Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.5 CRDi 60.000 bakımı 1050TL!

'Accent Forum - Club' forumunda parabolica tarafından 3 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. parabolica

parabolica Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2006 model admire 1.5 crdi aracımızı 60.000 bakımı için servise götürdük adamlar 1050 TL istedi. Kafayı yedim. Bu sene sonunda garantisi bitecek. Sırf garanti kapsamında olsun diye 1050 TL vermek te istemiyorum. 1.5 crdi'nin 60.000 bakımında değişenler nedir? Bu değişenleri orjinal parça ile sanayide yaptırsak ne dersiniz?

2. mehmetoz

mehmetoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Nezamana kadar garanti kapsamında olacakki bence bu parayı
    servise vermek doğru değil servisler garantisi bitmemiş arabayı potonsyel müşteri olarak görüyor fiyatlarıda çok abartılı..Neresi işine geliyorsa orada bakımını yaptır derim

3. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    mehmet bey;(parabolika)bende cuma günü 75000 bakıma girdim,22o.tl ödedim(2006 era)

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    aralık ayında servis kampanyası varken 60.000 de yapılan ağır bakımlarını yaptırmıştım. triger seti bütün kayışlar yağ bakımı filan yaptırmıştım, ekstra olarak da debriyaj baskı balatası değişmişti, bikaç taneufak tefek işlemle750 tl 5 taksitle ödemiştim.

5. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hocam dızel era nın 75.000 bakımı 220 tutuyorda neden dızel admıre nın 60.000 bakımı 750-1000 tl arası oluyr:S

6. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    60000 ve 120000 bakımları ağır bakım olduğundan diğer periyodik bakımlara göre daha pahallıdır. Ancak 750 - 1000 tl gene de fazla.

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ben ERAnın 60.000 bakımına 200 tl ödemiştim.60.000 kmde baskı balata değiştirdim 150 tl de onun için verdim.

V kayışını 90.000 de değiştirdim,birde 90.000 yağı filtresi yani bakımı yapıldı ön arka balatalar komple değişti,toplam hepsine 300 tl vermiştim....

Yani 1000 tl ye herşeyi değiştirilir arabanın o serviste bir yanlışlık var başka yetkili servislerden fiyat almanı tavsiye ederim.

8. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Eski dizellerde ağır bakım olabilir ama mesela era dizelde ağır bakım diye birşey yoktur.en basitinden triger kayışı yoktur,zncirlidir.

Sadece 60.000 kmde bakım haricinde V kayışı değişir ama gerekmiyorsa 90.000de değiştirilir,parçanın durumuna bağlıdır

9. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Özel serviste değiştirdiyseniz normal fiyat

10. izmirlee_era

izmirlee_era Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok para istemişler. ne değiştireceklermiş ki keşke sorsaydınız,

11. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    arkadaşlar diğer servisleri bilmiyorum ama İzmir Çakırlar'da panoda bütün fiyat listesi yazılı,meraktan 9o.000 km bakımınada baktım oda 340 .tl idi..

12. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hocammm gıtt sanayıyee saglam tanıdık bı ustaya yaptırrrr. bn dun sordumm 80000 bakımınııı bana 350 fıyat cektı yuhh dedımm

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Beyler her arabanın servis masrafı aynı değil ki. 60bin de 300tl de tutar 3000tl de. Araca nasıl bir bakımyapılacagı önemli. O yüzden burda siz ne yaptırdınız gibi sormaktansa baska servislere gidip oralardan da fiyat almak lazım. Hem özel servisten hem resmi servisten fiyat almak lazım.

14. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arabayı baştan yaratacaklar galiba.. ne kadar kolay istiyorlar bu paraları öyle değil mi .. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bende Serviste 1000 Tl Fiyat Aldım 120000 Km Bakımı İçin Dışarda 350 Lİraya Halloldu....+ Olarakda Arka Balatalar Değişti...

16. parabolica

parabolica Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir tanıdık ise gel
    orjinal parçaları serviste alalım sonra sanayide ben yapayım dedi o da
    600TL fiyat çekti. Yav servisin fiyatını gören sanayici de fiyat yükseltti işe bak. Nerden baksak bu iş pahalıya patlayacak.

17. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    o yüzden siz en iyisi şöyle yapın.Başka bir servisi arayarak fiyat alın ve biraz daha düşük fiyat çıkarsa götürüp o serviste yaptırın.Sanayi eli deydirmeyin aracınızahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    burda sanki sanayi elinin değmesi kötü bişi gibi anladım. Halbuki servislerde calısan ustalar sanayilerden cıkmadır. Sanayideki bir cok cırak servistekşi kalfadan, sanyide ki bir cok kalfada servis uta diye gecinenden daha cok bilgili ve deneyimli. En azından bir parca bozuldumu, onu değiştirerek yenisini takmak yerine onu ya kendileri tamir ederler ya da baskasına tamir ettirirler. en son care değiştirirler. Servistekilerin cogu (iyi ustalar genelde zaten işin kirine bulasmaz.) sadece parca değiştirler.

Su garanti olayı olmasa sanayiye yerlesecem. Bir dunya cıkma parca var arbayı değiştirebilecek ama garantisi bozulmasın diyoruz :S

19. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Her ne kadarda deneyimsiz ustalar olsada deneyimlileri çoğunlukta bunu inkar edemeyiz,Hep aynı marka araçla uğraştıkları içinde her noktasını ezberleyen insanlardır ve birçok şeyi tahmin edebilirler(malesef bazılar bu konuda bişey yok demeyi kolay buluyor)her neyse....

Şimdi sıfır araca veya 6-7 yaşına daha gelmemiş bir araca çıkma parça takmak bana göre iyi bir şey değil,bazı kişiler örneğin hava filtresine hava tutup devam ederim diye bir mantık yürütüyorlar bunlar idareten yapılan işlerdir ve faydadan çok zararı vardır,hava filtresindeki kir ve toz öyle hava tutmakla geçmez gözeneklerini temizlemek mümkün değildir.Yakıtı artırır v.s...
    Değiştirmek yerine tamir edebilmek tabiki bir ustalıktır,fakat özellikle mekanik aksamda mesela amortisörün patlaması ve tamir edilip binilmeside bana güven vermez.Tamir edilen parça asla sıfır bir parça kadar dayanıklı ve uzun ömürlü değildir.Diyelimki turbo tamiratı mümkündür ama düzen tutacağı meçhuldur.

Birde neden bu kadar dert ediyorsunuzki?Tamam arkadaşa 1000 tl fazla fiyat verilmiş fakat bormalinde getz ve erada bakım fiyatları bana göre çok çok makul seviyede....Ben volkswageni servise sokuyorum yağının litresi 35 tl....7.5 litre yağ konuluyor 260 tl sadece yağın fiyatıdır filtrelerde pahalı yani sadece yağ filtre değişimine 600 tl verip çıkıyorum....Ben sadece yağ fiyatına eraya en ağır bakımını serviste yaptırıyordum....Volkswagen müşterinin motor yağı getirmesini kabul etmiyor ,Ama hyundaı servisleri dışardan yağ getiren müşterilere hiçbirşey demiyordu.Volkswagende herşey müşterinin hatasıdır veya ses varsada normaldir Ama hyundaı servislerinde ben çok az bir sesten dolayı komple ön takımı değiştirdiler ve 2 defada turbo değiştirdim.İnanın turbodaki sesi duymak imkansızdı...

Neyse sizlerde başka bir markaya geçin o zaman sizde benim gibi pişman olup kıyaslama yapmaya başlarsınız....

20. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Bizde 3 ay önceye kadar passat vardı. Arac 2008 modeldi. bakımlar özel serviste yapıldı. Yıllar önce mercedes e 200 wardı. oda sanayide özel servise giderdi. Yıllarcada en kucuk bir problem cıkmadı.

Sanayiden kastım sadece ustalar değil, özel servisler de. Yani aynı aracları defalarca sokup parcalamıs ustalar.

Filtre, balata vb parcalar zaten ekinci el olarak kullanılmaz. 2001 de kriz döneimnde babam servis cekiyordu. Ozaman bizde pejo boxer ve citroen jumper lardan vardı. yalnıs hatırlamıyorsam onlarında 2 yıl garantisi wardı. Ama sadece ilk bakımına servise gitti onun dısında özel pejo servisinde 4 sene bakımı yapıldı ve bir sıkıntı olmadı. saniyedeki ustaları kucumsemeyin derim, araclar hakkında bildikleri servistekilerden daha fazla. Benden tavsiye. Cunku servistekiler parca değiştirmekten baska bişi bilmiolar. Onu değiştirmek sizi usta yapmaz. Bizim jumperlardan biri arabaya arkadan vurdu. hem intercoler hem turbo sanayide tamir edildi( edile biliyorsa ediyorlar) yıllarca kullanılıp satıldı. 10 yasında arac hala bir sıkıntısı yok turbodan.. (onun dısında artık bitmiş arac https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif)

Diyecegim odur ki, sanayide calısan ustaları yabana atmayın. Serviste calısan en iyi ustalar sanayide yetişmiştir. Hala da iyi ustalar yetişmekte.

İkinci elden kastım yani cıkmacıdan kastım, aracın sarf malzemeleri değil, kaput kapagından tutun, elektronik parcalara aklınıza ne gelirse bulursunuz. Garantideki arac icin parca aramaya sanayiye gitmesine gerek yok kimsenini. Lakin,mazallah bir kaza yapıldı ve kaskonuz yok! radyatorden enejtorune artık cıkmacıları tavaf ederek bulamayacagınız parca yok.

mesela su sisleri aydınlatmak istiyorum (sisfarı olarak değil), camurluklarara ameirkan araclarında olan sinyallerden taktırmak istiyorum. Sanayide 200tl dediler. ama servis dioki elektirikten kaynaklanacak sorunlar garanti dısı. Servise sordum( kaynak) sadece sislere 200 kusur tl istediler.

Düzenleyen : qaan88

Bu Sayfayı Paylaş