Arkadaşlar forumda bu konuyla ilgili çok sayıda başlık olduğunu biliyorum ancak yapılan yorumların doğru olmadığını düşünmekteyim. Aynı marka model lastiklerin farklı ebatları farklı etiket değerlerine sahip, örneğin kumho ecowing lastik için 195/60/14 ölçüsü b/b yani iyi derece yakıt tasarrufu ve ıslak zemin yol tutuşu verirken 175/65/14 ölçüsü e/b yani düşük yakıt performansı, iyi ıslak zemin tutuşu değerleri vermektedir. X marka lastik için hyundai elentra/sonata vb gibi Getze göre daha geniş lastik ölçülerine sahip ve daha dengeli bir aracın kullanıcısı çok memnun olduğunu belirtirken kendi aracının sınıfı için bu yorumu yapıyor, dolayısıyla bu elentra/sonata vb gibi araçlar için uygun olan, iyi performans sergileyen lastik, bizim dengesiz motoru çok ağır arkası hafif getzimize uygun olmayabiliyor. Bu nedenle lastik tavsiyesini 1,5 Dizel Getz sahibi kullanıcılardan almak istedim...Petlas, Kumho, Nakian tarzı nispeten ucuz ve orta derece kullanıma uygun lastikler bakmaktayım. Bu sınıf markalardan tavsiye edebileceğiniz modeller var mıdır? Yol tutuşu, viraj/fren performansı, lastik ömrü, lastik sesi gibi konulardaki deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ben bugun petlasa geçtim 195 50 15 lastiklerden 175 65 14 inc jant lastiğe düştüm farkı anlatıcam birazdan konu açıyorum
Bende getzimle bircok marka lastik kullandim. Eski aracin 1.5 crdi getz 2011 idi. Ilk lastiklerim. Orjinal kumho idi berbat lastiklerdi 5.000 kmde iken michelin energy ile degistirdi. Jant +185/60/14 cok yumusak ve sessiz bir lastik idi lakin. Asiri hasssas 2 kez farki tekerlekleri balon yaptim. Ve 2 lastigim komple degisti. Getzin ön kismi cok agir oldugu icin on fazla yere basiyor. Michelin larda taban celik tel degill. Polyester elyaftan dir. Buda viraj vs yollarda ve islak zeminde elini gucsuz turuyor.20.000 km kullanamadim. Daha sonra petlas pt 515 serisi lastik aldim. Yine 185/60/14 cok memnundum. Dag tas kar camur kullandim en az 40.000 km yol yaptim. Hic problem yasamadim. Ve o lastiklerle aracimi sattim. Tavsiye ederim.
Bende getzimle bircok marka lastik kullandim. Eski aracin 1.5 crdi getz 2011 idi. Ilk lastiklerim. Orjinal kumho idi berbat lastiklerdi 5.000 kmde iken michelin energy ile degistirdi. Jant +185/60/14 cok yumusak ve sessiz bir lastik idi lakin. Asiri hasssas 2 kez farki tekerlekleri balon yaptim. Ve 2 lastigim komple degisti. Getzin ön kismi cok agir oldugu icin on fazla yere basiyor. Michelin larda taban celik tel degill. Polyester elyaftan dir. Buda viraj vs yollarda ve islak zeminde elini gucsuz turuyor.20.000 km kullanamadim. Daha sonra petlas pt 515 serisi lastik aldim. Yine 185/60/14 cok memnundum. Dag tas kar camur kullandim en az 40.000 km yol yaptim. Hic problem yasamadim. Ve o lastiklerle aracimi sattim. Tavsiye ederim.
getzde 2 farklı ebat kullandım memnun kaldığım 1. si 185/55/15 , bana kalırsa en ideal ebat zaten fabrika olcusu, konfor,yol tutuş vs herşey değişiyor düşünmeden geçin diyebilirim 2. si 195/45/16 , yay kullanmıyorsanız kotu duruyor, yol tutuş harika, konfor düşüyor
Şuan üzerinde kumho var kant üzerinde gitsem daha konforlu olurdu sanırım)) petlas veya nokian arasında kaldım geçenlerde erada petlas vardı deneme şansım oldu hava kar yağışlıydı gerçi ama yere çok sağlam bastığını söyleyemem gerçi araçtanda kaynaklı olabilir..nokianı bir deneyeceğim
Onur Dizel Getzlerin fabrika lastik ölçüsü 175 65 14 r değil mi ? Ben mi yanlış biliyorum benim 2010 model dizel getzarabanın kapısında bu ölçüler var bahsettiğiniz model benzinli mi
orjinali o , ama fabrikasyon yurt dışında kulanılan olcu var 15 inc olarak , bu dediğim benzinlide ama dizel içinde geçerli olması gerekiyor 185/55/15 tam oluyor bence getze tek dezavantaj biraz pahalı bir olcu sadece yazlık alıp, 1 takım 175/65/14 sac jantları kışlık yapmak gerek
Ben de Abs olmadığı için yol tutuş için yüzey genişliğini artırmayı düşünüyordum , forumdaki Emre kardeşimizin başından geçen tecrübeden sonra orjinalim olan 175/65/14 jantlarda kalmayı düşündüm, ama tecrübede önemli bu 185/55/15 ölçülerini hemen not ettim, cevap için teşekkürler iyi forumlar...
bence 14 te hiç vakit kaybetmeyin , 15 jant bulun bu olcu ile gerçekten yol tutuş frenaj ciddi değişicektir , ben michelin pilot excalto almıştım ilk efsaneydi sonradan 195/45/16 ya geçip pzero aldığımda bile o lastikte aldığım değişim kadar hissedilir bir fark olmamıştı
Merhabalar, 2006 model 1.5 crdi vgt 88 getz sahibiyim. Üzerinde 175/65/14 Lastikler mevcut. Aracı 3-4 ay sonra satacağım ama bu tarihten önce muaynesi vs olduğu için satmadan yeni lastik alma durumundayım. Benden sonraki kullanıcıyıda üzmeyecek uygun marka model öneride bulunursanız sevinirim. Yeni alacağım lastiklerin 185/60/14 boyutunda olmasına karar kıldım. Lastikler 4 mevsimde olabilir yazlıkta. Teşekkürler.
Hocam hesaplı olarak aklıma Petlas , Falken gibi markalar geldi , bulunduğunuz yere göre yazlık veya 4 mevsim alabilirsiniz. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yaklaşık 10 tane marka var,iyi bir şey alayim derseniz michelin goodyear bridgestone lassa pirelli Bir alt kategori, petlas kormoran falken saetta milestone Lastikciye gidip etiket değerlerine ve bütçenize göre alabilirsiniz