Arkadaşlar merhaba. Aracımın zincir setini 160 bin km civarındayken orjinaliyle değişmiştik. Şuan 178bine dayandı. Sorun şu ki değiştiğimden beridir zincir şıkırtısı aynı devam ediyor. Değişmemiş diyebilirsiniz usta yanımda değişti biliyorum. Merak ettiğim bunun bir ayarı var mıdır? Ya da yeni zincirin şıkırtı yapması da normal midir?
Devirdaim ve şarj dinamosu kasnaklarından da geliyor olabilir, rulmanları zamanla eskir dağılır, bakıldı mi bilmiyorum ama onlari da kontrol ettirin derim.
Kardeşimin kullandığı erada zincir değiştirdikten sonra, inceden hafif zincir sesine benzer ses geliyordu hidrolik iticiler bozulmuş malesef yaptırmadı öyle kullanıyor.
palet, itici vs set olarak tamamı değiştiyse ses olmaması lazım. eğer ses geliyorsa sorun başka yerde demektir. v kayışını boşa çıkartıp ses kontrolü yapabilirsiniz.
Bende de usta aynen bunu yaptı , az bi ses var idare eder falan dedi ama artık bilemiyorum, seti genelde orjinal tavsiye ediyolar işçilil için en ucuz 1500 tl fiyat aldım (eskişehir), ebay den bir satıcıya mesaj attım yan sanayi satıyor ayda onlarca satıyoruz dedi ama yinede bilemiyorum, kore malı gmb marka var dediler iyi diye. Krafvoll marka olarak var 1300 gibi. N11 birisi satıyor 2000 liraya orjinal set ama kutusuz diyor tahta kutuda diyor, faturada mobis yazıcak orjinal diyor, ama onada güvenemedim belki sahtesi vardır diye
Zincir açılmışken diğer parçaları kontrol ettimi eğer usta ise. Devirdaim klima kas akları klima debriyajı avere kasnağı vs vs. Sonuçta zahmetli bi iş ve açılmışken genelde müşterime sorarım. Enteresan. Takipteyim.