Arkadaşlar merhaba, Aracım 2004 model hava sıcakken düz yolda bile gaza biraz yüklenince hararet yapıyor. Ancak gece serinliğinde yokuş vs olmadıktan sonra hızlı da gitsem hararet problemi olmuyor. Ancak yokuşlarda bir nebze yine oluyor. Rastgele bir servise girdim radyatör suyuna baktı hafif yağ karışmış bu 3 silindirli araçlarda hastalık gibi olur bu dedi. Bu konuda aynı problemi yaşayan veya bilgisi olan var mı ?
Bu cümle güldürdü beni ..Bende 3 silindirli getz kullandım 150 bine kadar ancak böyle birşey başıma gelmedi. Fan açıyor mu?
Harareti gerçekten yapıyormu yani suyu kaynatıyormu ona dikkat edin. Çünkü admire kasalarda hararet göstergesi şase nin zayıf olmasından dolayı kendiliğinden tavan yapıyor. 1.6 admire varken benim başımada gelmişti ve servis ücretsiz halletmişti zamanında. Sorunun nedinini sorduğumda şase güçlendirmesi yaptık demişlerdi. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/hararet-sorunu.15497/page-2 bu konuya bir göz atın.
Bende arabama komple motor yaptirdiktan sonra memlekette gittim hararet yukseliyordu senin dedigin gibi hatta boluya cikarken iyice yukseldi saga cektim rolentinde calistirdim sogudu devam ettim geldigimde radyatore baktilar tikali bu degismesi lazim dediler degistirdim bir daha problem yasamadim.