Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 crdi vgt dizel tekleme - gaz kesme sorunu

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda EmreFirat tarafından 25 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar merhaba , aracı ilk aldığımızda bu problem vardı , mazot filtresi değişince sorun tamamen ortadan kalktı fakat sonradan şu sıralar tekrarlamaya başladı .
    Sorun : Düşük hızda , trafikte vs 1. vites 1500 devir civarı giderken yada kasisten geçerken gaz pedalı sabit olsa dahi araç kendi kendine gaz kesip veriyor buda düz sabit giderken ani hoplamaya sebep oluyor araç kasılıp gidince . Bi hopladıkdan sonra normal , yüksek hızlarda giderken sorun yok sadece kasis vs duruş kalkışlı yerlerde yaşıyorum .
    Filtre değişmeden öncede yokuş aşşağı dahi gaza bassanız araç bağlıymış gibi gitmiyordu 3 4 saniye sonra çok seri ataklaşıyordu .

Sorunu halletmeden önce araç çok ataktı gaz pedalına dokunmam yeterliydi 3. viteste düz yada yokuş çıkışında 1400 1500 devirden itibaren titremeden aracı toplayıp koltuğa çekerek yürüyordu , şimdi 1800 2000 devirden sonra yürümeye başlıyor alt devirerde gaz pedalı boş . Tabi diyeceksiniz ki 3. vites 1500 devirde basınca gitmemesi normal ama ilk aldığımızda cidden gidiyordu şimdi sorun ne olabilir araç 205 binde 2007 model getz

2. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  3. omurgetz

omurgetz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    omur erdemir
    Yaşadığınız Şehir:
    29-GÜMÜŞHANE
    Araç Modeli:
    aynı problem bende de var servise götürdüm ama anlamadılar egr yi temizleyip yolladılar benı ama sorun hala aynı devam çaresi debriajdan ayagını normale göre daha yavaş kaldırmak .

4. era0244

era0244 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    muhammed enes okat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Aynisini bende yasadim bi kac ay once kimse care bulamadi ancak debriyaj müşüründen oldugunu dusündum.. degisti ve mutlu son :)

Bu Sayfayı Paylaş