Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 CRDi Kafasına Göre Geç Çalışma Problemi

'Genel Sorunlar Ve Çözümleri' forumunda DoğukanGeyik tarafından 10 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

1. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Herkese iyi forumlar dilerim öncelikle

Aracımda dün geceden bu yana kafasına göre kendini gösteren bir problem var. Problem dün gece gece yarısı aracımı çalıştırmak için aşağıya indiğim zaman başladı hava sıcaklığı 16-17 derece arasıydı aracın 3-4 saniye kadar kontağını çevirdim marş almadı daha sonra tekrar denemedim yine marş almadı ve farlar açıktı kapatıp denemek istedim ve bu sefer marş aldı. Daha sonra havalarda soğuk değil neden yaptıki gibi soru işaretleri takıldı ve aklıma kızdırma bujileri geldi. Daha sonra sabahın erken saatlerinde kalktım kontağı çevirdim ve tek marşta aldı gün içerisinde yine problem yaratmadı. Daha sonra Aksuya gitmem gerekliydi Aksuya gelene kadarda bir sıkıntı yaşamadım en son motoru stop ettim içeride 15-20 dakik kadar müzik dinledim işlerim bitincede kontağı çevirdim yine araç 1. ve 2. marşta çalışmadı 3. marşta çalıştı aklımda servise uğramak vardı sonra vazgeçtim sizlere danışıp öyle gitmek daha mantıklı geldi en son arabayı park ettim eve çıkıp yemek yedim tekrar aşağıya indim araç yine 1. ve 2. marşta çalışmadı 3. marşta çalıştı dünden bugüne yaşadığım bunlar. Şimdi arabanın durumunu anlatmam gerekirse performans'ta hiçbir fark yok onun yanında zaten devirli kullanan biriyimdir ara sırada 170-180 basıyorum yani ben enjektör yada mazot pompası ile ilgili olacağını düşünmüyorum birde mazot pomposının arızalanacağını düşünmüyorum genelde depom dolu gezerim 5-6 litrenin altına indirmem depoyu. Kızdırma bujileri problem yaratır diye düşünüyordum fakat arabayı çalıştırırken simgesine bakıyorum eskisi gibi yanıp sönüyor birde şu var eğer kızdırma bujisinde problem olsa buz gibi motoru tek marşta çalıştırıp sıcak motoru neden 3. marşta çalıştırsın ki. Sarj dinamosu hiç değildir hiç aküm bitmedi günlük kullanıyorum aracı zaten. Marş motorun'da da bir sıkıntı yoktur çünkü motor dönüyor marş almıyor. Birde aracın üstünde orjinal aküsü var benim aklıma problem burda gibi geliyor aklımada başka bir şey gelmiyor.
    Daha önce böyle bir sorun yaşayan veya fikri olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

2. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Birde Dizel Era'ların orjinal aküleri kaç amperdir üstünde bir yazıya yada damgaya rastlayamadım da .
    bkz.

3. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Dizel eraların aküsü 70 amper üstü düz olanından öteki akülere nazaran hem daha pahalı hem de daha zor bulunuyor.

4. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Aynen bende araştırdım dediğin gibi düz olan 70 amper modellerden. Bu arada konu hakkında fikri olan kimse yokmu ?

5. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim aracımda dizel era 2008 model 75000 kmde. aküsü zayıf ama tamamen tükenmesini bekliyorum şimdilik idare ediyor kışı bile atlattık.bazen 2 saniye kadar farklar oluyor soğuk havalarda böyle bir sorun ile karşılaşmadım. acaba kontağı ilk açtığınızda uyarı ışıklarının sönmesini bekliyor musunuz ben hep beklerim dizel araçlarda özellikle.san ki o zaman daha kısa sürede marş alıyor gibi geliyor bana

6. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Hocam benim aracımda 2008 model ve 2007 trafiğe çıkışlı 139.200 kilometrede. Işıkların sönmesini bende her zaman beklerim onunla iligisi yok zaten kontağı çeviriyorum yağ filtresi ve kızdırma bujisi simgesi sönünce marş basıyorum fakat bazen 2 saniye bile sürmüyor marş bazende üst üste 3-4 saniye marş basıyorum. 3. marşta alıyor.

7. onlycihan

onlycihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Cihan Taşkıran
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yakıt filtren ne durumda acaba tıkanmaya başlamış olabilir mi gerçi araç yakıtı çalışmaya başlarken değil motoru stop ettiğinde çekip çalışmaya hazır hale getiriyor ama şuan başka bir şey gelmiyor aklıma.

DoğukanGeyik bunu beğendi.
  8. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Mazot filitrende hava olabilir kontrol ettir eski eramda benzer bir sorun yaşamıştım benim açtoğım konulara bakarsan orda ayrıntıları var okumanı tavsiye ederim

9. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    136.200 kilometrede iken 10.000 bakımı yapmıştım mazot filtresinide bosch marka ile değiştirmiştik. Üstündende bosch marka vardı.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Ondan olacağını düşünmüyorum zaten sistemde hava varsa mazot filtresinin üstünde pompa var hallederim. Yanlız sorun aküde değil galiba farlarda , teypte , kumanda da dahi zayıflık yok. Bu konuda tecrübesi olan başka hiçkimse yokmu ? Ayrıca yorumlarını eksik etmeyen bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

11. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    konuyu yeni gördüm
    buna benzer bir sorunbenimde başıma geldi
    benim araçta geç çelışıyordu seninki gibi bazen erken bazen geç alıyordu
    benim enjektörler söküldü bakımı yapıldı ve asıl sorunun enjektörlerde değilde RAİLTIPASINDA olduğu anlaşıldı ve o değişti şimdi araç çok iyi

12. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Aklımda kalsın hocam şu anda mazot filtresinin üstündeki parçayı pompaladım düzeldi gibi bakalım kesin bir çözüm olacakmı olmazsa enjektörleri söktürüp temizler birde rail tıpasına baktırırım :) Eyvallah çok sağol bu arada geçte olsa yardımcı olmuşsun bu yeterli zaten.

13. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    işte mazot filtresinin üzerini pompalayıp mazotu getiriyorsanız mazot geri kaçıyor olabilir, bu sorunda rail tıpasının bozuk olmasındanda kaynaklanabiliyormuş.
    kimiside çekvalf koyulduğunu söylüyor mazot geri kaçmasın diye ama o kesin bir sonuç vermiyormuş(servisteki ustanın söylediği)

14. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Yanlış bir şeymi yapmışım yani :)
    Ayrıca bu rail tıpasının fiyatı ne civarda birde motorda tam olarak nerde enjektör sökmeden halledilebiliyormu ?

15. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Yok yok yanlış değil yaptığınız
    Bende bu geri kaçırma olayını bilmiyordum servisteki ustayla baya muhabbet ettik orda öğrendim
    illaki rail tıpasındadır diyemem sorun tabiki bakılması lazım ama aklınızda bulunsun
    rail tıpasının fiyatı 200tl enjektörler sökülmeden bakılabiliyor tabiki, rail borusunun ucunda yer alıyor.

16. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Sorun devam ederse baktırırım ilgin alakan için çok teşekkür ederim :) iyi akşamlar dilerim.

17. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Sorununuz bakımdan sonra kaynaklandıysa mazot filitrenizden kaynaklanıyor olabilir aracınızı çalıştırmadan önce filitrenin üzerinden sertleşinceye kadar pompalayın öyle deneyin aracınız her defasında böyle yapıpta çalışıyorsa yakıt filitrenizin altındaki sensörün takıldığı yerden hava alıyordur.Yakıt filitrenizi kontrol ettirin sorun büyük ihtimalle ordandır

18. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Arkadaşlar sorun mazot filtresinde hava olmasından dolayıymış galiba 3 gün önce mazot filtresinin üstündeki pompa aracılığı ile havasını aldım şu an eski haline döndü. Demekki her zaman olmasa bile ayda bir yapmak gerekiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

19. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    Geçmiş olsun :)

20. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler: