Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.4 son izlenimler

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda mdmrx tarafından 16 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    2 gün önce karabük ten konya ya gelerek tatilimi bitirdim. 463 km lik yol ve rakım 250 mt den 1000 mt ye çıkıyorsunuz. yola çıkmadan ve gelir gelmez depoyu fulledim. 93 tl lik benzin aldı(km de 201 bin lira). yani 100 km de 6 lt tüketim değeri var, ki ben era yı aldım alalı bu yolda hep 6 lt yaktı. 2 büyük + 3 çocuk + full bagaj..(ve klima hep açık 2 veya 3. kademede)

hep 6 lt yakmasına gelince, önceki yolculuklarımda 110 u geçmezdim..normalde 95 otobanda 110..bu sefer çok daha hızlı gittim..her zaman 6.5 saatte aldığım yolu bu sefer 5 saat 40 dk da aldım, lafı şuraya getireceğim; tatilimin ilk günüde foruma yazmıştım era nın motoru 20 binde açılmış uğultu oldukça azalmış vs..120 leri geçmediğiniz müddetçe 20 000 i devirmiş bir araç çok yakmıyor arkadaşlar. 5. vites 2000 devirle 70 yapan arabamız, 5 - 3500 - 122.5 yapması gerekirken 120 yapıyor..yani 1500 devirlik artışta fark sadece 2.5 km/s lik kayıp; bu da çok değil..geçen yıl normal kullanımda bu yıl daha hızlı kullanımda aracım hala 6 lt yakıyorsa, yukarıdaki yazdıklarımı onaylar nitelikte tüketim sergilemiş oluyor aracımız.

arabanın çekişini beğenmeyen arkadaşlara şunuda yazmıştık zamanında aracınızı tırmanışlarda devirden düşürmeyin diye. çünkü era 1.4 ün tork u zayıf ve ancak 3000-3500 devirde gücünü gösterebiliyor. çok dik tırmanışlarda şu devirlerde şu hızlarla yolculuk ettiğim yerler oldu.

(eşime dedim al kağıt kalem şunları not al foruma yazayım)

4. vites - 3250 devir - 90 km/s

4 - 4000 - 110

3 - 4000 - 80-85 civarı

3 - 4500 - 90

şimdi arkadaşlardan diyen oluyorki tırmanırken çok devirli gitmişsin araba çok yakmıştır olmaz böyle şey. e her tırmanışın birde inişi var. gaz dan çekin ayağınızı bu seferde sıfır yakar değil mi :D...sonuçta bulunduğunuz noktaya geri dönecekseniz bir istikametteki tırmanış, dönüşte iniş olacaktır.

aracımızın tek negatif yönü bence(1.4 için-zayıf tork tan dolayı); düz yolda 80-90 la giden bir aracı sollarken önümüzün bayağı boş olması gerekiyor, birden atak yaparak sollamak çok zor. hatalı sollama riskiniz çok fazla tereddüt yaşarsanız. bu gibi durumlarda sollamaları 4. vitese düşürerek devirli yapıyorum ama yinede riske girmiyorum.

herkese kazasız belasız iyi sürüşler...

tatilin ilk günü için yazdığım başlık, motor uğultusu ile alakalı;
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=11947

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    tırmanışlarda motor dediğiniz çok doğru ufak motorlarda 3000 devirin altına düşmeşseniz sıkıntı çıkmıyor. ama 3000 devirin altındaysa toparlaması uzun sürebiliyor. babamda toyota corolla var 1.3 motor onda da yokuşlarda zorlanıyordum. ama yokuşa çıkmadan önce kendimi ayarlarsam yani arabayı 4e alıp deviri 3500 civarına getirirsem bi sıkıntı olmadan çıkıyordu.

3. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aracımızın tek negatif yönü bence(1.4 için-zayıf tork tan dolayı); düz yolda 80-90 la giden bir aracı sollarken önümüzün bayağı boş olması gerekiyor, birden atak yaparak sollamak çok zor. hatalı sollama riskiniz çok fazla tereddüt yaşarsanız. bu gibi durumlarda sollamaları 4. vitese düşürerek devirli yapıyorum ama yinede riske girmiyorum.

görüşünüze katılıyorum bu yüzden acaba solamalarda motor 1.6 olsaydı nasıl olurdu diye düşünüyorum.

4. o hemen hemen benzinli araclarda çok sık yasanan bir durum ya solarken devirli gireceksiniz yada motorunuz modifiyeli olacak..:D

Bu Sayfayı Paylaş