Merhaba arkadaşlar. Aracım 1.5 4 silindir dizel getz. 4 yıldır bende. İlk başlarda hafif titreme vardı ani hızlanmalarda artık biraz daha artmış durumda ve akstan kaynaklandığını biliyoruz. Şoför tarafı sağlam diğer taraf boşluk yapmış hafiften sallanıyor levye ile az zorlandığında. Sorum şu aks orjinal olmalı mı. Yan sanayi alsak sorun yaşar mıyız. Var mı alıp taktıran. Orjinal fiyatları malum uçmuş. Bu arada tornacıyla uğraşmak da istemiyorum açıkçası.
Kesinlikle orjinal tercih edin,hayati bir parça yan sanayi olmamalı.Getz ile yolda kalmışlığım var,akslar yeni değişmesine rağmen sağ taraf kırılmıştı,kırıldıktan sonra yan sanayi olduğunu öğrenince orjinaliyle değiştirmiştik.Yüksek hızda giderken kırılırsa ciddi kazalara sebebiyet verebilir.
agape marka taktırmıştım, hiç sorun yaşamadım 5 yıl. tamir uzun ömürlü olmuyor, sıfırı zaten ucuz. https://www.karakaslarotoyedekparca...-getz-aks-kafasi-dis-sag-2006-2010-12306.html
silkeleme kaynaklıysa aks lalesi (iç aks), ancak crdi motorlarda silkeleme sadece lale kaynaklı olmaz, egr yada debriyaj sensörü sorunu olan araçlarda gaza yüklenince silkeler.
Aks kafalarına baktırırken defransiyel boşluğu varmı , istavroz ne durumda ona mutlaka baktırın. Sadece aks değişirse eğerki istavrozda boşluk varsa aldığınız parça orjinal bile olsa çok ömrü olmuyor. Kendi aracıma yan sanayi sol aks almıştım ama markasını hatırlamıyorum . yaklaşık 2 yıl oldu şu zamana kadar sıkıntı olmadı. tabi imkan varsa orjinali en güzeli
Debriyaj müşüründen kaynaklı ileri geri vuruntu şeklinde değil. Direksiyonda ve ön kısımda titreşime yol açıyor
Konuyu hortlatmış olacağım ama bende de aynı sorun var. Sağ Aks söktürdüm. Lalenin içi sıyırmıştı. Yarım saatte tamir ettiler. Taktırdım ama gaza bastığımda özellikle 3. vites 2500-3000 devir aralığında hızlanırken titremey yapıyor. Usta sol aksda da sorun olabileceğini söyledi. Acil işim çıktığı için sol aksı söktürmedim. Ondan önce rot balans'a gittiğimde onlar da aks yüzünden dediler. Servis sadece sağ aks parça fiyatı olarak 10.000 TL istedi. İşçilik ne yazarlar bilemiyorum. Yarın götürdüğümde sol aks problemsiz çıkarsa sağ aks yan sanayi siparişi vereceğim. Bütün morelim,motivem bozuldu. 13 Yıldır araba bende ilk defa böyle bir sorun yaşadım. Sesine, vibrasyonuna o kadar alışmışım ki. Aks yüzünden titremeyi eşim çok az hissediyor ama ben zangır zangır titriyorum resmen.