Merhaba arkadaşlar, beraber çalıştığım iş arkadaşım aracını satılığa çıkardı. Bana sen alırmısın dedi. İlk sahibi, engelli olarak almıştı, sakin kullanır titizlenir. Malum siteyede ilan koydu. Buradaki ilan da. Bende 1.5 CRDİ Getz var. 2006 model 165.000 km. Elimdeki herşeyi satsam bile yetmiyor. Biraz krediyle zorlasam alırım. Ancak aracın temizliği dışında bir bilgim yok. Sizden ricam buna değer mi? Tecrübenize ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.
astra H a bu kadar para verilmez 46binlira vereceksiniz eski kasaya sahip bir araç olacak tüpsüz olacak benzinde çok yakacak benim mantığıma yatmıyor.. 10bin lira altına 1.3CDTİ Astra H alırsınız biraz daha modelsiz ve yüksek km li olur ama bu arabayı alsanız dahada 46bin liraya satamazsınız
2 yıl astra 1.3 dizel manuel kullandım. 1.6 benzinli olanı da dayımda vardı. otomatik şanzıman yarı otomatik, geçişler falan çok acayip, bu tip geçişler sorun olmayacaksa size uygun olabilir. motor lpg ile uyumlu, lpg takılmalı bence, şehir içinde 10 litre yakıyor. astra H kasaların olumlu tarafları: iç döşeme eskimiyor dışından güzel görünüyor yol tutuşu çok iyi(aynı yolda aynı şartlarda jetta ve focusla karşılaştırdığımda net olarak daha iyi) belli bir ikinci el piyasası var periyodik bakımları pahalı değil(5 yaşından eski opellere yetkili servis 250 liraya bakım yapar) olumsuz tarafları küçük elektrik arızaları yaşanır, kapı kilitlenmez, torpido ışığı yanmaz, silecek suyu motoru bozulur vb(ama 2011 kasalarda bu tip sorunları çoğu çözülmüştür) bir çok parçası sert ve kütük gibidir, rahatsız edebilir) ön rotiller çabuk bozulur, TÜVtürkten ağır kusur olduğundan rotil salıncakla birlikte değiştiğinden 2 yılda bir ön salıncak değiştirme ihtimali var. ben getz dizeli satıp astra dizel almıştım, performans çok kötüydü, 1,6 benzinlinin performansı da getzi aratır. ilandaki arabaya 46 verilmez, 42 bence hakkıdır. emrenin dediği gibi 37-38'e çok güzel astra dizel alınır.
bak şu araç da çok güzel: https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-orjinal-dizel-otomatik-enjoy-363460128/detay
Yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Arkadaşıma yeni elantra için takasa 42 bin TL vermişler. Toyota ve Elantra arasında kalmış. Engelli indirimli alacak.
bence almayın 6 senelik bir araba ve 46 bin lira lpgye uyumsuz motor sorunlu bir şanzıman ben almazdım
Sanırım en alt donanım oluyor Essentia ve öyleyse fiyat çok yüksek. 2004 yılında piyasaya sürülen bir model ve bu modelden sonra çıkmış 2 kasası daha var. Üstelik son 5 seneden çıktı bu iki yeni kasası da. Arkadaşınızın arabayı vermek için kafasındaki rakam nedir bilmiyorum ama bana kalırsa takas için çok iyi teklif yapmışlar. Piyasada 43-44 veren olursa saniye beklemesin derim.
Essentia en alt donanım ama 2011 yılında orta donanım oldu, benim aracım 2007 enjoyda far-yağmur sensörü yokken, 2011 essentialarda mevcut. Bence de 46 etmez ama donanım olarak fena değildir. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi