Arkadaşlar bende daha önce 3 silindirli crdi getz vardı. Normal dizel kullanıyordum. Euro dizel kullanınca 50 km daha az yol yapıyordum. VGT motorda kesinlikle euro dizel mi kullanmalıyım?
Öncelikle VGT motor seçeneği değildir, turbo sistemidir açılımı da "değişken geometrili turbo" demektir farkı ise motor devrine göre kanat açıklığını değiştirerek alt devirlerde'de performans sağlamaktır. Bizim motorlarda kullanılan yakıtsistem yani motorun anıldığı sistem CRDİ yani common - rail sistemdir'ki bu'da kesinlikle ve kesinlikle kırsal motorin değilde euro - dizel kullanılmasını gerektirir.
Euro dizel kırsal motorine göre daha fazla işlemden geçiriliyor ve kullanım performansı daha yüksek ayrıca bildiğim kadarıyla euro dizel'de kükürt oranı çok düşük, yakıt sisteminin ayarları bu değerlere göre yapılıyor, dolayısıyla istediği özelliklerde karşılaşamıyacak olan sistem problem çıkaracaktır ve yüksek kükürt oranıyakıt sistemindeki parçalar içinilerde maliyeti oldukça yüksek arızalara sebep olacaktır, yani iyi yanmayan bir soba bacaları nasıl tıkıyorsa yakıt sistemindeki parçalar'da aynı problemlerle karşılaşacak.
arkadaşlar kim ne derse desin ben normal mazot alıyorum büyük bidona dolduruyorum direk depoya değil 5 ltrede benzin en kurşunsuzundan 20 litreye 2,5 litre benzin katıyorum bidonu ters çeviriyorum dolduruyorum depoya geçenlerde bakıma götürdüm yetkiliye bi bak filtreye felan dedim tertemiz hiç bir sorun yok daha öncede hep euro dizel alıyordum filtre kötüleşiyordu adam dedi bu sefer süper bir sorun yok dedi tıkır tıkır her yerin euro dizeline güvenmemek lazım helede kayseride oturuyorsan daha dikkatli olmak lazım saygılar