Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 Crdi (d3ea) Külbütör Kapağı Havalandırma Girişinde Hava Kaçağı Ve Yağ Püskürtme Sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda hqn tarafından 9 Nisan 2026 11:14 tarihinde açılan konu

1. hqn

hqn Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Selamlar.
    Hyundai accent admira 1.5 crdi aracımda yağ kaçağı mevcut. 2000 rpm ve üzerinde bariz bir şekilde sprey boya kutusu sıkar gibi fıslıyor. Ustaya götürdüm ben ses duymuyorum dedi. Neyse zaman geçti ve her sürüş sonrası aracı inceledim ve kaçağın yerini buldum. Orta enjektörün hemen arkasında külbütör kapağına giren bir dirsek var. Yağ ayrıcı diye geçiyormuş. İşte oradan geliyor. O kadar güçlü çıkıyor ki V kayışına gözle görülür yağ bulaşmış, triger kayışına geçmiş mi bilmiyorum kontrol edemedim henüz ki kapakla korunduğu için emin olabilir miyim onu da bilmiyorum. Bu araç 3000 km önce rektifiye edildi. Sözünü ettiğim dirseği sıvı conta ile monte etmişler. Benim sorum burada içeride bir conta (o-ring) olması gerekiyor mu? Ölçüsü nedir? Eğer öyle birşey varsa kaliteli bir tane alıp kendim değiştireyim diyorum bıktım çünkü sanayiden.

Bu Sayfayı Paylaş