Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 VGT YAKIT

'Getz Forum - Club' forumunda sirhamit tarafından 14 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. sirhamit

sirhamit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bende daha önce 3 silindirli crdi getz vardı.
    Normal dizel kullanıyordum. Euro dizel kullanınca 50 km daha az yol yapıyordum.
    VGT motorda kesinlikle euro dizel mi kullanmalıyım?

2. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle VGT motor seçeneği değildir, turbo sistemidir açılımı da "değişken geometrili turbo" demektir farkı ise motor devrine göre kanat açıklığını değiştirerek alt devirlerde'de performans sağlamaktır. Bizim motorlarda kullanılan yakıtsistem yani motorun anıldığı sistem CRDİ yani common - rail sistemdir'ki bu'da kesinlikle ve kesinlikle kırsal motorin değilde euro - dizel kullanılmasını gerektirir.

3. GhosTon

GhosTon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

peki çoşkun abi normal dizel kullanılırsa sorun çıkar mı bunlar ne gibi sorunlardır

4. sirhamit

sirhamit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

5. Misafir

Misafir Guest

Euro dizel kırsal motorine göre daha fazla işlemden geçiriliyor ve kullanım performansı daha yüksek ayrıca bildiğim kadarıyla euro dizel'de kükürt oranı çok düşük, yakıt sisteminin ayarları bu değerlere göre yapılıyor, dolayısıyla istediği özelliklerde karşılaşamıyacak olan sistem problem çıkaracaktır ve yüksek kükürt oranıyakıt sistemindeki parçalar içinilerde maliyeti oldukça yüksek arızalara sebep olacaktır, yani iyi yanmayan bir soba bacaları nasıl tıkıyorsa yakıt sistemindeki parçalar'da aynı problemlerle karşılaşacak.

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ewet eurodiesel kullanmalısın

7. overclock38

overclock38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar kim ne derse desin ben normal mazot alıyorum büyük bidona dolduruyorum direk depoya değil 5 ltrede benzin en kurşunsuzundan 20 litreye 2,5 litre benzin katıyorum bidonu ters çeviriyorum dolduruyorum depoya geçenlerde bakıma götürdüm yetkiliye bi bak filtreye felan dedim tertemiz hiç bir sorun yok daha öncede hep euro dizel alıyordum filtre kötüleşiyordu adam dedi bu sefer süper bir sorun yok dedi tıkır tıkır her yerin euro dizeline güvenmemek lazım helede kayseride oturuyorsan daha dikkatli olmak lazım saygılar

8. namso07

namso07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mazota benzin karıştırıldıgını ilk defa duyuyorum.

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    genelde bunu kamyoncular yapar arac daha seri olsun diye biliyorum ben..

Bu Sayfayı Paylaş