Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.6 admire otomatık alınır mı sizce ?

'Accent Forum - Club' forumunda karizmaxenon tarafından 31 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. karizmaxenon

karizmaxenon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bilal aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    tüm forum üyelerının öncelıkle ramazan bayramını tebrık edıyor herkese sağlık ve huzur içinde nice bayramlar geçirmelerini diliyorum.

2004 model
    54 bın km de
    admire 1.6 otomatık klımalı tek airbag
    kaportada değişim olmamakla beraber (tavanda yok boya) yan taraflarda etek altı die tabır edılen yerlerde cizikten dolayı boya var,plaka sorgusunda 2 adet hasar kaydı var ön ve arka tampon değişmiş ve işte muhtelıf yerler boyanmış .araç 2. sahibinden yedek anahtarı fln mevcut , kısacası 15 250 ye anlaştık nasıldır admırenın otomatığı ?kapora verıp cuma gunune sözleştık...
    ne dersınız fiyat vs yorumlarınızı beklıyorum ????

ilan lınkı de bu

http://www.araba.com/4077521/Hyundai Accent?r=1

Düzenleyen : karizmaxenon

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hyundainin 4 İleri Otomatik Şanzımanı Sorunsuzdur.. Şanzımandan Yana Pek Korkunuz Olmasın

3. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ve otomatik vites araçların motor ömürleri daha uzundur ...

4. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Şehir içi tüketimi10lt diye tahmin ediyorum. Benzinde kullanmanız imkansız gibi. LPG şart. satıcının kokluyor yalanına kanmayın.

Klasik tam otomatik oldugu için rampada asla geri kaydırmaz. Rampada kırmızı ışıkta frenden ayağınızı çekip D'de tutarsanız oldugu yerde kalır.

Ayrıca otomatik şanzıman yağı 6yıl/60bin km de bir değişmeli uzun ömür için. hangisi önce gelirse. Bulunduğunuz şehirde otomatik şanzıman yağı ve filtresi değiştirmesini bilen biri olmalı.

Bizde 1,3 otomatik var. Overdrive açık oldugu halde 9-9,5lt arası şehir içi tüketimi var. Uzun yolda 8lt filan. araç feci derece çok yakıyor. Fabrika verileri daha fazla. Bütün bakımlarım yapılı. Otomatik admireler hep çok yakar.

Onun dışında normal kullanımda üzmez. Vites geçişlerini hisettirmez. Şehir içi süper kolay kullanım var. Bir günde şehir içi 100-200km bile yapsanız fazla sıkmaz.

Eğer aldıysanız tavsiyem ışıklarda araç durunca N'ye harekete geçmeden 2sn önce D'ye alın. Uzun süre durgun halde D'de tutmayın. Park ederken el freni ile park edip aracı önce N'ye sonra P'ye alın. Aracın yükünü direkt P'ye alıp şanzımana yıkmayın. Bir gün aracı çalıştırdığınızda araç gitmeyebilir.

Overdrive: Hyundaide otomatik vitesin düşük devir yüksek vites yaptıran bi teknolojisi (OFF)kapalı iken 3000bin devir 3.vites iken; (ON)açınca 2000bin dolaylarında 4.vites oluyor.

@mirkan'a

Düzgün kullanımda katılıyorum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Ama sürekli son gaz yaparsanız araç vitesleri 5600devirde değiştirir.

Bizdeki 1,3 çekmediği için devirli kullanmak zorunda kalıyorum. Bence manuelden daha kısa bir ömrü olacak. ama 1,6da çekme sorunu olmayacağı için manuelden daha uzun ömürlü olur.

Düzenleyen : kaan20

5. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bundan eminmisin? Benim bildiğim Overdrive açık olunca vites 3. kademede kalır ve 4. ye geçmez. Ve amacıda budur.

Düzenleyen : brave

6. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Bence biraz daha bekleyin bayramdan sonra ya bırakın acil değilse bundan bir ay önce çift airbag abs 2005 90000 km boyasız 14,250 aldım lpg de yoktu şehir içi km ,370 yakmata otamatik olanlar en az ,450 yakar yorum sana kalmış kardeş...

7. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    brave

evet eminim. 1-2 kere kullanmış olsam yanılıyor olabilirim ama 2,5yıldır aracın ustası oldum.

Linea'cılar admire'ye bakıp bu eski araç geçerim diyenler oluyor. OD OFF yapıyorum. Panelde sarı ışık yanıyor OD OFF diye. Vitesleri yüksek devirlerde değiştiriyor. Tam performans modu oluyor. Gazı sonuna kadar basında 5600rpm'de değişiyor bütün vitesler. Gaz pedalı en küçük tepkiyi hemen yansıtır. Küçük dokunuşları hissedersiniz. genelde vitesler 3000-4000arası değişiyor.

Gelelim OD ON oluncaya. Yani tasarruf modu. Panelde herhangi bir ışık yanmıyor. Bütün vitesler, gaz sonuna kadar kullanılıyor. sadece en düşük devir en yüksek vites yapıyor araç.
    Gaz pedalı tahminimce %10luk dilimler şeklinde çalışıyor. Ufak değişiklikler bazen etkisiz oluyor. Yani en küçük tepkiyi aktarmıyor. hafif hızlanmak isteyip küçük dokunuş yapıp motordan tepki alamamanız normal. Gaz pedalına hafif bastıysanız genelde 2000-3000 devir arası vitesleriniz değişiyor. Sessiz çalışıyor motor güzel bi şey. Bu modda gazdan kısma filan yok. Zira OD On iken gazı sona köklerseniz vitesler yine 5600devirde değişiyor. Herhangi bi performans düşüklüğü görmedim. Ama ne zaman ayağınızı hafif basma moduna alırsınız o zaman en büyük vitese geçer.

OD On(tasarruf modu) 70km/h iken 4.vites'te oluyor. Hızlanmak(tam gaz) isteyince 3e alır birden bagırmaya başlar hızlanır. bazen nadir de olsa 2ye alıyor hayvani bagırmaya başlar hızlanır)
    OD Off(perf. modu) 70km/h iken genelde 3.vites'te oluyor. Tam gaz yaptığınızda direkt olarak hızlanmaya başlar. Çok çok çok nadir de olsa 2'ye alabilir.

vites kutusu arkadan ön konsola dogru: L,2,D,N,R,P şeklinde sıralı.

L(aynı zamanda 1) sadece 1. vites çalışıyor. hızlanmak istemediğiniz çok dik inişlerde veya aynı şekilde geri kaydırma ihtimali olan tırmanmalarda sadece 1.vites kullanılıyor.

2 ise 1 ve 2.vitesleri çalıştırıyor. Çok çok sıkışık trafikte kullanılmak üzere veya L ile aynı durumda biraz daha hızlı gitmek için ideal.

D bütün viteslerin çalıştığı konum.

N yani boş. Bildiğiniz manuel'deki boştan hiçbir farkı yok.

P Park modu. Manueldeki aracı 1.vitese alıp park etmek gibi ama tekerleri kitliyor.

Bu şanzımanda vitesler hareket halinde overdrive düğmesinin üstündeki büyük düğmeye herhangi bir yere geçebiliyor. çok tehlikeli.

6bin devir yaptırıp N'den D'ye alabiliyorsunuz. Güzel pati çekiyor. N'den D'ye koldaki düğmeye basmadan sadece kolu çekerek geçirebiliyorsunuz güzel bi pratik. aynı şekilde D'den N'ye düğmeye basmadan direkt geçebiliyor. Zaten bu durumda herhangi bir tehlike yok. Çok sıkışık trafikte güzel kolaylık sağlıyor. Zira bu şanzıman ile D'de uzun süre hareketsiz kalmak şanzıman yağını kaynatmaya başlıyor ve bu da zarar veriyor.

8. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sevgili Kaan20 Overdrive hakkında yanılıyorsun. Çünkü Overdriven amacı vitesi 3 konumda sınırlamaktır. Yani tasarruf modu, sport modu gibi bir fonksiyonu yoktur. Dediğin gibi overdrive ışığı yanarken aşırı devire çıkarsan, şanzuman zarar görmemek için 4. kademeye geçişe izin veriyordur. Bu konu daha önce konuşulmuştu formda arama yaptırırsan görebilirsin.

9. Rand

Rand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    alınır. ben aldım kullanıyorum memnunum.

10. ÖĞRETMEN53

ÖĞRETMEN53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ekrem Aykut BAL
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Aracı aldınız mı?Aldıysanız eğer biraz bahseder misiniz?

11. Rand

Rand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Aracı kardeşimin tavsiyesi üzerine aldım. Kendisinde 2005 Admire vardır. Beni çok uyardı manuel vites al diye ama inadım inat otomatik vites aldım zira manuelde çok tecrübesizim. Alalı 1 ay oldu bir sıkıntı yaşamadım zaten servise göstererek almıştım. Yine forumdan bir arkadaşın da dediği gibi masrafsız, seri, parçası malum uygun. Benim araçta LPG'de var kısacası gayet memnunum.

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    gri olmamak kaydıyla takas etmek isteyen oto.admire sahibi aranıyor :)

13. Rand

Rand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aracım beyaz 2004 sizin aracınız nedir?

14. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
  15. göksel64

göksel64 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    GÖKSEL KAHRAMAN
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    EN İYİSİNİ YAPMIŞSIN ALMAKLABEN ADMİRENİN MANUELİNİ KULLANIYORUM MEMNUNUM ANCAK ARTIK ALIRSAM KESİNLİKLE OTOMATİK ALACAM AYRICA FİYATI ÇOK UYGUN SAYGILAR.
    Düzenleyen : göksel64

16. Rand

Rand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    teşekkür ederim.

17. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1