Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 crdi güçten düşme sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda cankaptan54 tarafından 23 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. cankaptan54

cankaptan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Can Kaptan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Değerli Dostlar.
    1.5 crdi vgt 109000 de ilk sahibinde olan araç.yıpranmamış

Araç şoguk iken kalkış sonrası gaz yemiyor.
    Şöyle tabir edelim .eğer biraz hızlanıp 2500 rpm i geçersem dağ tepe dinlemeyip yüksek devirler ile vites geçişi tırmanıyorum.
    Ama soğuk bir de rampaya sardımmı araç kendi rolanti devri ile rampayı çıkıyor ama gaz verir isem arıza lambası yaktırıyor (aklımda kalan egr valf yanlış konum -açık kaldıgı zaman galiba) bu ışıgı aldıktan sonra kendi denemelerim üzere
    rampa aşşağı araç hızlı iken vites düşürüp gaz vermiyorum.bir stop start ışık sönüyor.
    109000 km de 15000 bakımı yapıldı mazot filitreleri dahil değişti...triger 60000 değişmiş.
    benim forumda dizel kullananlar araçlarında benzer bir durumu yaşıyorlarmı.Araç yokuş yukarı soğuk iken gaz yememe gibi bir sorun yani acaba çıkacakmıyım gibi bir şey yaşıyorlarmı? Çok yazdım lakin sunuda belirteyim araç devirlendiğinde yüksek devir ile vites geçişi yapar isem araç yerinde durmuyor.3-5 vites ile kalkış deneyerek kendimce baskı balata testi yaptım.turbo vgt kanatlarının karbonda kirlenip kirlenmeyeceği karbon clean yerine mekanik temizlik enjektör temizliği intercooler egr valfi temizliği anahtarım olsa vgt turboyu bile temizleyip rahat çalışır hale getirmek fikirlerimde var.Servis arabanın 1 gün kalmasını söyledi ama sorun nedir kısmını local leştirmedi.Nacizane paylaşmak istedim.Fikri olan varsa dinlerim.
    Arıza ışıgı yandıgında işe zengin-fakir karışım +egr valfi hata kodlarını serviste bende gördüm...şimdi aracı temkinli kullanıyorum.
    BU kadar yazmama ragmen 1.5 crdi repair booklet gibi bir kaynagım yok.bulduklarım da troubleshooting arıza giderme kısmında yardımı dokunmuyor.
    yüksek yakıt basınclı sistemde yanma sorunu olabilirmi?yakıt pompası sorunu olabilirmi?Enjektörler değişmesi gerekirmi?.ben kompresyon basıncının kontrol edilmesi gerektiğini ,yakıt basıncının pompanın kontrolünün ,sorunu çözeceğine inaıyorum.Lütfen fikir paylasırsanız sevinirim.
    Düzenleyen : cankaptan54

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu Kmde Carbon Clean Yaptırmayın. Paranızı Çöpe Atarsınız. Emme Manifoltu,EGR,İntercooler Bunları Temizletin. Enjektörleri Temizletmeden Önce Ölçtürün Derim.. Pompa En Son Seçenek Olsun.

Siz Yanlış Kullanıyorsunuz Soğuk Dizel Motorla Yüksek Devirde Dağ Tepe Gitmek Hatadan Başka Bişey Değildir Yazık Ediyorsunuz Motora.. Bu Araçta Triger Kayışı Yok Zincir Var O Zinciri 60000 Kmde Değiştirtecek Kullanım Şekli Yok. Eger 60000 De Değişmiş İse Yıpranmamış Demek Yanlış Olur.

Düzenleyen : Ersin Cerrah

3. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    benim düşüncemde aynı şekilde.60 bin de trigier zinciri mi değişirmiş??? yada şöyle söyleyim.zincir değişmiş ise ne sebeble değişmiş? onu bir araştırmak lazım.koptuysa zaten motor elden geçmiş olmaması imkansız.
    soğuk motoru zorlamak zaten başlı başına yanlış.

4. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    ne marka ve model araç olursa olsun. motor soğuk iken cok dik rampalarda baylır. ve zorlamaya devam ettikce kara duman atmaya baslar. motor yeterince sıcak olmadıgı icin mozotu iyi yakmadan dısarı atar.. buda kataltik konvertörün dolmasına neden olur..

Düzenleyen : hakan84

mektuplar bunu beğendi.
  5. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    triger derken acaba yanlış anlaşılma olmuş olabilirmi?

V kayışından mı bahsediyorsunuz?

6. cankaptan54

cankaptan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Can Kaptan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Düzelteyim tahrik kayışı.triger değil.dizellerde triger yok.zincir donanım ile çalışan sistem var.

Aracı soguk iken yüksek devirde kullanmak kısmını açayım.ilk 3 dakika rolanti de çalıştırıp yaklaşık 200 metre hafif eğim aşağı gitikten sonra mecburen orta eğim bir rampaya tırmanıyorum.motor soguk kısmı için dizellerin 5 dakika soguk çalışmadan sonra yanma verimleri normal değerlere gelir.Benim anlattıgım.gaz verdiğim konuma göre yanma oranını ayarlayacak beyin artık her neyse yakıt miktarını arttırıp-ona baglı türbin devirlenip ona baglı yanma havası artması gerek ki zengin karısım aşırı doldurma gerçekleşşin araç devirlensin.bu kısımda bir sağırlık yada geç tepki verme olduğuna inanıyorum.sizde aracınıza hızlan komutu verdiğinizde yani gaza bastığınızda araç sizin pedal tepkinize göre sırasıyla ne yapar?gaz pedal konum sensörü var ise işte bunu bilmiyorum önce beyin yakıt mikarını arttırır-yanma sonuı ürün egzos miktrınız artar türbin egzos kanatları daha fazla -hızlı döner buna baglı vgr kanatlarının açıklığına göre daha fazla emme havası içeri dolmaya başlar süperşsarj denilen aşırı doldurma olur vs.Düz yolda sollamaya çıkacaksınız gaza bastınız araç kendi kafasına göre 20 saniye sayıp sonra hızlansa?yada hızlanmasa aksine devirin düştügünü görseniz.gaz verirmisiniz?
    Triğer yok düzelttim.Haklısınız.Sistemle ilgili kafa yoruyorum.
    Aracım sıcak olduğunda da benzer sorun devam ediyor.ilk hızlanmada geçikme oluyor.
    Tavsiyed bulunan dostlara teşekkürler.

7. ayılan

ayılan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
  8. cankaptan54

cankaptan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Can Kaptan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    1.5 crdi vgt tamir bakim kitapcigi bulmama yardim edermisiniz?

Düzenleyen : cankaptan54

9. volkan usta

volkan usta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yakıtınızı nerden alıyorsunuz full petrol ofisi oralardan alıyormusunuz yakıtınız pisse pompa enjektöre zarar vermş olablr birde egr valfi kontrol ettirmeniz lazım

10. bycandas

bycandas Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1.5 crdi bende kullanıyorumhava sogukken dik rampa cıkmaya calıştıgımda arabayı sanki ben itiyom gibi gidiyo ama 2-3 dk içinde motor ısındıgında araba roket oluyo rampa tepe dinlemiyo vites at gaz ver ama soguk motor ve bu araç dizel soguk havalarda 3-5 dk rolantıde calıştırıp öyle hareket etmeniz bence cok daha saglıklı olur mesela ben :) 3-5 dk araççalışır daha sonra hareket ederim sonucta diesel motor bu ayrıca 60000 de triger zinciri degişti yazmışsınız sizden önce arabada bi sorun olmuş sanki 200000 den öncede degişmez zaten
    Düzenleyen : bycandas

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaş gaz yememekle birlikte motor arıza lambasının yandığından bahsetmiş, bu nedenle her arabada görülen birşey değil bu ve kesinlikle bir arıza belirtisi.

12. bycandas

bycandas Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    turbo arızası olmasın :S

13. ayılan

ayılan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
  14. cankaptan54

cankaptan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Can Kaptan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Değerli dostum kullanım kılavuzu PDF dosyası 1.5 crdi motorunun parçaları söküm işleminde takip edilecek sıra ve detay resimlerini içermemektedir.ilgine teşekkür ederim.Aradığım Factory Service / Repair / Maintenance Manual

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

16. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Merhaba cankaptan,
    Benim aracım da 109000'de ve soğuk havada gaz yememe sorunu hariç diğer tüm sorunları yaşadım yaşıyorum. Sadece şunu belirteyim son bakıma kadar mazot filtresini aracı aldıktan sonra ilk kez değiştirdim ve arıza lambası artık yanmıyor.

Arıza lambası konusuna açıklık getirmem gerekirse, aracı yük altında biraz zorladığımda ya da uzun yolda 250 km gibi bir mesafeden sonra yanıyordu. Uzun yol dönüşü bir kaç kontak sonra kendiliğinden sönüyordu. Arabamda senin bahsettiğin gibi güç kaybı hissediyorum. Kullandığım farklı motor sistemine sahip dizellere kıyasla dip gaza boğuk bir tepkisi var. Ancak şunu da belirteyim-senin de bahsettiğin gibi- aracım 2500 devirin üzerindeyken fena değil 3000 devirde ise çok iyi.

Bunun yanında bosch car serviste aracıma carbon clean yerine direk yakıta eklenen nano clean gibi bir katkı koydurmuştum. Hatta oradaki usta carbon'dan daha sağlıklı demişti ancak oradan da bir sonuç alamadım. O dönemlerde de dipgazlarda yoğun siyah duman sorunum vardı.

Sonuç olarak ben aracımın benden önceki kullanımlarda -ki okuma yazma bilmeyen bir aşçı abladan aldım:))- devirsiz kullanıldığına inanıyorum. Bu inancım doğrultusunda geçenlerde 40 kmlik bir çevre yolunda 3000- 4000 devir civarı arabayı sürekli zorladım. Ve dönüşte farkettim ki araba biraz olsun daha ataklaştı. Siyah duman bu dönemde azaldı ancak soğuk havalarda zengin karışım olayı da yaz dönemi gibi olmuyor diye biliyorum.

Baskı balata konusunda da şüphelerim yok değil. En kısa sürede baskı balatayı yenilemeyi düşünüyorum. Bunun yanında kompresyon problemi olmaması da en büyük dileğim. ve daha ciddi can sıkıcı sorunlar yaşamamak için de arabayı elden çıkarmayı da düşünmekteyim.

17. volkan3156

volkan3156 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    En son yapman gerekeni en başta yap ve aracını bilgisayara bağlattır. Arızayı tespit ettir. Masraftan kaçayım derken yanlış değiştirdiğin parçalar ve tamir sırasında bozacakların zararını daha da büyütür. Hasta olunca nasıl başkasının tavsiyesi ile ilaç kullanmıyorsak aracını donanımlı bir serviste bilgisayara bağlatmanı öneririm.

18. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    <div ="msg"="" style=":left; overflow:auto;">
    Aracı bugün itibariyle ustaya teslim ettim ve usta makineye bağlatmış.
    Makineden çıkan sonuç ise turbo arızası. Arızanın ne olduğu şimdilik
    belli değil söküp bakılması gerekiyormuş ve en küçük masrafı 250-300 TL
    olabilirmiş.

Arabanın sorunu ise düşük devirde toparlanma güçlüğüydü. Ancak yüksek
    devirlerde ise turbonun devrede olduğunu hissedebiliyordum gibi ama emin de değilim. Dip gazlarda aracın çok geç toparlıyor olması bir gerçek. Makineden
    çıkan turbonun devreye girmediği sonucu
    ise kafamı karıştırdı biraz. Yüksek devirde siyah duman olayı da bu
    konuyla alakalı olabilir mi bilemedim.

Düzenleyen : arsinir

19. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Üst devirlere rahat çıkabiliyor musun?

20. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Evet üst devirlere çıkabiliyorum. Benim de kafamı karıştıran mevzu zaten o.

Bu Sayfayı Paylaş