Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 crdi - uygun devir aralığı

'Getz Forum - Club' forumunda mert_driver tarafından 30 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. mert_driver

mert_driver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    mert can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    merhaba,
    devir ile ilgili genelde "yakıt tüketimi" konu başlıkları altında bahsediliyor.<div name="popUpDiv" id="popUpDiv" ismouseover="false" ="popupdivoff"=":this.Name='popUpDivOff';" =":this.name="popUpDivOn" ;"="" style="display: none; ">
    <div name="popupMenu" id="popupMenu" style="display:none" ="popupmenu"="">
    <div id="div1">

<div id="div2">

<div id="div3">

<div id="div4">

<div name="popupMenuVideo" id="popupMenuVideo" style="display:none" ="popupmenuvideo"="">
    <div id="div1">

<div id="div2">

<div id="div3">

<div id="div4">

motor ömrü için önemli bir detay olduğundan apayrı başlık içersinde iredeleyelim istedim.
    bursanın tanınan hyundai ustalarından biri ile test sürüşü yapıyorduk, aracı ben kullanıyordum kendisi bana;
    "çok düşük devirde kullanıyorsun , bu şekilde motor iyi yağlama yapmaz motorun ömrünü kısaltırsın" dedi bu dediğinde ibre 2- 2,2 civarındaydı.
    "daima 2,5- 3 arası kullan" ibre 3'e geldiğinde vites değiştir" diye de eklemişti.
    düşük devirin zararları ,yüksek devirin zararları nelerdir?
    varsa sizinde bu konuyla ilgili ek bilgileriniz memnuniyetle alabilirim:)
    <div name="popUpDiv" id="popUpDiv" ismouseover="false" ="popUpDivOff" =":this.Name='popUpDivOff';" =":this.Name='popUpDivOn';" style="display:block;">
    <div name="popupMenu" id="popupMenu" style="display:none" ="popupMenu">
    <div id="div1">

<div id="div2">

<div id="div3">

<div id="div4">

<div name="popupMenuVideo" id="popupMenuVideo" style="display:none" ="popupMenuVideo">
    <div id="div1">

<div id="div2">

2. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bence dizel motorları araç yığılmadığı sürece düşük devirde kullanmak hem yakıt ekonomisi hem de motor ömrü(ömür ve tüketim motorun çevirdiği devirle doğru orantılıdır) için gereklidir. Dizel motorların max torklarını düşük devirlerde üretmesi bu tarz kullanımı desteklemektedir.
    Şunu da söyleyebilirim yol ve yük durumuna göre uygun vites aralığı değişir. Her zaman yüksek devirde vites değiştirmek size sadece daha fazla yakıt tükettirir.

AT813 bunu beğendi.
  3. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    vites değiştirme aralığı düz yolda farklı yokuş aşağı ve yokuş yukarı yollarda farklı olmalıdır bence. rampa cıkarken 3000 deviri bulmalı bence.yokus inerken cok da önemli değil.düz yolda 2700 de falan motor rahatlıyor.

zaten sesten anlaşılmıyor mu ne zaman vites istediği ?

az yakacak diye düşük devirde vites değiştirmek ve motoru ağlatmak ne kadar mantıklı? erken değiştirdiğiniz zaman motordaki titremeyi anlamıyormusunuz yani..az çok yakmayı boşverin düşük devirde 6-7 saniye cıkan hırıltıdan ve titremeden ben rahatsız oluyorum motor nasıl rahatsız olmasın..

4. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Servisde usta arada bir 3000-3200 devirde kullanın kurumları temizlensin demişti .Vites değişimlerini bilmiyorum ama 2500 devirle 2000-2200 devir arasında gitmenin yakıt açısından farkı bariz belliher iki kullanımda da mutlaka araç ısıtlıp o şekilde yola çıkılmalı en az 1 dk beklenmeli
    Eğer aracı 2000-2200 devirde kullanacaksanız benim önerim 4-5 viteslerde kullanın olacaktır aksi takdir de 1-2-3. viteslerde 2200 devirde kulanırsanız vites değişimindearaç yığılacak titrteyecek bu sekıldede yakıt tüketiminiz daha çok aratacaktır
    Devir aralığına gelince 1-2 vites 3000 devir
    3vites -2700 devir
    4 vites 2500 devir
    ben bu sekılde kullanıyorum

Düzenleyen : bilisim

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ustanız doğru söylüyor, her dizelde değil ama özellikle getz dizelde 2000 devirin altında hızlanmaya çalışmak motoru zorluyor, bununla birlikte sürekli bu devirlerde sürmek yağlamayı da olumsuz etkiler. 1000 devirin altına inmeyi düşünmeyin bile.
    zaten getz dizel 2000 devirde gaza dokunduğunuz anda 2400-2500 devire fırlıyor.
    bunları düşününce 2800-3000 devirde vites değiştirmek ve vitesi büyüttükten sonra 2000 devir civarında kalmak bence en doğrusu. bu hem motor ömrü hem de yakıt tüketimi için ideal.

6. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    ben tek şunu yaza bilirim.2000dvr vites atığımda araç biti yor.çan çekişiyor...düz yolda 2500..bağır çıkarken 3000..gibi rahat geçiyor.

7. selim akdemir

selim akdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2vites 25 km 3vites 40 km 4.ites 55-60 km 80-90 5.vites
    cok ideal yakıt tüketimi ve uzun motor ömrü için uygun vites değişimler

8. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bence eski tip dizellerde yüksek devirle kullanıp yüksek devirde vites değiştirmk işe yarardı artık yeni nesil dizellerde böyle bi saçmalık yokmuş daha geçenlerde tv de uzman birisi anlattı seyir halinde 2500 le gidersek bizim getzlersu gibi çeker vallaa motorun ömrünün kısalacağını sanmıyorum ben 2000 devirde kullanıyorum değişririkende ister istemez 2300 2400 lerde çok rahat değişiyor önemli olan vites kolunu çok hızlı hareket ettirmek ben otomatik vitesmiş gibi hızlı attırıyorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

9. sweet_vagabond

sweet_vagabond Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Salih ÖZBAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    1 vites 20, 2.vites 80, 3.vites 120, 4.vites 160, 5.vitese ne kaldıysa.

Yakıt ekonomisi için kesinlikle kullanılmaması gereken devirler. Babanızın arabasıyla kullanabilirsiniz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Şaka bir yana Bu şekilde 80 km yol yaptım yarım depodan çeyrek depo benzin kaldı.

10. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dizel getz'de vitesi yükselttiğinde 2000 devire düşmesi gerek. Yoksa araç sanki boğuluyormuş gibi oluyor, zaten titremeler ağırlaşmalar başlıyor. Ama bana göre hangi usta ne derse desin en uygun aralığı şöför belirler. Yüküne göre, hızına göre kendisi ayarlar. Bunun içinde aracını tanımak, motor gücünü bilmek, en iyi tork devrini bilmek çok önemli.

11. nightsdanger

nightsdanger Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bana göre ideal olan ve arabanın verdiği tepkilerden de anladığım kadarıyla normal kullanım devri 2000 devir olmalı. vites değişim devri de düz yolda 2500, yokuşta 3000 olmalı, vites düşürme devri de 1500 olmalı. Tabi bu devirlerde kullanılan motor, kullanıcının vites değiştirme hızına göre değişik tepkiler verecektir

Düzenleyen : farukkan

12. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben genelde 1.500 devirin altına düşmemeye çalışıyorum.Şehir içinde 2.500 devirde vites değiştiriyorum ama uzun yolda 3.000 deviri bulduruyorum.

13. zamansız

zamansız Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    en uygun devir aralığı aracın en yüksek torku verdiği yani turbonun en etkin olarak çalıştığı devir aralığıdir.Bildiğim kadarıyla getz(2006 öncesi) dizel 1800-2500 aralığı civarında üretiliyor.Zaten 2000 devrin altına inmeye başlayıca titreme kendini hemen hissettiriyor.Dizeli devirli kullanmaktan kasıt abartılı devirlere zorlamak değil max tork aralığının alt sınırının altına mümkün olduğunca düşmemek olsa gerek.

14. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben aracımı genelde 1000 ila 2000 devir arasında tutmaya özen gösteriyorum. 2000i geçecekse de çok az geçiyor. Zaten 2000 ile 3000 arasında turbo devreye girdiği için yakıt tüketimi bi hayli artıyor.

15. ankarali2010

ankarali2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkesin bir stili var... Ben nasıl kullandığımı anlatayım..

öncelikle arabanın dilinden anlayacaksın arkadaş, onunla bütünleşeceksin, o senin elin ayağın olacak, sen onun gören gözü...tek vücut olacaksın arabanla

ben kullanırken devir saatine bakmam, arabayı dinlerim, o işini bilir, beni asla üzmez, az yakar... bende onu ödüllendiririm, 1. sınıf mazot alırım, deposunu çeyrekten aşağı düşürmem, en kalitelisinden yağını koyarım, ara sıra kaputunu açar hal hatır sorarım, "varmı bir ihtiyacın yiğido" derim... Ben ona yoldaş, o bana sırdaş olur...

eyvallah...

Düzenleyen : ankarali2010

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    araban dizelse öldürüyon demekki motoru düşük devir dizelin düşmanı ....
    Düzenleyen : mmt.88

17. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ankaralım aynen öyle bazıları arabanla arkadaş gibisin desede,çok üstüne düşüyorsun desede,bende umursamam konuşanları,dört dörtlük durmasını sağlarım aracın ama malesef ne kadarda dikkat etsen olmuyor,yollar çukur yuvalarıyla dolu,malesef3 ayda bir balansa girmek zorunda kalıyoruz,çünkü şehir içi kullanıyorum 10 bin km 3 ayda,birde benim mazot hiç full veya yarım depoda durmuyor ne zaman baksam ışık yanıyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

18. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Bu Motor İçin Sakıncalı Bir Durum Kanımca

19. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1.5 motor kullanırken titreme yapıyordu bu devir aralıklarında. Fakat 2.0 motorda öyle bir sıkıntı yok. Zaten aracı çalıştırdığımda yağlasın diye 2 dk de bekliyorum. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum açıkçası.

20. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Tüm Dizel Araçları KullanırkenNadir 2000 Devirden Aşagıya İnmiyorum Geçen Ford Connect Kullandım Bir Ara Devir Düştü Farkına Varmadan Gerçekten Titreme Yok Araç Sahibi Deviri Düşürme Demişti
    Haklısınız Aslında Büyük Motorlu Araçlarda Pek Devir Düşüklügü Hissedilmiyor

Bu Sayfayı Paylaş