Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.6 CRDİ NE kadar Yakıyor Bendemi Fazla

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda UGII tarafından 11 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. UGII

UGII Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar benim araçım 1.6 CRDİ 115 hp olanlardan bu araba 7 7.5 lt yakıyor bu normalmi? Araç daha 750 km de bu git gide düşermi servis düşücek diyor ama net cevap vermiyor.Kaç kmden sonra düşer 5000 10000 ??? birde servisler nasıl bunların hiç bilgim yok fiyat olarak soruyorum.

2. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Gürkan kardeşim bu yakıt konusu daha önce defalarca konuşuldu forumda aratırsan sana fikir verecek bilgilere ulaşabilirsin... Ayrıca aracım dizel olmadığı için dizeller konusunda tam bilgim yok ama daha 750 km deki bi araç için 7 litre çok değil sanırım...

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arabanız manuelmi otomatikmi acaba ?

4. UGII

UGII Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arac manuel vites evet

5. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    şu an ortalama km.de 0,20 krş yakıyor gibi gözüküyor...ama daha yeni olduğu için bu şekildedir..
    belli km.sonrasında 0,16-0,17 krş yakarsınız bence.

6. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sanırım değerler ş.içi ve 750 km deki bir araç için normal rodaj süresi dolduğunda bu rakamlarda düşme olacaktır yani canınızı sıkacak bir durum yok.

7. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1600 cc & 115 hp bir aracı zaten şehiriçinde 6.5 lt'den aşağı düşürmek çok zor.crdi motor,tutumluluğu şehir dışı tüketimde tam olarak veriyor.

8. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    herhalde 15,000 km de aracınız bakıma gider mazot filitresi falan değişir ondan sonra çok az yakmaya başlar.

9. UGII

UGII Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sağolun arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için bakımlar ne kadar tutar bunların birde 0-30 yağmı kullanmalıyım servisi bilmediğim için diyorum biraz bilgi toplamakta fayda var

10. orient

orient Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    malum önümüz kış mevsim gereği yakıtınız biraz daha artacaktır. normalde 8000 ila 10000 kmlerde yakıtta düşme oluyor amaben derimki hava filitresini normal bakım süresi olan bir yıl veya 20000 km beklemeyin kullanım durumunuza göre 6 ayda bir değişirseniz aracınız yakıt ve performans konusunda dahada randımanlıolacaktır. hava filitresini servisden orijinali ile değişin piyasadaki yan sanayi ürünler ucuz ama farklı aynı kalitede değiller.kağıt filitre satıyorlar. sakin sürüşlede yakıtınızı daha avantajlı kullanırsınız fazla yüksek devirlede kullanmanıza gerek yok çünkü i30 dizellerde 1900 ila 3000 devir arasında en yüksek performans sağlanır.yüksek devir fazla yakıt tüketiminide yanında getirir. herşey size ve kullanımınıza bağlı, iyi günlerde kazasız belasız sürüşler.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

11. UGII

UGII Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşşekürler bu arada siz ne kadar yakıyorsunuz galiba sizinkide i30 1.6 crdi 115

12. orient

orient Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet 1.6 115 ps aracım benim şuanda şehiriçi yakıtım yolun yarısı normal seyir halinde diğer yarısı ise devamlı durkalkla geçiyor günlük 55 - 60 km yapıyorum.havanın iyi olduğu günlerde 5.6 - 5.9 larda değişiyordu şu anda havalarda soğumaya başladığından 6.0 ila 6.1 arası değişiyor ama dediğim gibi yüksek devirlerde kullanmıyorum yani hız olayına dikkat edip ani hızlanma ve duruşlar yapmıyorum. aracıda kendimide yormadan yol yapmaya bakıyorum. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

13. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    5.6-5.9 1.6 lt bir araca göre çok iyi değerler.

14. ender57

ender57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam aynı araçtan bendede var ama7.1 den aşağı düşeremedim ne kadarda sakin kullandıysam şehir içi günlük 20 km yapıyorum

Bu Sayfayı Paylaş