Merhaba arkadaşlar. Bujileri değiştirmeye niyetlenmiştim fakat dizelde, benzinlide gördüğümüzden farklı sanırım. Araç marşı 2. bazen 3ü geçerken alıyor. Bujilerden olabileceğini söylemişlerdi. Birde yakıtı yüksek gibi geliyor. Şehir içinde 6.4 lt aşağı düşemiyorum sakin kullanımda. Şehirler arasında da az yaktığını söyleyemem. Bu konuda bilginiz var mı; dizelde bujiler ne kadar zamanda değişir. Bu söylediğim durumları etkiler mi (marş, yakıt vs.)
ısıtma bujileridir o arıza yapmadıkça değişmeye gerek yok yakıtta gayet normal uzun yola çıktınmı düşer o 6,2 civarına
Evet kızdırma bujileri. Ben normal bujiler gibi sanıyordum az kalsın alacaktım Evet uzun yolda da 5.8 - 6.2 arasında yakmıştım, klima ve 120yi geçince şehir içinden farkı kalmıyor . Ama millet 4-5lt den bahsediyorlar onlar benzinli mi acaba?
4-5 litre mümkünmü benzinli olsun 100-110 arası gidilirse olur belki başka türlü olmaz ben 130 140 gidiorum 5.5 6 litre yakıyor yol bilgisayarı verisinde
100 km hızla sabit gidersen şehir dışında 4.5 yakarsın. 120-130 dersen 5-6 arasına çıkar. aracın geç çalışma sorunu kızdırma bujisinden olabileceği gibi, başka birçok sebepten de olabilir. motor soğukken kontağı açtığınızda göstergede sarı renkli bir yay ışığı yanar. bu ışık sönmeden marşa basmayın. ışık sönmüyorsa ya da çok geç(10 saniyede) sönüyorsa sorun kızdırma bujisinden olabilir. ama ışık kısa sürede sönüyorsa kızdırma bujisi sağlam demektir. bu ışığın havanın sıcaklığına göre 2-3 saniye yanıp sönmesi lazım.
Kardeşim şehiriçi gayet iyi yakıyorsun. Benim mesafe kısa olduğu için hava 10 c olursa 7,8-8 lt arası yakıyor. Kar yağarsa 9-9,2 lt )) Uzun yolda gidişte 120-130 km ile gittim 5,4 lt yi , dönüşte 160-190 km arasın kullandım 6 lt yi geçmedi. gEtz 1.5 vGt 4 hY kLm aBs sR Sent from my iPhone using Tapatalk
Geçen hafta kendi rekorumu kırdım Fulledim depoyu ve şehir içinde çok sakin kullanmaya özen gösterdim. Trafikte olsa dahi nazik kalkışlarla. Tabi bide işe gidiş güzergahımı değiştirdim yol 6km daha uzadı ama artık eskisi kadar trafiğe girmiyorum. 6.2-6.3lt arasını gördüm ve 600km olunca ışık yandı. Ortalama 20-21 krş arası yakmışım. Bu bana göre çok çok iyi bir veri, normalde ışık yandıktan sonra epey kullanınca 550km yi korka korka zorluyordum. Buda aracın en ekonomik aralığı 90-110 km arası bence, gazı okşayarak kullanmak.