Selam arkadaşlar, 2006 Model 1.5 CRDi Admire sahibiyim. Aracımda 1. vitesten 2. vitese geçerken bir zorlanma söz konusu. Ayrıca eski kamyonlarda ve otobüslerde olduğu gibi yavaş ve sakince vites değiştirmek zorunda kalıyorum (hangi vites olursa olsun). Bu da arabanın hızlanmasında büyük bir dezavantaj yaratıyor. Özellikle sormak istediğim soru şu: 1. vitesten 2. vitese geçerken çıkan o sürtme sesi neden kaynaklanıyor olabilir? Ses aynı şu şekilde: Normal bir şekilde ilerlerken yanlışlıkla geri vitese takarsınız ya, bi "gırççççç" sesi gelir. Aynı o şekilde. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim. Düzenleyen : Ultralper
İyi Akşamlar Alper Bey Aynı Sorun Tüm Hyundailerda Var Fakat Bu Bir Sorun Değil Açıkcası Ben Kia Cerato + Hyundai Era Megane Gibi Araclarıda Kullanıdıgımda Aynı Sorunu Gordum Bu Dişli Oranlarıyla İlgili Aracı Zaten 1.viteste Zorlamanın Bı Anlamı Yok Dizel Araba 3-4 Bin Devir Arasında Değiştiğinde Daha Seri Hızlanma Yapar Bilmiyorum Diğer Arkdaslar Ne düşünüyor Ama Benım Düşüncem Bu Bir Sorun Değil Eğer Diğer Viteslerdede Aynı Sorun Olusuyorsa Ustaya Göstermenizide Tavsiye Ederim İyi Akşamlar
Hocam bu 2 vites sorunu daha 2 hafta olmadı forumda tartışılalı... Arama motorunu kullanırsanız daha detaylı bilgiye ulaşacaksınız... Ancak temel bir bilgi şudur ki bizim araçların vitesleri telli sistemdir... Bu sebeple kronik olarak 2 viteslere hep sert geçer... Tam bir çözümü olmasa bile vites kolunu tam sola çekip vites atmak yada bahsettiğiniz gibi yavaş vites atmak, bu sesi duymayı en aza indiren önlemlerdir...
hyundai marka araclarin vites gecisleri biraz kemikli. Ve geri vitese atarken 2 kez debriyaj a basmadan veya tam ve uzun basmadan gecmiye biliyo. Ayrica bi sanziman yaginida kontrol ettir istersen veeya bor sanziman katisini dene istersen. Belki faydasi olur.
Turaç kardeşimin dedigi gibi.Bide ben 2300 deviri görmeden degiştiriorum 2. vitese attıgımda sert geçme olmuyor.Eger 2500 ü görürürsen takılıyor bendeki..Bende hep 2000 deviri gördümüü 2. vitese atıyorum...
mesajlar siliniyormu bir sorunmu var benim mesajımda kaybolmuş https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gifsite saldırıyamı ugradı
tek üye olduğum forum burası değil ayrıca kendi blog ve sitemde var ana server kaynaklı bu ve buna benzer sorunlar olabiliyor.... bunu herkes biliyor ... eger bi mesaj silinmiş ise mutlaka forum kuralları dışında yazılmıştır .....vites değiştirme sorunundan nereye geldik Düzenleyen : sonatım51