Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 Crdi Vgt. 2. Viteste Tekleme Ve Debriyaj Swith'i Sorunu

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda EmreFirat tarafından 19 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar selamlar , araştırmalarım sonucu çoğu kişi 1 ve 2. viteste sabit seyrederken araçta tekleme , hoplama sorunu ile karşılaşıyor . Çoğunun çözümü debriyaj swichi . Benim merak ettiğim bu parça ne işe yarar tam olarak onu bulamadım . Ben 2. vites 20 30 km hız seyrediyorum şehir içi özellikle araç bir yığılıp bir kendini ileri atıyor sapıtıyor sanki yakıtta pislik varmış gibi gaz kesmeler felan saçmalıyor kısa bir süre bunu kesinlikle swichden mi yapar ?
    Araç 2007 1.5 dizel getz 88 hp manyajlı kasa 206 binde.
    Birde şamandıra sökülüp temizlendi bu sorun 1 hafta kadar ortadan kayboldu , filtrede tortu gibi tabaka vardı ama şimdi yine başladı normal hızlarda sorun yok ama 2. viteste çok belirgin hoplama var araçta

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Murat bunu beğendi.
  3. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yardımınız için çok teşekkür ederim konu hakkındaki gelişmeleri yazayım
    Bugun gittim debriyaj swichi aldım , ustam olmadığını söyledi swichden çıkan kablonun dibinde farklılık vardı . Dedi parçayı bulun yapalım gittin sankoya parçayı bulamadık aynı alibeyköydeki parçayı verdiler ordan bi usta biz hep bunları takıyoruz dedi , deneyelim dedik çok uğraştı taktı . Test etmeye çıktım ilk 1 km hiç sorun yoktu , sonra araç bir hoplayıp zıplamaya başladı kaldırımdan düşer gibi havaya kalkıp iniyor nerdeyse giderken . Dedim o zaman swichden değil üstelik tekleme çok arttı bu kadar değildi .
    Gidip anlattım durumu , 2. usta dedi yok sorun başka şeydendir o zaman. Dedim eskisini takalım çok diretti yok hiç gerek yok yenilenmiş oldu sorun başka şeydendir vs bende dedim böyle değildi bu araç orjinailni istiyorum deyip yine eskiyi taktırdım .
    Parçayı elime aldım baktım kablonun biri kopuk , anladım ki usta takamadı takarkende kopardı kablosu olmuyordu bozdu sorun o yüzden yaptı . Sorunu biliyodu o yüzdende bana orjinalini değiştirmek istemedi . Bende aldığım yere götürüp anlattım sağolsun .

Yürütttüğüm mantık sorun swich değişince arttığı için usta takarken kabloyu kopardı ve bana söylemedi . Eskiyi taktırdım sonra konsolu toplatmak için kendi ustama gelene kadar bu sorunu hiç yapmadı , dediki ayarını biraz yukarda yapmış o yüzden düzelmişte olabilir dedi ama kanaat olarak o müşürden olduğunu anladım diyebilirim . üstüne 32 km yol yaptım ve tekleme olmadı sök tak yapınca ayarı değişince sorun düzeldi gibi inşallah yapmadı , önceden şehir içinde mutlaka yapardı 2 3 kmde bir :)

Halil bunu beğendi.
  4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hayırlı olsun, keske bu kadar uğraşmak yerine yetkili servisten orjinalini alıp deneseydiniz cok pahali bir sey degil. Belkide üzerindekinde temassızlık, oksitlenme gibi bir durum vardı sök-tak yapınca düzelmiştir.

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    en azından sorunun nedenini bulmuşsun.

6. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Belkide , ustamın dediğine göre ayarı yüksek takılmış düzelir belki dedi , servis pek bilmiyorum hyundainin buralarda uygun fiyatlı bir parça zaten en azından çözüm yolunu buldukya rahat ettim vallahi :)
    kesinlikle bundan diye düşünüyorum abi çünkü giderken aynı o gaz kesme olayı daha yüksek olunca bu parçanın etkilediğini anladım ben , sorun yok şuan , eskidende çok aşırı değildi , devam ederse değişicem hemen :)

7. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Emre geçmiş olsun.

Keşke haberim olsaydı.
    Sankoda işi yapacak güzel ustalar var.
    Ayrıca bu konuda sağlam tecrübe ve SW ve Pedal ayarı ustası oldum.
    Bahsettiğin konu için SW hyundai ve KİA sw leri ortaktır.
    Zaten sw bozulması çok nadir olur. Basit bir devre sistemi Ancak önemli.
    SÖK yağsız kontak spreyi ile içini temizle,
    Sonra ölçü aleti ile test et ve yerine tak.

Kısaca durum bu

8. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ogün abi çok teşekkür ederim ilgin için , bugun parçayı almak için küçükköyde erk hyundai'ye gittim . durumu anlattım parça bizde var dediler fiyatı 58 liraydı . Dün dışarda 30 liraya almıştım parçayı . neyse tamam dedik alalım dedik parça geldi bir baktım bizdeki parçayla değil , dün aldığımız ile aynı . Anlattık era için bunlar dedik olmuyor bizimkine dedik . Ustaya gittik serviste gösterdi dedi getz için bunlar olmuyor ama biz takıyoruz dedi hallederiz dedi montajla 85 lira fiyat çektiler . Parça kodunu almıştım dün deneyip geri verdiğim parçanın aynıydı 30 liraydı paketine kadar aynı . gösterdim dedim dün almıştık kodları bu diye 30 liraya almıştık ama adam tutturdu yan sanayidir onları almayın diye holograma inanmayın vs vs :) Kalsın dedim şimdilik , elim boş çıkmıyım diyede güneşlik siperinin kırılan ayağı vardı ondan sipariş geçtim yarın gelicek inşallah :)

9. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Aynı parça, SAnko ARICILARDA 25-30 TL dir.
    Ruhsattan kod tablosu ile eşleştiriyorlar.
    MOBİS HOLOGRAMI var. BEN kia ya, hyundai Mobis parçası kullnıyorum. Buradan hiç te sorun yaşamadım daha.

Hafta sonu incelemek isterim. PM den cep telefonu nu at.
    Aynı semtteyiz.

Bu Sayfayı Paylaş