Merhaba, 2008 model 1.5 crdi getzim var. Genleşme kabından su eksilttiğini farkettim ve würth marka sızıntı önleyici aldım. Kullanımına baktım motor sıcakken genleşme kabına ekleyin kaloriferi sıcak konumda açın ve bekleyin diyordu. 20 dkdan fazla rölantide bekledim bi yandan da radyatör fanını gözlemledim. Radyatör fanı devreye girmedi. Sonra belki yeterince ısınmamıştır diye yola çıktım ve yüksek devir yaptım. Bi yerde durup kaputu açtım baktım fan halen devreye girmemiş. Bu durum normal midir? Fan ne zaman devreye girer? Nasıl kontrol etmeliyim?
Senin araçta hararet göstergesi yok galiba. Gösterge inip çıkar. Tam kış olsa belki rampa inerken mavi lamba yanar ordan anlarsın. Bir de soğuk motoru çalıştırdığında radyatör hortumu motor ısınmasına paralel olarak ısınıyor ise Termostat açık kalmıştır
Hararet göstergesi yok motor soğukken mavi lamba yanıyor ısındıktan sonra sönüyor. Termostat neden açık kalır ne yapmam gerekiyor nasıl kapanır?
3 sene getz 1.5 crdi kullandım. İzmirin sıcağında yesildere de 10 km lik yolu 1 saatte gittigimde oldu dışarısı 40 derece var klima açık 1 kere fan çalışmadı. Aracın hiçbir arızası olmamıştı 3 sene 1 çay bardağı su eklemedim. Hararet kırmızı lambası hiç yanmadı. Ustama gittim dedim fan çalışmıyor. Bozuk galiba dedim. İlk andığımda oldu bu dediklerim. Foruma yazdım ama bir çok kişi normal dedi. Usta da normal dedi . Sadece yaşadıklarımı yazdım size.
Hocam ben daha önce kendi aracımda fanın rölantide çalışırken devreye girdiğini gördüm. Usta soğutma sistemini kontrol ediyordu rölantide bekletti 15 dk kadar sonra fan devreye girdi. Ben bu durumun normal olabileceğini düşünmüyorum. Fan müşürü bozuk olabilir belki ya da termostat arızalı olabileceği söyleniyor. İhmal gelecek bir sorun değil en kısa zamanda bakılmalı diye düşünüyorum. İzmir'de tavsiye edebileceğiniz hyundai ustası var mıdır acaba?
Arabanın ufak tefek lift gerektirmeyen işlerini kendim yapıyorum. Usta bulmak gerçekten zor. Tavsiye edebileceğim bir usta yok gerçekten. Lift olsa aks kafası nı bile kendim degistirmeyi düşünüyorum.
Getz fanı nı ben klıma dısında duymuyorum nerdeyse bende kaş gb yerde on gun tatıl yaptım 40kusur derece bır kez duymadım. Sanırım onların derecelerı markadan markaya degısıyor kımı 90da kımı 100derecede acıyor sanırım hyundaı gec acanlardan.