Arkadaşlar herkese iyi forumlar 2009 eram var 1.4 otm. Vites 66binde şuanda şanzıman yağını değiştirmek istiyorum kitapçıkta 5yil yada 90 bin km yazıyor yeni aldım hiç değişmemiş daha yaş itibari ile değiştirmek istiyorum hangi yağı almalıyım yada değiştirme li miyim yardımlarınızı bekliyorum
5 yıl şartı var ise değiştirmenizde fayda var. Şanzıman yağı ile ilgili forumda konular vardı. Servis shell marka kullanır genelde. Shell spirax SP3 olması lazım.
castrol 320 ya da multivehicle olan yağı da öneriyorlardı forumdaki arkadaşlar. Yalnız şöyle bir durum var. eğer aracınızın ilk yağ değişimi ise; eğer değişimde yağın tamamı boşaltılamıyorsa mevcut fabrikasyon yağı ile aynı olması daha iyi olur diye düşünüyorum.
hyundai sp-III onayını karşılayan yağ http://www.castrol.com/tr_tr/turkey...smission-fluids/castrol-atf-multivehicle.html başka markalarda var tabi eneos atf sp idi n11 de satılıyor. http://urun.n11.com/sanziman-yagi/eneos-premium-atf-type-sp-1-lt-sanziman-yagi-P138291531
Slm bnm aracim 1.6 otm era suan 150 bin km de ama servise sordumda sanziman yagini kolay kolay degistrmeyi tavsiye etmediklerini solediler.bende degistrmedim sorun da yasamiyorum
Bu arada katalogda yazıyormuş liste olarak vermiş ler eve gidince resim atayim 150 binmi değiştirin bence tamam sorun olmaya bilir ama olmayacağı anlamına gelmez benim km daha dolmadi ama kullanım suresi geçmiş 72 ay yani 6 sene veya 90bin km önce hangisi gelirse diyor kitapçıkta değiştirecegim ben yağ markalarini araştırıyorum sizede değiştirmenizi oneririm
Ben 3 kez servise gittim sordum bana ole dediler bende acikcasi hic ustune gitmedim servis ole dedi diye ya zor biseymi degusimi ugrasmakmi istemiolar sanirim ilk isim bende degistiricem
geçenlerde forumda bununla ilgil, mevzu geçiyordu. bazı araçlarda filtre şanzıman içinde olduğundan servisler pek yanaşmıyor değiştirmeye diye. değiştirin bence. sonuçta kullanılan yağın ömrü de sonsuz değil.
Ben manuel kullanıyorum otomatik lerin sanziman yagi farklıdır dipte çökme ve donma yapar ve 5 vites ve 6 vites açıklarına yağ ulaşmaz 60 binde bir muhakkak değiştir serviste ısrarcı ol onlar uğraşmak istemezler şanzımanı dagitirsin artık maliyet düşünemiyorum bile onlarında istediği bu zaten sen beni DINLE