Arkadaşlar uzun zamandır çözemediğim yazın uzun yolda hararet yükselmesi olayı için son aşama radyatör kaldı. Tedarik etmeye çalışıyorum. Obd cihazı aldım dün denedim dış hava 39 derece klima en yüksekte açık, rampalarda motor suyu 108 dereceye kadar çıktı paralel olarak ibrede yükseldi. Şimdi sorum 108 derece normalmi. Avrupa araçlarlarda normal sayılabiliyor çalışma sıcaklık aralığını bilen varmı
Su sıcaklığının 108 derece olması sorun bence , termostat 90-95 derecede açması gerekir. 100 derece ve üstü kabul edilebilir bir değer değil Hyundaide. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1.6 admire termostat değeri 82 derecedir. 82 derecede valf açılır. 95 derecede ise tam olarak açılır. 108 derece bence yüksek. Normal şartlarda sizinle benzer koşullarda hiç hararet ibresinin yükseldiğini görmedim. Kaç derece sıcaklıkta fan açtığına bakabildiniz mi?
araç üzerindeki hararet ibresi 90 derece üzerine çıkıyorsa sorun var demektir. 40 derece ortam sıcaklığında çok sıkıştırıp 110 derecelere kadar çıkartabilirsiniz, burada önemli olan normal sürüşte tekrar 90 derece altına inebiliyor mu?
Şehir içi kullanımda 88 92 arası gidip geliyor 1. Kademe fan devrede oluyor. Çok sıkıştırıp 98 derece üzerine çıkınca fan tam kademe devreye giriyor. Şehir içi stabil kaldığı derece 88. Zaten sorunu uzun yoldaki rampalarda yaşıyorum. Yalnız araçta su kaynatma durumu olmuyor. Acaba yalancı hararet olabilirmiyi çözmeye çalışoyorum. Şasi kablosu ile güçlendirme yapıldı, devirdaim termastat değişti, radyatör geçen yıl yan sanayi takıldı. Geçen hafta kale radyatör gaziantep bayisine gittim verecekleri radyatörün üzerindeki ile aynı olduğunu söylediler. Ben yinede radyatörü yetsan yada kale ile değiştireceğim. Kayseri de 3 usta Kilis te bir usta baktı. Genel olarak söylenen sistemde hiçbir sorun olmadığı sadece soğutma sisteminin zayıf kaldığı söylendi. Bakalım bi radyatörüde değiştireyim onuda Ankara da yaptırabilirim.
Ortalama 110 km hız ile yolculuk yapıyorum. Rampa bitip yol düzleşince bir süre sonra hararet normale dönüyor
İlk olarak termostatı söktürün. Eğer 88'lik çıkarsa 82 Lik ile değiştirin. Mutlaka orjinal parça olsun.
Radyatör kapağınızı orijinal ile değiştirin.Kapak görevini yapamıyor.Büyük ihtimal sorununuz bu.Aynı durum başıma geldi.Kapağı değiştirdim uzum süre çok sıkıştırmama rağmen bidaha da sorun yaşamadım.Sağlıklı admirenin harareti oynamaz.
ibrede en ufak oynama bence sorun göstergesi benim deneyimlerime göre. 40 derece sıcakta 99'u asla geçmiyordu benim araç çok zorlamama rağmen. müşür gibi durmuyor ama değiştirmekte fayda var neticede ucuz parça