten alırdım bir süredir Shell a.s. olan bir shellden alıyorum. Bakım yeni yapildi. Yakıt hava mazot filtreleri değişti sorun düzelmedi. Bakım yaptirdigim yerdeki usta biraz kullan bakarız dedi. Enjektör veya gaz kelebeği olabilir dedi. Pek guvenemedim Kartal'da iyi denilen bir ustaya götürdüm. Açıkçası adam bana güven verdi. Yoğunluğuna rağmen benimle test sürüsüne cikti. Şanzıman ve motorda anormal bir durum olmadığını herşeyin gayet iyi çalıştığını söyledi. Sorunun kaynağı enjektör değil dedi.

    Çözüm sürecine yetkili serviste devam et dedi. Bu araçlar komple elektronik olduğu için bir güncelleme gelmiş olabilir diyor. Yetkili servise durumu anlatıp bu tarz şikayet alıp almadıklarını sor ve cihaza baglat güncelleme varsa yapsınlar veya hata vs gorurler. Devamı için ben buradayım dedi. Sürüşü etkileyen çok önemli bir durum değil gibi fakat daha önce olmayan durumun şu an olması canımı sıkıyor.

    Devir motor sadece sicakken rolantide milimetrik yükseliyor ve motordan grrr diye bir ses geliyor.

    Düşüncelerinizi tecrübelerini merakla bekliyorum. Özellikle @MSC hocam sizin yorumunuzu bekliyorum.
     
  2. Ridersonthestorm

    Ridersonthestorm Kayıtlı Üye

    Yaş:
    35
    Katılım:
    18 Ocak 2020
    Mesaj:
    32
    Alınan Beğeniler:
    13
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Samet fıçıcı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Sanırım yardımcı olabilecek kimse yok :(
     

Bu Sayfayı Paylaş