Arkadaşlar merhaba.Yakın bir zamanda aracımı ağır bakıma sokmak istiyorum.Aklımda olan işlemler; -Arka balatayı bi kontrol ettirip gerekirse temizletmek yada nasıl bir işlem yapılıyorsa artık -ön balataları kontrol ettirip değiştirme -amortisörlerde kesinlikle patlak oldugunu düşünüyorum.Arada lak luk etmesede takur tukur diye ses yapıyor.Amortisör değişimi -Parke yollarda bir çok getzden gelen o tıkırtı sesi için ön takımı değiştirip gereken yerlere kauçuk takviyesi -Direksiyon kutusu-eps sistemi kontrolü -Isıtma bujileri kontrolü -Enjektör kontrolü-bakımı(çok gerekirse değişim) -Yağ-Antifiriz-filtreler değişim(10bin bakımıda zaten 95 bine denk geliyor bunlarda aradan çıksın) -Şanzıman kulağı kontrolü-değişimi -turbo kontrolü -Mekanik kurum temizliği-karbon temizliği -EGR kontrolü(gerçi gereksiz bir parça oldugunu duymuştum) -pasta-cila Araçta sorun yok ama abime 52 binde aldıgımız getzde bu sorunlardan bazıları parça parça giderildi.Benm arabayı 85 binde almam sebebi ile bu sorunların bazıları bnde de vardır diye düşünüyorum.Zaten 90bin oldu 95 binde bakım var.Halletmişken hepsini aradan çıkarayım dedim.Okulumda bu dönem bitiyor.İş kurma sebebi ile yeni araba masrafına girmeyi hiç düşünmüyorum.Arabadan da gayet memnunum bu yüzden böyle bi bakım yaptırmayı planlıyorum.Marka , listeye şunu da ekle yada şuna kesin baktır, bu işlemlere en fazla şu kadar para ver gibi gibi önerileriniz yorumlarınızı tecrübelerinzi bekliyorum.Şimdiden hepinize teşekkürler..
öncelikle kolay gelsin yüklü bir masrafa hazır ol derim) 1 ay önce ağır bakım yaptırmış biri olarak tavsiyelere gelince; Amortisörlerini kesinlikle Mondreo al farkı göreceksin takımı 400 tl civarı...Amortisörlerle birlikte takozlarını kontrol ettir arka traversin burçlarını kontrol ettir onlarda ses yapıyor arka tarafta... Fren balatalarını ya orjinal al ya da bosch marka al(50-90 tl arasıydı yanlış hatırlamıosam) disklerini kontrol ettir eğrilik varsa tornada sildirerek düzeltiyorlar çifti 20 tl gibi bir rakama düzeltiliyor. arka balataları değiştirmek yerine çaktırma işlemi uygulayalım derlerse kabul etme komplesini değiştir Şanjıman kulağını kesinlikle orjinal al yan sanayi sıkıntı çıkartıyor. filtrelerin orjinal olsun yan sanayi ile aralarında çok fiyat farkı yok ama performans farkı bariz belli oluyor. enjektörlerini kontrol ettir ama o km de bir araç için değiştirmeye gerek olacağını düşünmüyorum enjektör seti bildiğim kadarıyla 600-700 tl civarında alt takımı değiştireceksen z rotlarını ve salıncaklarını değiştir salıncaklarda da sadece burçlarını değiştirelim derlerse kabul etme üzerindeki rotilinde ilerleyen zamanda değişmesi gerekecek ilave iş masraf olur komple al kafan rahat etsin. v kayışlarını gergi bilyalarını kontrol ettir 75 tl civarı takımı düzgün bir ustaya yaptırmanı tavsiye ederim parçanın kalitesi kadar ustanında kalitesi önemli...Şimdiden kolay gelsin yorucu bir bakım olacak))
Öncelikle verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkür ederim=) Ustama sonuna kadar güvenirim parça konusunda işçilik konusunda hani bizim burda hyundai honda kia gibi japon diye geçen markalar denince akla bizim usta gelir ilk.Herşeyin en iyisini en ucuza yapmaya çalışıyor elinden geldiği kadar sağolsun.Peki sizin bakım ne kadara maloldu?araba kaç gün sanayide kaldı? ve bakım öncesi bakım sonrası araba sıfırlanmış gibi olur diyolar.Böyle bi fark gördünüz mü gerçekten ? teşekkürler
toplamda 1600 tl gibi bir masraf yaptım işçilik dahil ustaya 200 tl işçilik verdim eğer ustanın elinde çok iş yoksa 2-3 günlük bir çalışmayla biter. son olarak baskı balata ve travers burçları değişti. tabiki sıfır araç gibi oldu diyemem sonuçta 9 yaşında araç ama farkı bariz, açık net gözle görülür kulakla duyulur damarlarda hissedilebilir ölçüde))öncelikle motorun sesi eksozdan çıkan duman, konfor, yol tutuş, çekiş gücü, hızlanma ve en önemlisi yakıt önemli ölçüde fark yarattı...eskiden çukurlardan geçerken takır tukur her yerden ses geliyordu. şimdi sıfır olmasa bile yeni bir araç gibi sessiz sakin ve usulca geçiyor çukurlardan tümseklerden, birçok kez hissetmiyorsun bile yoldaki bozuklukları özellikle uzun yolda çok sessizleşti arabam, gaza bastığımda belli bir ataklığı vardı şimdi yolda durmuyor diyebilirim sollama yaparken muazzam bir güven veriyor insana çünkü biliyorum ki aracım eskisine göre çok daha atak, vites geçişleri rahatladı, direksiyon hafifledi, yakıtım ortalama 8.2 iken 6.3 e düştü..ilk çalıştırmada eksozdan beyaz duman atıyordu bir süre şimdi benzinli araçlar gibi tertemiz çalışıyor, viraj kabiliyeti hissedilir ölçüde arttı yola yapıştırıyor mondero amortisörler, fren mesafesinide etkiliyor bu durum...sıfır bir aracın konforu olmasa bile yaşına göre sıfır araç ayarına yaklaştı diyebilirim. yaptığım masraf hiç gözüme görünmüyor bugün özellikle uzun yolda arkadaşlarımın çok daha yeni ve üst segment araçları ile başabaş gidebilmenin zevkini yaşıyorsam helal olsun aracıma))