Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1,5 crdi getzlerde yakıt sarfiyatı

'Getz Forum - Club' forumunda enginjim tarafından 12 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. enginjim

enginjim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlarbenim aracım 101000 de. 50 tl ye 16,5 lt mazot alıyorum şehir içinde 200 ila 220 km yol gidiyorum normalmi A normal mi? kullananlar veya net bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.:)

2. SinnerWithGod

SinnerWithGod Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    kasa ufak 200 kuruşun üstüne kesinlikle çıkmaması lazım....

3. orca2002

orca2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    normal benimki 8500 de 210 yakiyor

4. BlueStratos

BlueStratos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Herkese merhaba.
    Ben Getz 1.5 CRDİ'mi yeni aldım daha 1 haftalık. Şu an 550 km'de, 80 liralık yakıtla 423 km yol yaptım, 350km'si şehirlerarası yolda.
    Neredeyse 1.4 benzinli alıyordum, bu yakıt sarfiyatından sonra dizel aldığıma çok memnunum. Bu hesapla uzun yolda 136 krş civarı yaktı ve bir de yeni araç biraz fazla yakar denmesine rağmen. Bir de şehir içinde deneyip sonucu yazarım. Bana göre bu araç oldukça ekonomik. 2000 lira fark için benzinli alıyordum ki sözleşme yaptığım gün karar değiştirip dizel aldım, bu kadar çabuk doğru karar verdiğimi anlamam beni memnun etti doğrusu.

Düzenleyen : BlueStratos

5. ali78

ali78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    25 kuruş yakıyor arabanız normalde 20 kuruş civarı yakması lazım,tabi kullanıma bağlı birazda

6. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    okadar yakıyorsa ne anladım ben o dizelden:D aracım opetten aldığım benzinle kmde 280krş yaktı bpden aldğmda 260krş yaktı:D benzinle dizel arasındada bi fark kalmamış artk gibi gözüküyor.

7. yasar34

yasar34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim dizelle şehiriçi 100tl ile 550 km yapıyorum.sakin kullanıda ise 600 yapar.

8. BlueStratos

BlueStratos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben ilk depomla gözlemlediğimi yazdım. Benim araç kullanımım uzun yolda maksimum 120 km/hız'dır bundan ötesi zaten genelde otomobiller çok yakmaya başlar. Şehir içinde ise oldukça sakince kullanmak lazım diye bilirim. 250krş verisi bana daçok geldi. Bakalım şehir içi ben ne yakacağım.
    Bu arada benzinli ile km'deki yakıt fiyatı aynı gibi görünse de dizel araç motorları toplam kilometrede aynı litre depo ile daha uzun gidiyor diye biliyorum ben. Dizel yakıtınlitre fiyatı benzine yakın ama dizel aracın motoru dahaekonomiktir diye biliyorum, yanılıyorsam düzeltin lütfen.

9. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
    Arkadaşım uygun yakan araç olarak 1.5 dizel super
    ben hergün evden işe - işten eve 63 km yol yapıyorum
    ve full trafikle boğularak gidip geliyorum
    yenibosna e5 yolundan levent'e
    bi sabah fulledım işe gittim -geldım tekrar fulledım
    (bu arada benzıncı hemen evımınızın karşısında olması avantaj ve oranı fixliyor.)
    7.5 tl ye fullendı ve sonuna kadar konuldu 2 damlada taştı .)

yani 7.5 tl ile 63 kmyol gıdıyor
    mazotun litre fiyatıda 3.00 di -2.5 litre cıvarı yakmışım
    sizin fikrinizi bilmiyorum ama o trafige rağmen bu oranlar benım için süperr
    aracımı alalı 15 gun oldu
    ve gercektende ÇOK MEMNUNUM

tek sorunum yuksek hızlarda yerle teması çok zayıf
    kasadan aslında ağır 1100 kilodan fazla
    ama lastıklerden heralde
    sımdı genıs lastık takıcam ınsallah ama oda yakıtı etkılıyecek ıster ıstemez .(
    Düzenleyen : coiffeur

10. BlueStratos

BlueStratos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben de alalı 15 günü doldurdu ve her gün bindimbu 15 gün boyunca,ben de oldukça memnunum. Bu yakıt sarfiyatı bana göre kullanım tarzı ile çok alakalı, benim aracımoldukça az yakıyor. En son 50 tl'lik yakıt koydum ve şehir içi kullanıyorum halen yakıtım bitmedi bitince ne kadar yol yaptığını yazarım.

11. Misafir

Misafir Guest

Geniş lastik takınca yol tutuşu'mu artacak diyosunuz yani...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

12. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

yani şuandan daha sağlıklı olacagına ınanıyorum ve daha öncekı araçlarımdakı tecrubelerımı göz önünde bulundurarak .)
    bu getz gercekten guzel gıdıyor ama frenı bastıgındaa kayıyor yere tutunamıyor yada ne bılım ıste aaraba gıdıyor hala .)
    özelliklerde virajlarda genis lastk ve spor yay bu tutuşu arttırıyor
    taktıktan sonrakı durumu bildiririm yenıden .)
    Düzenleyen : coiffeur

13. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

senınde yorumlarını beklıyorum arkadasım

(sadece kendi görüşüm ve düşüncem : yakıtı bıtırene kadr kirli mazotu cektırerek degılde depoyu fulluyerek bakmanı tavsıye ederım depoda kalan depo dibindekı mazotuyakan bır arkadasım motordan baya sorun yaşamıştı işte ben ogünden sonra ceyrek depodan aşağı indimemeye calısıyrum TABİ SADECE BU BENIM KENDI GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCEM .)

14. BlueStratos

BlueStratos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    50 tl yakıtla 211 km yol yaptım sürekli şehiriçi kullanımla.(dur kalklarla filan, vites geçişlerini de 2500d/dk civarında yapıyorum) 0,24 krş civarı oluyor sanırım kilometrede. Aracın 15 günlük olduğunu da hesaba katarsak sizce şehir içinde bu veri nasıl?
    Aynı zamanda motosiklet de kullanan biri olarak özellikle uzun yoldabazı motosikletlerden daha az yaktığını anlamak hoşuma gitmiyor değil doğrusu.

15. araknafobiaaa

araknafobiaaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.4 DOHC motor ile 26 Lt benzinle şehir içinde410 Km yol yapıyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

16. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence değerin guzel ama tahmınımce bıraz daha arabanı tanısan
    devir aralıklarına alışsan dahada düşüreceğine emınım
    birde aracın kac motor + dizelmi

17. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ortalama 190krş cıvarında yakmışsın guzell .)

18. BlueStratos

BlueStratos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Aracım 1,5 dizel 2010. Devir aralığı olarak bana 2.500dv/dk'da kullan dendi. Ben 2000devir altına düşmeden sürmeye çalışıyorum. 3000deviri de geçmemeye. Şehir içi yakıt tüketimimi kullanımımı biraz daha iyileştirerek düşürebileceğime inanıyorum çünkü şehirler arasında0.137 krş yakıyor, benim bu aracı asıl alış amacım uzun yoldu, uzun yol için bu veri benim için gayet iyi, neredeyse 125cc motorum kadar yakacak utanmasa.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

19. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ewet ya gercektende cok cok az yakıyor
    ben her gun 31 km yol gıdıyor ve gelıyorum gidis gelıs 62-63 km yol yapıyorum
    arabayla gitmedıgım zaman 2 vasıta gıdıs 2 vasıta donus zaten 7 tl mınıbus+ metrobus parası oduyorum
    benım getızım ıse 63 km yolda 7 tl yakıyor sizce hangısı mantıklı ..? .)

20. staff_34

staff_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    walla benım arac 2008 model 1,5 vgt. ben sureklı yakın mesafe ve yuksek devır kullanıyorum. aracımı her ay full depo dolduruyorum. en son 140 lıraya doldu. yaklasık 550 - 600 km gıbı gıdıyor. benım ıcın ıyı bı rakam. sehırlerarası yakıtta en son bursaya gıtmıstım. yanlıs hatırlamıyorsam gecen yaz dı. ıstanbul - bursa arasında ( gıdıs - gelıs korfez dolastım ) tolamda 650 km fılan yaptım ve gıderken 120 - 130 altına cok ınmedım. gelırkende 100 - 110 arası geldım. tam yarım depo yaktı. uzun lafın kısası benım ıcın tasarruflu bır arac.

Bu Sayfayı Paylaş