Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 team abs direksiyondan gelen ses

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda eritrosit tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. eritrosit

eritrosit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar yaklaşık bir ay önce hafif bozuk yollarda düşük hızlarda direksiyondan tıkırtı şeklinde ses gelmeye başladı. Bir kez servise götürdüm ancak kaynağı bulunamadı. Aracım 2008 1.4 Team ABS sizce sorunun kaynağı ne olabilir. Çözüm bulmak istiyorum, araç kullanırken beni çok rahatsız ediyor. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

2. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Düz yoldada yapıyormu yoksa bozuk yollardamı duyuyorsun tıkırtıyı benin şahin aracım varken özel servise gider direksiyon tıkırtı burçlarını degiştirirdim hatta usta 2 tane takardı çok iyi olurdu bundada böyle birşey olabilir direksiyon kutusunda bir sorun olabilir yada mafsalında iyi baksınlar bence saygılar.

3. eritrosit

eritrosit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    otoban , düz asfalt yollarda olmuyor. Parke,toprak bozuk zeminde oluyor

4. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Direksiyon aksamına ve öntakım kontrollerini iyi baktırın derim rot kollarıda direksiyonu etkiliye bilir saygılar.

5. Misafir

Misafir Guest

Büyük ihtimal direksiyon tıkırtı burcu aşınmış...düz yolda belli olmaz..

6. eritrosit

eritrosit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    önerileriniz için çok teşekkür ederim en yakın zamanda servise tekrar götüreceğim

7. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    bende de tam sağ yaptığın zaman bir cızırtı oluyor..servise götürdüm ama usta duyamadı...zaten duysalar şaşarım..bugün park yaparken tam sağ manevra yapmak zorunda kaldım..yine geldi cızırtı şeklinde..ne sapsam bilmiyorum....

8. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes'lerde ön salıncakların orda dayanma takozu vardı kafası lastik ustalar onu gres yağ'ı sürerlerdi o zırıltıyı alsın diye ve alırdı'da sende bak eger varsa servise bile gitmene gerek yok al gres yağını kendin sür ama gresi suya dayanıklı olandanal sonuçta hep suya temas olan yer daha uzun ömürlü olurhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

9. HyundaiClub35

HyundaiClub35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende mercedes sprinter 2006 model kullanıyorum aynı cızırtı sesini ilk onda duydum serviste sordum keçeden yapıyor dediler uzun sürelidireksiyonu sonda tutmamak gerekiyormuş yoksa keçeyi patlatabilirmişim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifaynı şeymi bilmiyorum

10. eritrosit

eritrosit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    diyarbakırda servise gittim direksiyondan gelen sesin kaynağı EPS ünitesinden dediler. Sipariş ettiler gelince takacaklar garantiden değişecekmiş.

11. eritrosit

eritrosit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    16 gün oldu daha eps fabrikadan gelmedi. Artık direksiyonda hem sesler arttı hem de direksiyonda sertleşme başladı. Arabaya binmekten korkuyorum

12. eritrosit

eritrosit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    nihayet eps ünitesini garantiden değiştirdim. direksiyondan gelen ses tamamen kesildi.Direksiyon hareketleri de normalleşti. Ama eps takılırken rot ayarı bozuluyormuş. Tekrar rot ayarı yaptılar 35 milyon ayar parası aldılar, fabrika ödemiyormuş. Hiç mantıklı gelmedi. 1500 liralık parçayı ödüyor 35 liralık ayarı ödemiyor

Bu Sayfayı Paylaş