arkadaşlar selamlar . Geçen şişliye gittim sorun yoktu , dönerken gece aracı çalıştırdım çok keskin bir ses geliyordu V kayışından , geldim ertesi gün gittim . Kayış eskimiş kasnak bozulmuş takılıyordu ses ordanmış neyse 220 kadar parçalar tuttu 30 lira ustam aldı hallettik değiştik. Bugun araçta farklı bir ses gelmeye başladı torpidonun arka kısmına doğru motordan hırıltılı extra bir ses geliyor rölantide dahi , gaza basınca artmıyor ses. Ustama gittik baktık dedi trigerin ömrü dolmuş artık değiştirmemiz lazım dedi , işçilik olarak sorun değil dedi sağolsun . Fiyatları uyguna yapıyor ondan şüphem yok. Fakat triger seti 730 lira zincir olanı zaten kayış yok . Fiyat çok yüksek geldi daha uyguna bulamadım sizce normal mi araç 2006 model makyajlı getz 4 silindir km ise 223 bin km civarına geldi . Fiyat normal derseniz sabah 10da iş başı yapmadan aracı bırakıcam ustama akşam 5de çıkışımda gidip alacağım
Geçenlerde konusu vardı supsan zincirle (300 TL) ilgili. Pek tavsiye edilmemişti. O zaman internetten bakmıştım yanlış hatırlamıyorsam orjinal zincir 800 TL idi. Komple set fiyatı bu.
Arkadaşlar bugün araç ile ilgilendim triger zinciri değişti işlem çok uzun sürdü . Yağı filtresi contası komple değişti 1150 liraya maal oldu :/
Kardesim ayni sikinti bende de var Bir turlu cozemedik Zincir mi yoksa lifter mi diye Senin ses tam nasildi acaba Km kacti senin acaba GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zincir fiyati normal sakin gidipte ucuzunu alma basina is alirsin isciligi zaten uzun 1 gune yakin kartel yan kapaklar acilacak 2 adet zincir 2 adet gergi 4 tanede palet olmasi lazim ses geliyorsa ihmal etmeyin yağ ve filitre ile birlikte degistirin
Teşekkür ederim abi inşallah şimdi motor kulağı çıktı birde zincir ses yapmadıkça sorun yok kopma ihtimali çok düşük bizim araç 222 bin küsür kmde değişti ama çok meşakatli , kayışlı olmadığı için Abi aslında şöyle söyliyim bende zincir sesi az vardı , geçen V kayışı ile motor kulağıda değişti ve torpido içinde devamlı uğultu gelmeye başladı triger diye korktum ustada baktı triigerinde ses yaptığını söyledi değişirsek iyi olur dedi değiştirdik ama dediğim ses gitmedi , motor kulağını çıkarınca ses gidiyor. Orjinalini bulamadım 120 liraya yan sanayi aldım , müsait olunca çıkmacıları dolaşıp orjinal motor kulağı alacağım. Zincir sesi gaza yüklenince mesela yokuşlarda biraz daha böyle sübap şıkırdaması gibi geliyordu Doğru abi hayati parça sakata geliriz valla , 730 liraya zincir setini aldım .. Arkadaşlar liste araçta şöyle belirteyim Zincir seti 730tl 3 adet balata spreyi 30 tl sıvı conta 15 tl yağ filtresi ve 5.30 yağ 100 civarı sanırım bir kaç bir şey daha .900 küsür lira parçalar tuttu . 250 lirada işçilik tuttu tam aklımda değil hepsi yanlış fiyat vermeyeyim ama hesapladığım da genel toplam 1150 felandı
Peki triger zinciri olan araçta, motor yağını erken değiştirmenin, zincirin ömrünü uzatılmasına faydası olur mu?
Zincir setinde hangi markalar önerirsiniz? Değiştikten sonra ayarsızlık sorun falan yaşayan var mı önerileriniz lütfen ?...