Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 era crdi ilk çalışmada duraksama

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda alpozturk2002 tarafından 9 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar, soğukken ilk çalıştırmada marşa bastığımda araç çalışıyor. Ancak 1-2 sn sonrahafif devir düşüyor tekrar çıkıyor. Bunu aralıklı olarak iki kere yapıyor. sonra normal çalışmaya devam ediyor. Daha önce olmuyordu sanki böyle bişey ya da ben dikkat etmedim. Motor Bazı şeyleri kendisi ayarladığı için(benzinlilerdeki sübaplar ayarlaması gibi) böyle yapıyor olabilir mi normal şekilde. Sizde de böyle oluyor mu. Tşk
    Düzenleyen : alpozturk2002

2. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Güncel

3. aracı debriyaja basarkmı calıştırıyorsunuz? eğer öyle ise debriyajı cekme anında mı böyle oluyor? rolentedeki çlışması nasıl aracın??

4. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Aracı debriyaja bastığımda da oluyor basmadığımda da. Sıcakken normal. Sabahları ilk çalıştırmada 2 kere aralıklı olarak duraksıyor. Normal mi acaba.

5. ki debriyaja basmadığınızdada oluyorsa normal bir durum ilk çalıştırma anında motor yüksek devir oranla çalışır zaten sonrada düşer ısındkçahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

6. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Daha önce olmuyordu ama. Bir müddet devam edeyim bakalım. Sizin aarç dizel mi. Böyle bir şey yapıyor mu?

7. benimkisi benzinli böyle bir sorunum yok sadece ilk çalıştırmadda özellikle kışın 1300 devirde filan calışıyor ama hava baya bir soğuk sonra kendiliğinden düşüyor..

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bunu aradasırada yapması normal ama her çalışmada yapıyorsa yakıt sisteminde bir sorun var demektir. Enjektörler kirli olabilir, yakıt kalitesi düşük olabilir v.b. Hi-scan ile bu sorunu yaparken arıza hakkında bilgi alınabilir.

9. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Sadece soğuk çalıştırmalarda oluyor. Motor kendini ayarlarken normaldir diye düşünüyorum. Ama önceden yapmıyordu sanki. Araç daha 6000 km de. Enjektörler olamaz sanırım. Hep aynı istasyon ve shell den alıyourm.

10. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bendede era 1.5 var daha 1600 km lerdeyim.İlk çalıştığında (motor soğukken) hafiften sanki devir düşer gibi oluyor ama araç sallanmıyor stop eder gibi değil.

Ancak ilk çalıştırmada bunun olması gayet normal.Birde hava sıcaklıklarının yaklaşık 7-9 derece düştüğünüde dikkate almak lazım.Kışın bu durum dahada belirginleşebilir.

En iyisi ilk araç çalıştıktan sonra hafifçe gaza basmak.Böylece sorun olmuyor.

Ancak stop edecek gibi olsada araç stop etmiyor veya yığılıp tekrar ayağa kalkıyor yada stop ediyorsa o zaman anormal demektir.

11. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar ben admire crdi kullanıyorum, benim bildiğim hava serinse gaza yarım basıp ardından kontağı açıp marş yapılıyo, çalışır çalışmaz gaz bırakılıyo, eğer hava çok soğuksa gaza sonuna kadar basılıp aynı işlem tekrarlanıyo, forumda bi konuda okumuştum ama bulamadım şimdi.

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Acaba benzinliler içinmi yazılmıştı o konu, bak şimdi yanlış bilgi vermeyelim sağol serdar hocam.

14. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyiakşamlar.
    Aracınızın sorunu iki türlü olabilir. Birincisi mazot filtreniz çok kirli. İlk çalıştırmada aracın yakıt pompası yeterli basıncı sağlayamıyor. Diğer taraftan yakıt çok kirlidir. Diğer taraftan ısıtma bujilerinden biriyada ikisi çalışmıyor olabilir. Bu nedenle motorunuzun örneğin 2. silindirdeki buji çalışmadığından ilk anda biraz zorlanma ile karşılaşıyor olabilir.

CRDİ yakıt sisteminde gaz pedalı pompaya yada enjektöre bağlı bir mekanizmaya sahip değildir. Gaz pedalı sadece basit (tabiki iki kablo parçası olarak da yorumlamayın)bir potansiyometse görevinde olup soğuk havalarda motor suyu sıcaklığına göre bir miktar gaz verebilecek düzeneğe sahiptir (rölanti motoru) Siz ilk çalıştırmada gaz vererek marşa basarsanız, rölanti motorunu yanıltırsınız. Elektronik yakıt sistemli araçların tamamında ilk çalıştırmada gaza basılmaması önerilir.

15. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Doğru bilgi buydu, teşekkür ederiz, aklımızın kenarına yazdık.

16. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim demek istediğim çalıştırırken gaza basmak değilde;çalıştıktan sonra hafifçe gaz verip bırakmak şeklindeydi.

17. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Stop edebilecek düzeyde değil. Aralıklı olarak iki kere yapıyor. Hava sıcaklıkları az da olsa düştü. Belki ondandır.

18. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    EVet 1.5 crdi eracılar nerdesiniz. Sizde de oluyor mu bu.

19. __CB__

__CB__ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Buna benzer bir sorun bende de var. Tam olarak bu değil. Ben de marşa basınca marşın sesi geliyor 1-2 saniye. sonra 1-2 saniye sessizlik oluyor. Sonra tekrar marş sesi ve araç çalışıyor. Aracın çalışması için 5-6 saniye kontağı basılı tutmam gerekiyor. Sabah, akşam; sıcak veya soğuk farketmiyor. İlk çalışmada hep böyle. Mesela stop ettikten bir iki dakika sonra çalşıtırınca böyle olmuyor hemen çalışıyor. Aracım benzinli. Bu bir sorun mudur? Neden olabilir?

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş