Değerli arkadaşlar, başlıkta yazdığım gibi EDC şanzımanlı bir Latitude almak niyetine girdik babam için. Pek tabi bende epeydir kullanıcı yorumlarını ve testleri araştırıyorum ancak sizlerin de bu araç ile ilgili fikir ve yorumlarını almak isterim. Babam ‘13 model TDCI 115hp lik C-Max kullanıyor. Bayramda benim NF2 ile Antalya’ya gidip gelince; döndüğümüzde çoktandır yaptığı İstanbul trafiğinden ötürü otm. araç alma planını devreye aldı. Aklında hep Pasaat vardı ancak fiyatlar uçup gidince başka alternatiflere bakmaya başladık. Sonuçta da D segmentinde f/p olarak iyi olduğunu düşündüğümüz Latitude da karar kıldık.
şahsi ve kendi kafamca görüşüme göre İstanbul trafiğine kuru kavrama otomatik araba pek uygun bir icat değil, EDC çift kavrama ve kuru kavramalı bir şanzıman olsa gerek ancak sonata nf2 de yağlı tip kavrama var sonata fazla yakar ama şanzımanı 500000km sorun çıkartmaz EDC az yakar ama İstanbul trafiğinde 70-80000km sonra kavrama değiştirmek ister 5000 lira en az masraf birde reno arabalarının üst segmentleri bana hep elde patlayacak elde kalacak ikinci elde çok ölü fiyata gidecek yedek parça sıkıntısı falan yaşatacakmış hissi verir tabi bu benim şahsi fikrimdir, çünki bundan 15-20 sene önce yada daha da önce üretilen reno manager, reno safrane, reno concorde gibi modellerin şu anki günümüzdeki halini bilen biliyor. Ha tabi latitude un yol performansı konforu yakıtı gücü yerindedir orası ayrı. Siz babanıza da bir tane NF2 aldırın derim
Valla üstad; sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum. Aslı esasında NF2 ye dw niyetlenmedik değil ancak temiz ve düşük kmli bulmak gerçekten çok zor. Babamda da km takıntısı vardıe biraz. Bir de model eskidikçe mekanik ne kadar sağlam olsa da illa ki ufak tefek masrafların çıkma ihtimali ve oranı artıyor. E artık ne ben ne de kendisi bu saatten sonra serviste sanayide gezsin istemiyoruz. Zaten arabası garajdan haftada 2 kere çıkar; o da babanemi ziyarete gider, kalan zamanda yıkanır cilalanır itinayla yatırılır Aslında Renault’nun D segment araçları sadece ebattan bu segmente girebiliyorlar. Yoksa malzeme kalitesi olarak bir A6 ile aynı kefeye koymak mümkün değil. Lakin sorunsuz motorları ve artık kendisini ispat eden EDC bu fiyat skalasında Latitude u öne çıkartıyor. Donanım olarak da ellerine geçeni koymuşlar araca; bi-xenon dan makam perdesine kadar var.
A6 ile zaten kıyaslanmaz A6 D segment değil Lenovo A7020a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi