merhaba arkadaslar 28 gün önce yeni arac aldığımı sizlere duyurmustum suan aracım 1020 kilometrede ve yakıt yönünden biraz kafam karısık...sanki biraz fazla yakıyo henüz hesaplamadım ama bu kilometreye göre youmlarınız ne olacaktır..acaba kilometre yaptıkca yakıt harcama seviyem düsecekmi ..yorumlarınızı bekliyorum
selam merhaba benimde 2010 model dizel otomatik eram var km ne kadar yakıyor. ben kabaca hesapladım km 0,181 yakıyor
Zamanla piston - silindir iklisi birbirine alışacak ve piston kafaları kurum bağlıyarak yakıt tüketiminde bir miktar düşme olacaktır...
bana sorarsan iyi yakıyor. bendeki 05 dizel admire manuel aynı rakamı yakıyor aşa-yukarı. gerçi sizin araç 4 silindir ama otomatik.
evet bu tüketimde şehir içi ama fazla dur kalk yapmıyorum trafikte de kaldığım oluyor tabiki ama genelde 100 km hızı geçmiyorum uzun yolda denemedim nekadar yakacak
Bahsedilen yakit degerinicok makul buldum, LPG ile son zamanlarda yaklasik 25kurus/km. sarfiyatimiz oluyor. Benzinli otomatik sanzimanli arac kullanicisi olarak benim merak ettigim bazi hususlar var, dizel otomatik kullanan arkadaslar yazarlarsa memnun olurum: 1. Benzinlide oldugu gibi 4 ileri sanzimanli mi? Teknik yapi olarak benzinli otomatik sanzimanla arasinda ne gibi farklar var? 2. Manuel dizel araclarin vites degisimlerinin devirli yapilmasi onerilir, tabiri caizse "motorun biraz bagirtilmasi" istenir. Dizel Otomatik sanziman durumunda vites degisimi genellikle hangi devir araliklarinda gerceklesiyor? Benzinlide oldugu gibi vites degisimleri icinnormal ve ekonomik mod secenekleri var mi? 3. Performans eksikligi, yine tabiri caizse "motorun bayilmasi" gibi problemlerle karsilasiyor musunuz? 4. Son olarak eger benzinli otomatik kullandiysaniz, kullanim acisindan arada ne gibi belirgin farklar gozlemlediniz? Tesekkurler... Düzenleyen : zuniga
merhaba 1.Evet 4 ileri şansumanlı teknik olarak fark varmı yokmu bilemiyorum 2 Otomatik vites zaten kendisi vites değiştirdiği için ne zaman vites değişmesi gerektiğini de kendisi ayarlar gaza çok basarsanız yüksek az basarsanız düşük devirlerde değiştirecektir Ekonomik ve Normal mod seçenekleri yok 3.Motorun bayılması gibi bir problemle karşılaşmadım 4.Benzinli otm. olark başka marka kullandığım için kıyaslamanın sizi tatmin etmeyeceğini düşünüyorum