Selamlar 2009 model 1.4 select otm. aracı yeni aldım. 100 km de 11-12 litre benzin yakıyor ( karışık ) bana biraz uçuk rakam gibi geldi. araç henüz 1000 km de Kullanan varsa bilgi verirse sevinirim.
araç henüz 1000 km de Henüz yakıt değerleri vermek için çok erken, hele bi 2000'i devirino zaman bideğerlendirme yaparız, bu arada mümkün olduğu kadar gaza basmamaya dikkat edin, devirlenmenin sabit gazla olmasına müsade edin aracınız 1.4 olduğu için performansı bir miktar düşük olacaktır, aşırı düşük ve aşırı yüksek devirlerde araç kullanmayın, uzun yola çıktığınızda sabit devirle uzun müddet gitmeyin.
aracın biraz açılması lazım benim aracımda ilk başlarda çok yakıyordu daha sonra ben ona oda bana alıştı ama ne yalan söyleyim ben biraz agresif sürücüyüm mesala düşük yakıt harcamaya dikkat ediyorum ve gayetde az yakıyorum ama bi bakıyorum tatsız tuzsuz bi sürüş sonra açıyorum müziğin sesini basıyorum gaza o zamanda yakıt duman ne yapacaksın keyfini çıkarmadıktan sonra ne yapayım 0 arabayı zaten ekonomik sürüşte karın kaç kuruş olacak ki illede kar edeyim diyorsan aracı az kullanacaksın vara yoğa arabayla gitmeyeceksin
valla uzun yoldan çok şehir içinde işim bakalım görecez https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
doğru diyorsunuz otomatik vites ama fabrika verilerinden 4 litre civarında yüksek ( şehir içi 10,2 şehir dışı 6.1 karışık 7,6 değerler )
Öncelikle yeni arabanız hayırlı olsun. Kazasız belasız, iyi günlerde kullanırsınız inşallah. Bir 1.4 kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ki araç ilk 2000 km. normalden biraz daha fazla yakıyor. Artı aracınız otomatik. 2500-3000 km den sonra düşmeye başlar. Benim araç şu an 8500 km de. Şehir içi 8-9 lt, şehir dışı 5.8 lt (90-100 km/h hız ile) yakıyor.
Fabrika verilerini baz almayın, verileri almak için oluşturdukları ortamı bulamazsınız, bütün verilerin üzerine 1 - 2L ekleyerek gerçek değerlere ulaşabilirsiniz, eğer fabrika verisi 10.2 diyor ve siz 11L yakıyorsanız bu çok iyi bir sonuç demektir. Düzenleyen : Coşkun Uçar
Coşkun hocam, uzun yolda mesela 260 km uzakta bir yere gideceğim..90-100 arası sabit hızla gitmemin ne gibi bir zararı vardır motora? Sabit devirle uzun müddet gitmenin ne gibi zarar olur? Arabam henüz 3500 km'de...Aydınlatırsanız sevinirim Düzenleyen : hyundai_engine
hyundaı_engine arkadaşım coşkun hocamın söylemek istediği ilk 2000 km yani rodaj süresinde bunun yapılmaması.sen rodaj süresini geçmişsin istediğin gibi kullanabilirsin.
coşkun hocamın dediği gibi; ilk 2000 km aracı üzmeyin yani aniden hızlanmayın.düşük veya yüksek devirde kullanmayın. Ve ilk 5000 km'de yakıtınız biraz fazla olabilir.5000 km den sonra yakıtınızın düştüğünü farkedeceksiniz...
bende de 1.4 select var otomatik şehir içi 8-9 litre arası sehir dısında 6 bucuk litreye akdar dusurdum eski otomatik 1.3 getz imle arasında pek bi fark yok ve daha performanslı!!!