merhaba geçen hafta depoya 100tl lik mazot aldım yol bilgisayarı 450km gösteriyordu yakıt göstergesi yarıdan fazlaydı. ertesi gün yakıt göstergesi çeyreğe düşmüştü. park ettiğim yer yokuştu. herhalde ondandır dedim. yol bilgisayarı 150km gösteriyordu. sonra yolda gittikçe yakıt göstergesi normal yerine geldi. yarıyı geçti ama yol bilgisayarı değişmedi. düzelir diye bir hafta kullandım düzelmedi şu anda yakıt göstergesi yarıda, yol bilgisayarı ----- durumunda. sorun nedir. nasıl düzelir yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
Aracınızın kutup başlarını sökmek belki bu durumu düzeltebilir ama kutup başını sökünce radyo kodu ister mi acaba? Kutup başının eksi ucunu söküp 15 dakika sonra takınca yol bilgisayarı kendi hafızasındaki bilgilerle başlıyor aracı çalıştırmaya. Eğer bunu yapıp sorun düzelirse ne iyi. Fakat sorun düzelmezse sorun neyden kaynaklanır bilgim yok. Tek aklıma gelen şamandıra mı takılı kaldı acaba?
Doğru çözüm bu zaten. Aracın öğrenme verileri bu şekilde sıfırlanıyor. Kutup başını söküp bi süre beklerseniz güncel kullanma verilerinize göre menzili yorumlamaya başlar. Şuan için endişe edilecek birşey yok. Ayrıca Getz teyp kodu istemiyor, sadece hafızaya kaydettiğiniz radyo istasyonları sıfırlanıyor o kadar. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Slm arkadaşlar konu ile ilgili pek alakalı degil bir sorunum var ve gördüm ki forumlar da bircok kişi aynı sorunu yaşamış, şimdi bende Getz CRDi var ve yakiy göstergesi çeyreğe gelince benzin bitti, sanandra değişecek dediler ama değiştiğim halde aynı sorun devam ediyor, göstergeye baktirdikm sorun yok dediler ne yapmalıyım