20.000 TL ye kadar, uzun süreli kullanım için sizce hangisi en mantıklı? accent yumurta kasa mı, milenyum kasa mı, 2001 elantralar mı?
Öncelikle saydığınız 3 araç da taş gibi arabadır. Yumurta veya milenyun..dizelleri bilmem fakat benzinli motoru durduramazsınz omrunuzu geçirir. Benim tavsiyem tabiki hiç kuşkusuz Elentra olacaktır.Sebebi performans ve donanım olarak mükemmel bir araç.Halen ihtiyaçlara cevap verir. Ama o fiyata temizini bulamazsanız da zorlayın alın. Çünkü Accent o modelleri haliyle boştur.
20.000 üstü mümkün değil, o zaman accent, zaten iki kasanın parçasıda bol artık hangisini daha temiz bulursam onu alırım peki bide şunu sorayım mesela temiz buldum ama otomatik çıktı, 18 küsür senelik bir arabanın otomatiği alınır mı?
"Otomatik çıktı" olmaz dostum. araba bakarken ihtiyacını tam olarak belirlemen lazım. Mecburi değilse otomatik vites araç tavsiye etmem. Gördüğüm kadarıyla 28 yaşındasın. Evli değilsen(eş kullanımı sebeptir), sağlık sorunun yoksa, aşırı keyfine düşkün değilsen, aşırı şehiriçi ve yoğun trafikte fazla zaman geçirmiyorsan ben şahsen otomatik vites tavsiye etmem. 20000 TL bandında konfor ve donanım için 1996-2000 elantra tavsiyedir. Ancak ilk araban olacaksa, parçası ucuz, parça temini ve tamiri kolay olsun diyorsan yumurta kasa ya da milenyum kasa 1.5 gls tavsiye ederim. Not: Daha önce 1996-2000 elantra kullanmadım ancak forumdaki yorumlardan edindiğim izlenimlere göre bence elantra 2. planda kalsa daha iyi olur.
2001 elentra çok kaliteli bir araç olmakla birlikte parça sorunları başlayan bir araçtır. Yumurta ve milenyum kasa accentler hala revaçta olan araçlar olup milenyum değer üstüne değer katan bir model dir. dizel biraz sancılı olur benzin lpg daha makbul olur. otomatik vites, düşük km için mantıklı olur. Yüksek km lerde kapalı kutudur.
onu şöyle söyledim, bizim ailede iki araba var biri otomatik, onu çok kullanmıyorum ama kullanması zevkli geliyor açıkçası , iki arabada şahsıma değil "aile aracı" birini ağırlıklı kullanıyorum diğerini biladerim kullanıyor, şahsen gönümde otomatikte var ama 18 senelik arabaların otomatik şanzımanları alınır mı diye merak ettim. şahsen bugün sıfır araba alacak param olsa otomatik mi manual mi ikilemine baya düşerim evli değilim hocam, evlenmek kim ben kim, 3000 TL üstü maaş olursa, ve Allah bana uygun bir eş nasip ederse isterim elantra, daha çok isterim Allah bilir ama bu ülke şartlarında ilk ve son arabam olacak gibi, yani araba nın kendisi yada ben ölene kadar birlikte olacam mecburen, o yüzden olacaksa daha dolusu iyisi olsun, elantrada tek sıkıntı 20.000 e kadar olan elantraların sayısı çok az ve parça sıkıntısı varsa oda sorun arabayı çünkü olabildiğince fabrika çıkışlı haline getirmeye çalışacam Allah nasip ederse, a dan z ye parçaları bulabilmem lazım, en önemlisi o
Senin iş bayağı bir karıştı. Bu arada evlenirsin merak etme. Allah herşeyin kolayını verir. Evdeki otomatik olan araç nedir?
otomatik vites aracı şu sebeple sormuştum; benim aracım yumurta kasa accent otomatik vites. düz vites araca göre çok fazla güç kaybı söz konusu. eğer e 39 bmw den sonra accent otomatiğe binersen performans olarak seni kesinlikle tatmin etmez. arkadan bol bol selektör yersin, rampalarda bayılır, yokuş yukarı sollamalarda sıkıntı çekersin. otomatik vites araç alacaksan motoru biraz güçlü olmalı.
yani, manual alırım ama bugün sıfır alacak param olsa büyük ikilemde kalırım, otomatik vitese e39 ile tanıştım otomatik vites iyi harici olarak 20.000 e 2003-2004 elantra bulabilsem iyi olurdu.
20bine 2004 elantra suyu çıkmış olur hocam. 30 bine bakıyorum yok 35bine cikiyorum duzgun bir araba bulamadim. 97 accent gls var bulabilirsem bunu saticaz nasipse ama bulamiyorum. Bizim yumurta 35binlik arabalardann temiz LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi