Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1,5 Crdi Hararet sorunu

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda okantufan tarafından 29 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. okantufan

okantufan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Okan Tufan
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    arkadaşlar merhaba,
    yaklaşık 1 senedir hararet ile ilgili sorun yaşamaktayım. çok enteresan bir şekilde hareret sorunum var. 40-45 km yokuş tırmandığım anlarda bile hararet yapmayan aracım bazen düz yolda bile hararet yapabilmekte. şehir içinde aylarca hiç sorun çıkartmaz iken uzun yolda bir anda hararet yükseliyor.
    radyatörü değiştirdim, tüm boruları kontrol ettirdim bir sonuç alamadım. yedek su deposundan hiç bir zaman su almıyor. radyatördeki su hararet yaptığında çok eksiliyor. tamamlayıp yola devam ettiğim de sorun yaşamıyorum. ancak sorun can sıkmaya devam ediyor. hararet göstergesine bakmaktan araba kullanmaktan zevk almamaya başladım.
    sorun kapak contası mı? devirdaim mi? yağda veya suda karışma olup olmadığı net şekilde görülemiyor. varsa da çok az. yada gittiğim usta anlamıyor.
    bilgisi olan yardım etsin lütfen. yoksa satacağım aracı. çokta seviyorum aracımı.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Su eksiltmesi kesin mi? Admira ve Millentum'larda zayıf şase problemi var, gösterge hararet olmadığı halde uçuşa geçebiliyor :)

3. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
  4. ÖĞRETMEN53

ÖĞRETMEN53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ekrem Aykut BAL
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Eski aracım olan 1.5 CRDI Admire'de sadece bir kez hararet göstergesi tavan yapmaya ramak kalmıştı. Ovit'e çıktıyorduk ve bir yerden sonra neredeyse sürekli olarak 3000 devirde 1. ve 2. viteste uzun süre gittiğimiz yerler de vardı. Onun dışında hararet yaşamadım. Ben yetkili servisteki bir ustadan düzenli bakım yapılan bir Admire'ye hararet yaptırmanın imkânsıza yakın olduğunu duymuştum.

Yetkili servise gidin. Burada müneccimlik yapmayın. Serviste herşey belli olur.

okantufan bunu beğendi.
  5. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    motorun herhangi biyerinden su damlamiyorsa ve halen su eksiltiyosa silindir kapagi sokulecek yuzeyi kontrol edilecek kurtarirsa taslanip yeni conta ile toplncak kurtarmazsa yeni silindir kapagi malesef:(

okantufan bunu beğendi.
  6. Acil112

Acil112 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emin Sertkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Aracı görmeden birşey söylemek zor. Araç Admire ise, yedek su deposunun kapağında takılı olması gereken hortumlar çıkmış, hazne içine düşmüş olabilir, sorun termostat kaynaklı olabilir; termostat sökülüp, fan direkt bağlanarak test edilebilir. Önce bunlar araştırılarak diğer seçeneklere(radyatör, borular, motor bloğu) bakılması lazım.

okantufan bunu beğendi.
  7. mutantx

mutantx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    israfil yanik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    merhabalar.. benim 2005admiremde de hararet sorunum var. yaklasik 20 dakika 160 km hizla gittikten şonra goşterge tavan yapti ve hemen durup araci soguttum. ertesi gun radyatöre su ekledim bayagi boşalmişti. daia sonra 1 saatlik trafik olmadan yolda ilerledim ve ardindan trafik basladi ve yine hararet yuksejdi.. snra su ekledim yine.. ancak su deposuna su koymadigm halde agzina kadar doluydu max in cok ustundeydi acaba ndn boyle oldu ne yapmalyim????

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Radyatörde su eksiliyorsa kapak arızalı olabilir, eğer hem radatörde hemde taşma kabında su eksilmiyorsa akünün şase hattı zayıf, gösterge sağlıklı veri alamadığı için tavan yapıyor.

Bu Sayfayı Paylaş